U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Houtskeletbouwer

Houtskeletbouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een houtskeletbouwer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Houtskeletbouwer is iemand die wanden, vloeren en daken in elkaar zet.

De Houtskeletbouwer krijgt van de afdeling machinaal houtbewerker allerlei losse onderdelen van bijvoorbeeld wanden, vloeren, kozijnen of ramen. Aan de Houtskeletbouwer de taak om deze losse onderdelen aan elkaar te monteren. De Houtskeletbouwer zet bijvoorbeeld ramen in kozijnen en bekleedt de onderdelen met bepaalde materialen en isolatie. Ook voorziet de Houtskeletbouwer de onderdelen van draaiende onderdelen en eventueel technische installaties. De Houtskeletbouwer maakt gebruik van elektrisch handgereedschap, zoals nagel- en nietapparatuur. Vervolgens maakt de Houtskeletbouwer de elementen verzendklaar. De Houtskeletbouwer sealt de onderdelen, pakt ze goed in en voorziet de pakketten van informatie over de klant.

Een Allround Houtskeletbouwer houdt zich verder bezig met het voorbereiden van het productieproces, het aansturen van het team en rapporteren van de werkzaamheden aan de bedrijfsleiding.

Mensen vonden ons op: Job Houtskeletbouwer, Baan Houtskeletbouwer, Houtskeletbouwer Worden, Functie-eisen Houtskeletbouwer, Verantwoordelijkheden Houtskeletbouwer, Functieprofiel Houtskeletbouwer, Wat doet een Houtskeletbouwer, Werken als Houtskeletbouwer.

Houtskeletbouwer worden: Opleiding tot houtskeletbouwer

 

Om Houtskeletbouwer te worden, kan de tweejarige MBO-opleiding Houtskeletbouwer (niveau 2) gedaan worden. Je leert alles over alle houtsoorten, machines en gereedschappen. Ook leer je tekeningen maken en lezen. Het is ook mogelijk om de driejarige MBO-opleiding Allround Houtskeletbouwer te doen. Je leert dan naast de gebruikelijke werkzaamheden ook leidinggeven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Houtskeletbouwer, Houtskeletbouwer Worden, Opleidingsniveau Houtskeletbouwer, Scholing Houtskeletbouwer, Studie Houtskeletbouwer, Bijscholing Houtskeletbouwer, Omscholing Houtskeletbouwer.

Organisaties waar een houtskeletbouwer doorgaans werkzaam is

 

Een Houtskeletbouwer werkt bijvoorbeeld op een montageafdeling van een timmerfabriek of bij een houtbewerkingsbedrijf. De producten worden geleverd aan aannemers of, soms, aan particulieren. Het bedrijf streeft naar winst, dus de Houtskeletbouwer is werkzaam in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Houtskeletbouwer, Houtskeletbouwer Worden, Opleidingsniveau Houtskeletbouwer, Scholing Houtskeletbouwer, Studie Houtskeletbouwer, Bijscholing Houtskeletbouwer, Omscholing Houtskeletbouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden houtskeletbouwer

 

Een Houtskeletbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2450,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en ervaring van de Houtskeletbouwer.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van 8% van het vaste brutoloon, een onregelmatigheidstoeslag, werkmaterieel en een veilige werkomgeving. 

Mensen vonden ons op: Salaris Houtskeletbouwer, Loon Houtskeletbouwer, Wat verdien je als Houtskeletbouwer, Salarisschaal Houtskeletbouwer, Salarisindicatie Houtskeletbouwer, Bonus Houtskeletbouwer, CAO Houtskeletbouwer, Brutoloon Houtskeletbouwer, Nettoloon Houtskeletbouwer, Vakantiedagen Houtskeletbouwer, Pensioen Houtskeletbouwer.

Competenties, skills & vaardigheden houtskeletbouwer

 • Flexibel
 • Zelfstandig
 • Samenwerken
 • Nauwkeurig
 • Energiek
Mensen vonden ons op: Kennis Houtskeletbouwer, Vaardigheden Houtskeletbouwer, Attitude Houtskeletbouwer, Kwalificaties Houtskeletbouwer, Competentieprofiel Houtskeletbouwer.

Boeken voor het beroep houtskeletbouwer

Wil je meer weten over het beroep houtskeletbouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je houtskeletbouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken houtskeletbouwer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Houtskeletbouwer, Houtskeletbouwer ebooks, boek Houtskeletbouwer.

Persoonstypen houtskeletbouwer

 

Persoonstypen die passen bij een Houtskeletbouwer zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Een Houtskeletbouwer levert maatwerk, dus hij moet erg nauwkeurig en geconcentreerd kunnen werken (Perfectionistisch).

Daarnaast is het werk van een Houtskeletbouwer fysiek zwaar, dus de Houtskeletbouwer moet energiek zijn. Ook werkt hij doelgericht en efficiënt en is hij gedreven (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Houtskeletbouwer, Karakter Houtskeletbouwer.

Netwerk houtskeletbouwer

Een Houtskeletbouwer werkt vaak samen met collega’s. Ook komt de Houtskeletbouwer in contact met Machinaal Houtbewerkers. Zij bewerken de houtonderdelen en overhandigen het vervolgens aan de Houtskeletbouwers, die van de onderdelen één geheel maken. De Houtskeletbouwer krijgt leiding van een Leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen of problemen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Houtskeletbouwer, Medewerkers Houtskeletbouwer.

Is het beroep houtskeletbouwer iets voor jou?

Zou je graag houtskeletbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als houtskeletbouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Houtskeletbouwer, beroepskeuzetest Houtskeletbouwer, beroep Houtskeletbouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden houtskeletbouwer

Het arbeidsmarktperspectief voor een Houtskeletbouwer hangt af van de economische situatie. In deze slechte economische tijden gaat het slecht met de bouw. Ook het aantal banen voor een Houtskeletbouwer zal hierdoor verminderen.

Een Houtskeletbouwer kan doorgroeien naar Leidinggevende of Werkvoorbereider. Ook kan de Houtskeletbouwer Allround Vakman worden. Hij kan dan alle montagewerkzaamheden aan de onderdelen verrichten en stagiaires begeleiden.

Arbeidsmarktperspectief score houtskeletbouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep houtskeletbouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Houtskeletbouwer, Promotie mogelijkheden Houtskeletbouwer, Carriere Houtskeletbouwer.

Solliciteren op de functie houtskeletbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als houtskeletbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor houtskeletbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als houtskeletbouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Houtskeletbouwer, CV Houtskeletbouwer, sollicitatie Houtskeletbouwer.

Interviews met houtskeletbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen houtskeletbouwer

Overzicht

Vacatures houtskeletbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Houtskeletbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Houtskeletbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Houtskeletbouwer is iemand die wanden, vloeren en daken in elkaar zet. De Houtskeletbouwer krijgt van de afdeling machinaal houtbewerker allerlei losse onderdelen van bijvoorbeeld wanden, vloeren, kozijnen of ramen. Aan de Houtskeletbouwer de taak om deze losse onderdelen aan elkaar te monteren.

Beoordeling Houtskeletbouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Houtskeletbouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Houtskeletbouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep