U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Horecaondernemer

Werken als Horecaondernemer

Beroepsprofiel horecaondernemer

Een Horecaondernemer bezit een horecabedrijf, zoals een lunchroom, café of restaurant. Hij is eigenaar en heeft medewerkers in dienst.

Omdat een Horecaondernemer zelf eigenaar is, heeft is hij eindverantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering. Horecaondernemers met een klein bedrijf en geen of zeer weinig werknemers doen (een deel van) de uitvoerende werkzaamheden zelf. Zo kan het zijn dat een Horecaondernemer zelf als kok in de keuken staat. Wanneer een Horecaondernemer echter veel medewerkers in dienst heeft, komen zijn taken vooral neer op toezichthouden en management.

Een belangrijke taak van een Horecaondernemer is het bewaken van de financiële situatie van het bedrijf. Grote omzet is nodig om het bedrijf te laten voortbestaan. Vaak is maximale winstgevendheid het doel. Aan de hand van de omzet en de mate van winstgevendheid kan het beleid van het bedrijf worden aangepast.

Een Horecaondernemer bewaakt ook de formule van een bedrijf. Aan de hand van een eerder geschreven ondernemingsplan moeten de doelstellingen van het bedrijf worden nageleefd. De Horecaondernemer is hierbij verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, operationele en personeelsbeleid van de onderneming. Een Horecaondernemer met een groot bedrijf is tegelijk manager, die toeziet op de uitvoering van de werkzaamheden en waar nodig bijstuurt. Het is dan ook belangrijk dat de ondernemer zelf vakinhoudelijk goed op de hoogte is van het werk. Tot slot bepaalt een Horecaondernemer de personeelsbezetting in zijn bedrijf en draagt hij zorg voor het werven en aanstellen van nieuwe medewerkers.

Mensen vonden ons op: Job Horecaondernemer, Baan Horecaondernemer, Horecaondernemer Worden, Functie-eisen Horecaondernemer, Verantwoordelijkheden Horecaondernemer, Functieprofiel Horecaondernemer, Wat doet een Horecaondernemer, Werken als Horecaondernemer.

Horecaondernemer worden: Opleiding tot horecaondernemer

Om Horecaondernemer te worden kun je de opleiding Horecaondernemer/-manager (MBO niveau 4) volgen. Het accent ligt bij deze opleiding op toezichthoudende managementtaken. Doel van deze opleiding is om ervoor te zorgen dat afgestudeerden in staat zijn zelf een horecaonderneming te starten.

In de praktijk blijkt echter dat veel Horecaondernemers een andere weg hebben gevolgd. Praktijkervaring is een belangrijk aspect bij het opzetten van een horecaonderneming. Horecaondernemers zijn vaak zelf begonnen in een andere functie bij een horecabedrijf waar zij de nodige ervaring hebben opgedaan. Een ondernemer moet ook kennis hebben van van de financiële aspecten van een onderneming.

Een andere geschikte opleiding is Hoger Hotelonderwijs (HBO). Dit is een brede, internationaal georiënteerde managementopleiding op horecagebied. Ook hierbij ligt de nadruk op managementtaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Horecaondernemer, Horecaondernemer Worden, Opleidingsniveau Horecaondernemer, Scholing Horecaondernemer, Studie Horecaondernemer, Bijscholing Horecaondernemer, Omscholing Horecaondernemer.

Organisaties waar een horecaondernemer doorgaans werkzaam is

Het type bedrijf waarin een Horecaondernemer werkt verschilt per ondernemer. Dit kan een klein bedrijf zijn, zoals een lunchroom of een klein café zonder personeel, waarin de ondernemer zelf de uitvoerende werkzaamheden verricht. Natuurlijk is het ook mogelijk om een groot bedrijf op te zetten, waarbij veel personeel in dienst is, zoals een groot restaurant of hotel. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf zullen ook de werkzaamheden van de Horecaondernemer erg verschillen. Omzet en winst zijn echter altijd belangrijke factoren voor het voortbestaan van de onderneming.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Horecaondernemer, Horecaondernemer Worden, Opleidingsniveau Horecaondernemer, Scholing Horecaondernemer, Studie Horecaondernemer, Bijscholing Horecaondernemer, Omscholing Horecaondernemer.

Arbeidsvoorwaarden horecaondernemer

Het loon van een Horecaondernemer is compleet afhankelijk van het succes van zijn onderneming.

Mensen vonden ons op: Salaris Horecaondernemer, Loon Horecaondernemer, Wat verdien je als Horecaondernemer, Salarisschaal Horecaondernemer, Salarisindicatie Horecaondernemer, Bonus Horecaondernemer, CAO Horecaondernemer, Brutoloon Horecaondernemer, Nettoloon Horecaondernemer, Vakantiedagen Horecaondernemer, Pensioen Horecaondernemer.

Competenties, skills & vaardigheden horecaondernemer

  • Samenwerken
  • Ondernemerschap
  • Leiderschap
  • Financieel bewustzijn
  • Plannen en organiseren
  • Verantwoordelijkheid
  • Commercieel inzicht
  • Delegeren
  • Stressbestendigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Horecaondernemer, Vaardigheden Horecaondernemer, Attitude Horecaondernemer, Kwalificaties Horecaondernemer, Competentieprofiel Horecaondernemer.

Boeken voor het beroep horecaondernemer

Wil je meer weten over het beroep horecaondernemer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je horecaondernemer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken horecaondernemer te komen.

HOM DUI 1 / Duits niveau A2 | B. Koch

horecaondernemer/-manager - Nederlandstalig | Hardcover

...

HOM DUI 0 / Duits A1 niveau | Brigite Koch

horecaondernemer/manager - Nederlandstalig | Paperback

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Horecaondernemer, Horecaondernemer ebooks, boek Horecaondernemer.

Persoonstypen horecaondernemer

Wanneer een Horecaondernemer een groot bedrijf heeft zal er (veel) personeel in dienst zijn. Hiervoor zijn leidinggevende competenties belangrijk. De H orecaondernemer is eindverantwoordelijke voor het reilen en zeilen van zijn onderneming. Het is dus belangrijk dat de ondernemer zijn personeel in goede banen leidt en aanspoort om goede resultaten te bereiken. Hij heeft een stabiele, sterke en besluitvaardige persoonlijkheid. Ook is hij sterk en rechtvaardig (Baas).

De Horecaondernemer heeft verder een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is een doorzetter. Om de onderneming in goede banen te leiden is een groot verantwoordelijkheidsgevoel niet onbelangrijk. De winst van de onderneming is immers de winst van de Horecaondernemer zelf (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Horecaondernemer, Karakter Horecaondernemer.

Netwerk horecaondernemer

Als Horecaondernemer sta je aan het hoofd van een organisatie. Het netwerk van een Horecaondernemer is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Bij een groot bedrijf heeft hij veel personeel onder zich. Een Horecaondernemer met een groot hotel stuurt bijvoorbeeld via afdelingsmanagers de uitvoerende werkzaamheden aan. Veel gebeurt in overleg met deze managers. Een Horecaondernemer met een middelgroot restaurant zal misschien soms zelf op de werkvloer staan en zich tussen zijn personeel begeven, maar zal ook vergaderen met de bedrijfsleider en bijvoorbeeld chef-kok over de gang van zaken in het restaurant. Ook bij het werkkapitaal berekenen kunnen andere websites je helpen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Horecaondernemer, Medewerkers Horecaondernemer.

Is het beroep horecaondernemer iets voor jou?

Zou je graag horecaondernemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als horecaondernemer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Horecaondernemer, beroepskeuzetest Horecaondernemer, beroep Horecaondernemer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden horecaondernemer

Wanneer je Horecaondernemer bent, zijn er niet veel functies om naar door te groeien. De ondernemer staat reeds zelf aan het hoofd van zijn bedrijf. Wel is het natuurlijk mogelijk om het bedrijf uit te breiden, een groter bedrijf te beginnen of meerdere horecaondernemingen op te zetten. Zo kan een ondernemer, wanneer het concept van zijn restaurant aanslaat, bijvoorbeeld meerdere restaurants met hetzelfde concept op verschillende plekken in het land opstarten. Uiteindelijk kan je het als Horecaondernemer zo groot aanpakken als je zelf wilt.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Horecaondernemer, Promotie mogelijkheden Horecaondernemer, Carriere Horecaondernemer.

Solliciteren op de functie horecaondernemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als horecaondernemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor horecaondernemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als horecaondernemer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Horecaondernemer, CV Horecaondernemer, sollicitatie Horecaondernemer.

Interviews met horecaondernemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen horecaondernemer

Vacatures horecaondernemer

Op zoek naar een nieuwe baan als Horecaondernemer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Horecaondernemer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Horecaondernemer bezit een horecabedrijf, zoals een lunchroom, café of restaurant. Hij is eigenaar en heeft medewerkers in dienst. Omdat een Horecaondernemer zelf eigenaar is, heeft is hij eindverantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Horecaondernemer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Horecaondernemer' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Horecaondernemer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep