U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hotelportier

Hotelportier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hotelportier? Lees de functieomschrijving.

Een hotelportier is een portier die werkzaam is binnen de hotelbranche.

De hotelportier werkt bij een hotel. De hotelportier is hét visitekaartje van het hotel. Hij ontvangt de gasten, houdt de deur voor hen open, neemt hun bagage aan en brengt hun bagage naar hun kamer. Daarnaast beantwoordt de hotelportier eventuele vragen, regelt hij taxi's of verwijst hij ze (als de vragen te groot zijn of als hij deze niet kan of mag beantwoorden) door naar de receptionist. Afhankelijk van het hotel kan de hotelportier ook verantwoordelijk zijn voor het parkeren van auto's van gasten.

Daarnaast kan de hotelportier die 's nachts werkzaam is ook verantwoordelijk zijn voor enkele andere kleine klusjes in het hotel. Zo kan hij ook een korte tijd achter de bar werkzaam zijn, kleine dingen schoonmaken en kan de hotelportier 's nachts ook enkele klusjes met betrekking tot de receptie en administratie op zich nemen. De meeste hotels laten de hotelportier die 's nachts werkzaam is na de officiële deurtijden in een hotelkamer slapen. De hotelportier moet dan wel op standby blijven staan. Ook is de hotelportier verantwoordelijk om op te treden bij eventuele calamiteiten. De hotelportier probeert dan bijvoorbeeld een ruzie te bemiddelen of belt de politie.

De hotelportier is een verantwoordelijke werker. Hij is hét visitekaartje van het hotel en is daarom uiterlijk representatief en sociaal vaardig.

Mensen vonden ons op: Job Hotelportier, Baan Hotelportier, Hotelportier Worden, Functie-eisen Hotelportier, Verantwoordelijkheden Hotelportier, Functieprofiel Hotelportier, Wat doet een Hotelportier, Werken als Hotelportier.

Hotelportier worden: Opleiding tot hotelportier

Voor het beroep van hotelportier is geen opleiding benodigd. Wel kan de hotelportier trainingen en cursussen gevolgd hebben (bijvoorbeeld voor het behalen van een EHBO diploma) of aangeboden krijgen in het hotel of kan hij een MBO opleiding tot beveiliger (drie of vierjarig) hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hotelportier, Hotelportier Worden, Opleidingsniveau Hotelportier, Scholing Hotelportier, Studie Hotelportier, Bijscholing Hotelportier, Omscholing Hotelportier.

Organisaties waar een hotelportier doorgaans werkzaam is

De hotelportier werkt in een hotel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hotelportier, Hotelportier Worden, Opleidingsniveau Hotelportier, Scholing Hotelportier, Studie Hotelportier, Bijscholing Hotelportier, Omscholing Hotelportier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hotelportier

Het salaris van de hotelportier ligt tussen de €1200,- en €1500,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Hotelportier, Loon Hotelportier, Wat verdien je als Hotelportier, Salarisschaal Hotelportier, Salarisindicatie Hotelportier, Bonus Hotelportier, CAO Hotelportier, Brutoloon Hotelportier, Nettoloon Hotelportier, Vakantiedagen Hotelportier, Pensioen Hotelportier.

Competenties, skills & vaardigheden hotelportier

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Conflicten beheersen
 • Presenteren
 • Delegeren
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Assertiviteit
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Hotelportier, Vaardigheden Hotelportier, Attitude Hotelportier, Kwalificaties Hotelportier, Competentieprofiel Hotelportier.

Boeken voor het beroep hotelportier

Wil je meer weten over het beroep hotelportier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hotelportier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hotelportier te komen.

Portret van een hotelportier | Maurice de van der Schueren

Met reflectievragen voor coaching, workshops en persoonlijke effectiviteit - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402152029 | 39 pagina's

In dit boek wordt een beschrijving gegeven van de functie van een Britse hotelportier in een prestigehotel. De gasten die het hotel aandoen worden door de hotelportier begeleidt. Zo worden diverse centrale thema's besproken die uit de dataverzameling naar...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hotelportier, Hotelportier ebooks, boek Hotelportier.

Persoonstypen hotelportier

De hotelportier is een waarnemer en bemiddelaar. Hij kijkt naar de gasten, let op de veiligheid en helpt gasten als hij ziet dat er iets aan de hand is of als ze hulp nodig hebben. Daarnaast let hij goed op gasten als zij zich verdacht gedragen en grijpt hij in bij calamiteiten.

Daarnaast is de hotelportier een combinatie tussen een gever en succesvolle werker. De hotelportier wil gasten zo vriendelijk mogelijk ontvangen en helpen en doet dit ook maar schroomt er niet voor om bij calamiteiten streng op te treden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hotelportier, Karakter Hotelportier.

Netwerk hotelportier

Het netwerk van de hotelportier bestaat uit de gasten van het hotel, de receptionist van het hotel, de politie (die eventueel optreedt bij calamiteiten) en zijn leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hotelportier, Medewerkers Hotelportier.

Is het beroep hotelportier iets voor jou?

Zou je graag hotelportier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hotelportier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hotelportier, beroepskeuzetest Hotelportier, beroep Hotelportier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hotelportier

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de hotelportier. Daarnaast kan de hotelportier doorgroeien binnen de hotelbranche.

Arbeidsmarktperspectief score hotelportier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hotelportier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hotelportier, Promotie mogelijkheden Hotelportier, Carriere Hotelportier.

Solliciteren op de functie hotelportier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hotelportier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hotelportier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hotelportier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hotelportier, CV Hotelportier, sollicitatie Hotelportier.

Interviews met hotelportier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hotelportier

Vacatures hotelportier

Op zoek naar een nieuwe baan als Hotelportier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hotelportier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een hotelportier is een portier die werkzaam is binnen de hotelbranche. De hotelportier werkt bij een hotel. De hotelportier is hét visitekaartje van het hotel.

Beoordeling Hotelportier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hotelportier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hotelportier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep