U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hotelier

Hotelier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hotelier? Lees de functieomschrijving.

De Hotelier, ook wel hotelhouder genoemd, is de leider en beheerder van een hotel. Een hotel is een etablissement waar iemand tegen betaling kan overnachten en verblijven. Een hotel is een commerciële organisatie. Het woord hotel komt van het Latijnse hospitalis wat gastvrijheid betekent.

Een hotel is een verblijfsaccommodatie waar gasten een kamer kunnen boeken voor een bepaald aantal nachten. De gast krijgt dan de beschikking over een kamer met een bed en een badkamer. Een hotel is hiermee voornamelijk gericht op het laten overnachten van gasten. Vaak is er ook bij een hotel ook een restaurant of eetzaal waar tegen betaling gegeten en gedronken kan worden.

De Hotelier runt het hotel en verricht hier allerlei werkzaamheden. De Hotelier stuurt het personeel aan, zorgt voor de gasten, onderhoudt de kamers en verzorgt de administratie en marketing van het hotel. De werkzaamheden van de Hotelier zijn dus zeer uiteenlopend en de Hotelier moet dan ook goed inzicht hebben in alles wat bij het beheren van een hotel komt kijken. De Hotelier moet vriendelijk en toegewijd zijn, maar daarnaast ook commercieel inzicht hebben en een bedrijf kunnen runnen. De Hotelier is eindverantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden in het hotel.

Mensen vonden ons op: Job Hotelier, Baan Hotelier, Hotelier Worden, Functie-eisen Hotelier, Verantwoordelijkheden Hotelier, Functieprofiel Hotelier, Wat doet een Hotelier, Werken als Hotelier.

Hotelier worden: Opleiding tot hotelier

Om aan de slag te kunnen als Hotelier is een opleiding binnen de toeristische sector uitermate geschikt. De bekendste opleiding voor de Hotelier is de Hogere Hotelschool. In vier jaar wordt de Hotelier opgeleid om een managementfunctie in bijvoorbeeld een hotel uit te kunnen voeren. Deze opleidingen zijn vaak intern.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hotelier, Hotelier Worden, Opleidingsniveau Hotelier, Scholing Hotelier, Studie Hotelier, Bijscholing Hotelier, Omscholing Hotelier.

Organisaties waar een hotelier doorgaans werkzaam is

De Hotelier is de beheerder van een hotel. In een hotel kunnen mensen tegen betaling overnachten. Een hotel is een commercieel bedrijf en de Hotelier is dan ook werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hotelier, Hotelier Worden, Opleidingsniveau Hotelier, Scholing Hotelier, Studie Hotelier, Bijscholing Hotelier, Omscholing Hotelier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hotelier

Het salaris van een Hotelier varieert zo tussen de 2600 euro en 3250 euro. Vaak zijn deze ook afhankelijk van het succes en de grootte van het hotel. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen vaak vakantiedagen en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Hotelier, Loon Hotelier, Wat verdien je als Hotelier, Salarisschaal Hotelier, Salarisindicatie Hotelier, Bonus Hotelier, CAO Hotelier, Brutoloon Hotelier, Nettoloon Hotelier, Vakantiedagen Hotelier, Pensioen Hotelier.

Competenties, skills & vaardigheden hotelier

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Leiderschap
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Hotelier, Vaardigheden Hotelier, Attitude Hotelier, Kwalificaties Hotelier, Competentieprofiel Hotelier.

Boeken voor het beroep hotelier

Wil je meer weten over het beroep hotelier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hotelier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hotelier te komen.

The Monocle Guide to Hotels, Inns and Hideaways | Brûlons, Jacques Savary des

A Manual for Everyone from Holidaymakers to Hoteliers, We Sidestep the Humdrum Haunts in Favour of Stays With Substance - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9783899559521 | 304 pagina's

Monocle's latest book will tell you where to find a top hotel--and also how to design or run your own. Both inspirational and packed with insight, it will be a must-have guide for the globally minded. Over the past decade, Monocle editors have been writin...

De wijnboer, de hotelier, de kunstenaar | Fianna van Gogh

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402155129 | 222 pagina's

Julia's leven ligt in een diep dal, nu ze haar ouders heeft verloren en is weggevlucht van haar vriend Edwin, die slechte bedoelingen met haar heeft. Ze laat alles achter en gaat naar Frankrijk, waar ze een baan accepteert als gastvrouw op een chateau, da...

The Design Hotels Book | Design Hotels

Original Hoteliers, Influential Designers, and a Curated Collection of 279 Independent Hotels Worldwide - Engels | Druk: Edition 2015 | Hardcover | 9783899555622 | 450 pagina's

Die neue Ausgabe von The Design Hotels' Book präsentiert auf 424 Seiten eine exklusive Kollektion von 170 der schönsten internationalen Designhotels und stellt die kreativen Köpfe hinter den Häusern vor. Das Buch gibt neben zahlreichen Fotostrecken einen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hotelier, Hotelier ebooks, boek Hotelier.

Persoonstypen hotelier

De Hotelier is de beheerder van een hotel en eindverantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden. De Hotelier draagt hierdoor een grote verantwoordelijkheid en moet het personeel in het hotel goed kunnen aansturen en leiding kunnen geven (Baas). Omdat een hotel een commercieel bedrijf is, moet de Hotelier goed inzicht hebben en resultaatgericht en zelfverzekerd werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hotelier, Karakter Hotelier.

Netwerk hotelier

De Hotelier heeft veel contact met de gasten van het hotel. Daarnaast stuur de Hotelier het personeel van het hotel aan en heeft hierdoor contact met bijvoorbeeld receptionisten, kamermeisjes en obers. Als het hotel tot een hotelketen behoort, heeft de Hotelier vaak ook te maken met een bestuur die het uit te dragen beleid uitzet.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hotelier, Medewerkers Hotelier.

Is het beroep hotelier iets voor jou?

Zou je graag hotelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hotelier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hotelier, beroepskeuzetest Hotelier, beroep Hotelier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hotelier

Er zijn diverse hotels waar de Hotelier zou kunnen werken. Vaak groeit de Hotelier in het bedrijf. De Hotelier begint dan in een lagere functie en groeit uiteindelijk door tot de functie van Hotelier. Hierin zijn bij bijvoorbeeld een hotelketen dan vaak nog verdere doorgroeimogelijkheden. Denk hierbij aan het managen van meerdere hotels of een meer adviserende rol.

Arbeidsmarktperspectief score hotelier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hotelier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hotelier, Promotie mogelijkheden Hotelier, Carriere Hotelier.

Solliciteren op de functie hotelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hotelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hotelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hotelier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hotelier, CV Hotelier, sollicitatie Hotelier.

Interviews met hotelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hotelier

Vacatures hotelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Hotelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hotelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Hotelier, ook wel hotelhouder genoemd, is de leider en beheerder van een hotel. Een hotel is een etablissement waar iemand tegen betaling kan overnachten en verblijven. Een hotel is een commerciële organisatie.

Beoordeling Hotelier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hotelier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hotelier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep