U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Horecaportier

Horecaportier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een horecaportier? Lees de functieomschrijving.

Een horecaportier is een portier die voornamelijk werkt in horeca en uitgaansgelegenheden.

Een horecaportier werkt binnen horecagelegenheden. Zo kan de horecaportier werkzaam zijn in een club, een discotheek, een bar, een kroeg of een café.

Daarnaast staat de horecaportier die bij een club, discotheek, bar, kroeg of café werkt voornamelijk bekend als ''uitsmijter''. De horecaportier kan mensen die de gelegenheid in willen gaan fouilleren en weigeren. Hij kijkt naar eventuele bedreigingen en neemt eventuele wapens of harddrugs van bezoekers af. De horecaportier is zowel de gastheer als de bemiddelaar en de uitsmijter. Op het moment dat er binnen de gelegenheid problemen zijn is het aan de portier om deze op te lossen. Hij kan op het moment dat er een ruzie is proberen te bemiddelen en de bezoekers rustig te krijgen maar hij kan ook strenger optreden en de bezoekers (als er bijvoorbeeld gevochten wordt) (al dan niet in samenwerking met de politie) uit de gelegenheid verwijderen om het zo voor de andere gasten aangenamer te maken. De horecaportier straalt zowel rust als no nonsense uit en houdt hierdoor de rust in de gelegenheid.

De horecaportier vindt het niet erg om streng op te treden, is niet bang aangelegd en weet goed te kunnen bemiddelen. Hij is sociaal vaardig en verantwoordelijk en een veilige werker.

Mensen vonden ons op: Job Horecaportier, Baan Horecaportier, Horecaportier Worden, Functie-eisen Horecaportier, Verantwoordelijkheden Horecaportier, Functieprofiel Horecaportier, Wat doet een Horecaportier, Werken als Horecaportier.

Horecaportier worden: Opleiding tot horecaportier

Voor het beroep van horecaportier is een SVH-diploma verplicht. Deze is via cursussen of een ééndaagse opleiding te behalen. Daarnaast kan de horecaportier ook een diploma tot beveiliger (mbo, drie of vierjarig) hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Horecaportier, Horecaportier Worden, Opleidingsniveau Horecaportier, Scholing Horecaportier, Studie Horecaportier, Bijscholing Horecaportier, Omscholing Horecaportier.

Organisaties waar een horecaportier doorgaans werkzaam is

De horecaportier werkt binnen een horecabedrijf, waaronder bijvoorbeeld een café, een club, discotheek of kroeg.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Horecaportier, Horecaportier Worden, Opleidingsniveau Horecaportier, Scholing Horecaportier, Studie Horecaportier, Bijscholing Horecaportier, Omscholing Horecaportier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden horecaportier

Het salaris van de horecaportier ligt tussen de €1500,- en €1700,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Horecaportier, Loon Horecaportier, Wat verdien je als Horecaportier, Salarisschaal Horecaportier, Salarisindicatie Horecaportier, Bonus Horecaportier, CAO Horecaportier, Brutoloon Horecaportier, Nettoloon Horecaportier, Vakantiedagen Horecaportier, Pensioen Horecaportier.

Competenties, skills & vaardigheden horecaportier

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Delegeren
 • Luisteren
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Onderhandelen
 • Bemiddelaar
Mensen vonden ons op: Kennis Horecaportier, Vaardigheden Horecaportier, Attitude Horecaportier, Kwalificaties Horecaportier, Competentieprofiel Horecaportier.

Boeken voor het beroep horecaportier

Wil je meer weten over het beroep horecaportier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je horecaportier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken horecaportier te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Horecaportier, Horecaportier ebooks, boek Horecaportier.

Persoonstypen horecaportier

De horecaportier is een bemiddelaar. Hij komt er als er ruzies zijn tussen, weet goede afspraken met bezoekers te maken wanneer zij als ze vervelend doen toch binnen mogen blijven (of worden verwijderd) en zorgt voor rust in de gelegenheid. Hij is zowel het vriendelijke visitekaartje als de uitsmijter die ertussen komt en mensen verwijdert.

Daarnaast is de horecaportier een waarnemer en een succesvolle werker. Hij werkt no nonsense om zo de gelegenheid zo veilig mogelijk te houden en kijkt goed naar de mensen die binnenkomen (en fouilleert ze eventueel) en kijkt goed naar de gelegenheid om problemen voor te zijn en ze eventueel op te lossen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Horecaportier, Karakter Horecaportier.

Netwerk horecaportier

Het netwerk van de horecaportier bestaat uit klanten en bezoekers van de gelegenheid, de politie (die komt bij calamiteiten), het barpersoneel (dat hem om assistentie kan vragen), zijn collega's en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Horecaportier, Medewerkers Horecaportier.

Is het beroep horecaportier iets voor jou?

Zou je graag horecaportier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als horecaportier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Horecaportier, beroepskeuzetest Horecaportier, beroep Horecaportier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden horecaportier

Het arbeidsmarktperspectief voor de horecaportier is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de horecaportier te vinden. Daarnaast kan de horecaportier doorgroeien door andere beveiligingsfuncties op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score horecaportier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep horecaportier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Horecaportier, Promotie mogelijkheden Horecaportier, Carriere Horecaportier.

Solliciteren op de functie horecaportier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als horecaportier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor horecaportier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als horecaportier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Horecaportier, CV Horecaportier, sollicitatie Horecaportier.

Interviews met horecaportier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen horecaportier

Vacatures horecaportier

Op zoek naar een nieuwe baan als Horecaportier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Horecaportier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een horecaportier is een portier die voornamelijk werkt in horeca en uitgaansgelegenheden. Een horecaportier werkt binnen horecagelegenheden. Zo kan de horecaportier werkzaam zijn in een club, een discotheek, een bar, een kroeg of een café.

Beoordeling Horecaportier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Horecaportier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Horecaportier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

wat kan een portier krijgen in het weekend? buiten de foois

Door: jaccob

Vaak een hoop herrie.Dit bedoel je waarschijnlijk niet.

Door: portier

waar moet ik aan denken kwa salaris incl tip op een vrijdag en zaterdag ?

want wat hier boven staat neem ik aan dat het een 40uur werk week is

Door: jaccob

Beste Jaccob.het salaris is zeer verschillend en ook de fooien is per horeca-gelegenheid zeer verschillend.Ik raad je aan om eens te informeren of je ergens pro deo kan meedraaien.eerlijk gezegd,je lijkt mij niet de juiste persoon voor dit vak.Er staan denk ik,op deze site veel beroepen die beter bij je passen.

Door: portier/uitsmijter

En Jaccob,al ervaring opgedaan?

Door: portier 2

Uitsmijter,heerlijk beroep,vrij als een ander werkt en regelmatig mensen op hun rechten en plichten wijzen.Gr.r

Door: Bennie

Ja heb ervaring op gedaan , ben zelf militair en schrok er van dat er aardig wat collega's dit er bij deden.. Alleen na het verdelen van de tips moest ik weg .. Juist ja 

Door: Jaccob

Geluk gehd Jaccob,meestal moet je weg VOOr het verdelen van de tips.

Door: portier 3

Ben bezig met de cursus portier en kan februari al beginnen ..een gabber van me is oud KCT'r vroeg om collega's ..ben benieuwd

Door: Jaccob

Wat is KCTr?

Door: Ben

Dit is het Korps Commandotroepen.Gr.

Door: KCTr

Ik was de eerste horeca portier in zeeland die zijn horecaportiers diploma

in 1990 Het werd verplicht toen als je in een nachtclub als portier werkte Ben nu 65 geworden kan in april met pensioen en A.O.W .Tip voor de nieuwe generatie Blijf altijd rustiig zorg dat je altijd rug dekking heb blijf een klant altijd aan kijken tegenwoordig is het niet enkel drank vaak hebben ze gesnoven of GHB op .Blijf altijd praten ga niet de macho portier uit hange dat werkt niet dan lok je enkel nog meer woede uit 

 

 

Door: Reinier

Beste Reinier,bedankt voor je goede tips.Gr.

Door: Ben

We kunnen van Reinier veel leren.Jammer dat niet alle Portiers deze site lezen.Gr.

Door: Portier

Reageer op dit beroep