U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Tandheelkunde » Opleidingen

Opleidingen tot Hoogleraar Tandheelkunde

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Hoogleraar Tandheelkunde willen worden? Of ben je al Hoogleraar Tandheelkunde en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Tandheelkunde, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om hoogleraar Tandheelkunde moet je in eerste instantie de opleiding Tandheelkunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt zes jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. De studie bestaat uit een Bachelor van drie jaar en een Master van 3 jaar. Na de studie van Tandheelkunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Tandheelkunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Tandheelkunde gaat promoveren. De hoogleraar Tandheelkunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Tandheelkunde. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Tandheelkunde, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Tandheelkunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Tandheelkunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.