U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Tandheelkunde

Hoogleraar Tandheelkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Tandheelkunde? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Tandheelkunde doceer je een vak binnen de studie Tandheelkunde.  Vaak geeft de hoogleraar Tandheelkunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Tandheelkunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Tandheelkunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Tandheelkunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Tandheelkunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Tandheelkunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Tandheelkunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Tandheelkunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Tandheelkunde, Baan Hoogleraar Tandheelkunde, Hoogleraar Tandheelkunde Worden, Functie-eisen Hoogleraar Tandheelkunde, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Tandheelkunde, Functieprofiel Hoogleraar Tandheelkunde, Wat doet een Hoogleraar Tandheelkunde, Werken als Hoogleraar Tandheelkunde.

Hoogleraar Tandheelkunde worden: Opleiding tot hoogleraar Tandheelkunde

 

Om hoogleraar Tandheelkunde moet je in eerste instantie de opleiding Tandheelkunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt zes jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. De studie bestaat uit een Bachelor van drie jaar en een Master van 3 jaar. Na de studie van Tandheelkunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Tandheelkunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Tandheelkunde gaat promoveren. De hoogleraar Tandheelkunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Tandheelkunde. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Tandheelkunde, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Tandheelkunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Tandheelkunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Tandheelkunde, Hoogleraar Tandheelkunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Tandheelkunde, Scholing Hoogleraar Tandheelkunde, Studie Hoogleraar Tandheelkunde, Bijscholing Hoogleraar Tandheelkunde, Omscholing Hoogleraar Tandheelkunde.

Organisaties waar een hoogleraar Tandheelkunde doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar Tandheelkunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Tandheelkunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Tandheelkunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Tandheelkunde, Hoogleraar Tandheelkunde Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Tandheelkunde, Scholing Hoogleraar Tandheelkunde, Studie Hoogleraar Tandheelkunde, Bijscholing Hoogleraar Tandheelkunde, Omscholing Hoogleraar Tandheelkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Tandheelkunde

 

Het salaris van de hoogleraar Tandheelkunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Tandheelkunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Tandheelkunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Tandheelkunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Tandheelkunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Tandheelkunde is gepromoveerd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Tandheelkunde, Loon Hoogleraar Tandheelkunde, Wat verdien je als Hoogleraar Tandheelkunde, Salarisschaal Hoogleraar Tandheelkunde, Salarisindicatie Hoogleraar Tandheelkunde, Bonus Hoogleraar Tandheelkunde, CAO Hoogleraar Tandheelkunde, Brutoloon Hoogleraar Tandheelkunde, Nettoloon Hoogleraar Tandheelkunde, Vakantiedagen Hoogleraar Tandheelkunde, Pensioen Hoogleraar Tandheelkunde.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar tandheelkunde

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Tandheelkunde, Vaardigheden Hoogleraar Tandheelkunde, Attitude Hoogleraar Tandheelkunde, Kwalificaties Hoogleraar Tandheelkunde, Competentieprofiel Hoogleraar Tandheelkunde.

Boeken voor het beroep hoogleraar tandheelkunde

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar tandheelkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar tandheelkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar tandheelkunde te komen.

Kiezen voor de computer | J.M. van der Zel

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Computerondersteunde Tandheelkunde aan de Faculteit der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam op woensdag 15 september 2004 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056293598 | 36 pagina's

Kiezen voor de computer...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Tandheelkunde, Hoogleraar Tandheelkunde ebooks, boek Hoogleraar Tandheelkunde.

Persoonstypen hoogleraar Tandheelkunde

 

De hoogleraar Tandheelkunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Tandheelkunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Tandheelkunde, Karakter Hoogleraar Tandheelkunde.

Netwerk hoogleraar Tandheelkunde

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Tandheelkunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Tandheelkunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Tandheelkunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Tandheelkunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Tandheelkunde. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Tandheelkunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Tandheelkunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Tandheelkunde. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Tandheelkunde, Medewerkers Hoogleraar Tandheelkunde.

Is het beroep hoogleraar Tandheelkunde iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Tandheelkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Tandheelkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Tandheelkunde, beroepskeuzetest Hoogleraar Tandheelkunde, beroep Hoogleraar Tandheelkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Tandheelkunde

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Tandheelkunde. De hoogleraar Tandheelkunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Tandheelkunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Tandheelkunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Tandheelkunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Tandheelkunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Tandheelkunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Tandheelkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Tandheelkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Tandheelkunde, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Tandheelkunde, Carriere Hoogleraar Tandheelkunde.

Solliciteren op de functie hoogleraar Tandheelkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Tandheelkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Tandheelkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Tandheelkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Tandheelkunde, CV Hoogleraar Tandheelkunde, sollicitatie Hoogleraar Tandheelkunde.

Interviews met hoogleraar Tandheelkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Tandheelkunde

Vacatures hoogleraar tandheelkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Tandheelkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Tandheelkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar Tandheelkunde doceer je een vak binnen de studie Tandheelkunde.  Vaak geeft de hoogleraar Tandheelkunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Tandheelkunde werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Tandheelkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Tandheelkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Tandheelkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er staat dat je om hoogleraar tandheelkunde te worden eerst 4 jaar tandheelkunde moet studeren. Dit klopt niet. De studie tandheelkunde duurt 6 jaar (3 jaar bachelor en 3 jaar master) 

 

Door: anoniem

Dank voor de reactie. Dit is inmiddels aangepast.

Door: Robert

Reageer op dit beroep