U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoogleraar Theaterwetenschappen

Hoogleraar Theaterwetenschappen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoogleraar Theaterwetenschappen? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar theaterwetenschappen doceer je een vak binnen de studie theaterwetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar theaterwetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar theaterwetenschappen werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar theaterwetenschappen deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar theaterwetenschappen bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar theaterwetenschappen de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar theaterwetenschappen eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar theaterwetenschappen neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar theaterwetenschappen op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van theaterwetenschappen voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar theaterwetenschappen verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Mensen vonden ons op: Job Hoogleraar Theaterwetenschappen, Baan Hoogleraar Theaterwetenschappen, Hoogleraar Theaterwetenschappen Worden, Functie-eisen Hoogleraar Theaterwetenschappen, Verantwoordelijkheden Hoogleraar Theaterwetenschappen, Functieprofiel Hoogleraar Theaterwetenschappen, Wat doet een Hoogleraar Theaterwetenschappen, Werken als Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Hoogleraar Theaterwetenschappen worden: Opleiding tot hoogleraar Theaterwetenschappen

 

Om hoogleraar theaterwetenschappen moet je in eerste instantie de opleiding theaterwetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van theaterwetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar theaterwetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar theaterwetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar theaterwetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen theaterwetenschappen. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak theaterwetenschappen, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar theaterwetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar theaterwetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Theaterwetenschappen, Hoogleraar Theaterwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Theaterwetenschappen, Scholing Hoogleraar Theaterwetenschappen, Studie Hoogleraar Theaterwetenschappen, Bijscholing Hoogleraar Theaterwetenschappen, Omscholing Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Organisaties waar een hoogleraar Theaterwetenschappen doorgaans werkzaam is

 

De hoogleraar theaterwetenschappen zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar theaterwetenschappen met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar theaterwetenschappen werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoogleraar Theaterwetenschappen, Hoogleraar Theaterwetenschappen Worden, Opleidingsniveau Hoogleraar Theaterwetenschappen, Scholing Hoogleraar Theaterwetenschappen, Studie Hoogleraar Theaterwetenschappen, Bijscholing Hoogleraar Theaterwetenschappen, Omscholing Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoogleraar Theaterwetenschappen

 

Het salaris van de hoogleraar theaterwetenschappen kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar theaterwetenschappen les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar theaterwetenschappen doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar theaterwetenschappen heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar theaterwetenschappen al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar theaterwetenschappen is gepromoveerd.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Hoogleraar Theaterwetenschappen, Loon Hoogleraar Theaterwetenschappen, Wat verdien je als Hoogleraar Theaterwetenschappen, Salarisschaal Hoogleraar Theaterwetenschappen, Salarisindicatie Hoogleraar Theaterwetenschappen, Bonus Hoogleraar Theaterwetenschappen, CAO Hoogleraar Theaterwetenschappen, Brutoloon Hoogleraar Theaterwetenschappen, Nettoloon Hoogleraar Theaterwetenschappen, Vakantiedagen Hoogleraar Theaterwetenschappen, Pensioen Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Competenties, skills & vaardigheden hoogleraar theaterwetenschappen

 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Hoogleraar Theaterwetenschappen, Vaardigheden Hoogleraar Theaterwetenschappen, Attitude Hoogleraar Theaterwetenschappen, Kwalificaties Hoogleraar Theaterwetenschappen, Competentieprofiel Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Boeken voor het beroep hoogleraar theaterwetenschappen

Wil je meer weten over het beroep hoogleraar theaterwetenschappen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoogleraar theaterwetenschappen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoogleraar theaterwetenschappen te komen.

Nieuwe Romeinsen | E.A. Hemelrijk

rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam op donderdag 29 mei 2008 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056295288 | 27 pagina's

Oratie UvA Geschiedenis van 29 mei 2008 Ons beeld van Romeinse vrouwen is sterk bepaald door de literaire bronnen - waaronder de geschiedschrijving - die zich vooral richten op vrouwen in Rome, stelt Emily Hemelrijk in haar oratie. Keizerinnen en vrouwen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoogleraar Theaterwetenschappen, Hoogleraar Theaterwetenschappen ebooks, boek Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Persoonstypen hoogleraar Theaterwetenschappen

 

De hoogleraar theaterwetenschappen moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar theaterwetenschappen leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar theaterwetenschappen vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar theaterwetenschappen aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoogleraar Theaterwetenschappen, Karakter Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Netwerk hoogleraar Theaterwetenschappen

 

Ten eerste heeft de hoogleraar theaterwetenschappen veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar theaterwetenschappen en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar theaterwetenschappen te komen. Tevens heeft de hoogleraar theaterwetenschappen veel contact met andere hoogleraren binnen de studie theaterwetenschappen. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar theaterwetenschappen dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar theaterwetenschappen niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied theaterwetenschappen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoogleraar Theaterwetenschappen, Medewerkers Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Is het beroep hoogleraar Theaterwetenschappen iets voor jou?

Zou je graag hoogleraar Theaterwetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoogleraar Theaterwetenschappen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoogleraar Theaterwetenschappen, beroepskeuzetest Hoogleraar Theaterwetenschappen, beroep Hoogleraar Theaterwetenschappen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoogleraar Theaterwetenschappen

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar theaterwetenschappen. De hoogleraar theaterwetenschappen begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar theaterwetenschappen na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar theaterwetenschappen in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar theaterwetenschappen om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar theaterwetenschappen schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar theaterwetenschappen heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score hoogleraar Theaterwetenschappen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoogleraar Theaterwetenschappen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoogleraar Theaterwetenschappen, Promotie mogelijkheden Hoogleraar Theaterwetenschappen, Carriere Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Solliciteren op de functie hoogleraar Theaterwetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoogleraar Theaterwetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoogleraar Theaterwetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoogleraar Theaterwetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoogleraar Theaterwetenschappen, CV Hoogleraar Theaterwetenschappen, sollicitatie Hoogleraar Theaterwetenschappen.

Interviews met hoogleraar Theaterwetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoogleraar Theaterwetenschappen

Vacatures hoogleraar theaterwetenschappen

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Theaterwetenschappen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Theaterwetenschappen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als hoogleraar theaterwetenschappen doceer je een vak binnen de studie theaterwetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar theaterwetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar theaterwetenschappen werkgroepen binnen deze studie.

Beoordeling Hoogleraar Theaterwetenschappen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Theaterwetenschappen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoogleraar Theaterwetenschappen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep