U bevindt zich hier: Home » Beroepen » ICT Specialist AIVD

ICT Specialist AIVD worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een ICT Specialist AIVD? Lees de functieomschrijving.

De ICT-specialist Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft een bureaubaan met maatschappelijke relevantie en een interessante werkomgeving. Onder leiding van de teamleider, soms in samenwerking met andere Specialisten en soms zelfstandig, zal de ICT Specialist gebruik maken van diverse soorten bronmateriaal. (De bronnen variëren van websites op het internet tot mobiele telefoons en satellietverkeer.) De ICT-specialist dient de belangrijkste relevante informatie te kunnen filteren uit de verzamelde data.

De Researchspecialist schrijft programma's met betrekking tot de veiligheid van het ICT-systeem van de AIVD, verzamelt gegevens en verricht bronnenonderzoek.

De Digitale Media Analist houdt zich bezig met het ontlenen van informatie uit aangetroffen 'hardware', het onderzoeken van bronnen op relevant materiaal, het bijhouden van de nieuwste technieken in het vakgebied en het adviseren van de leidinggevenden omtrent onderzoeken.

De Large Data Stream Specialist werkt met grote hoeveelheden informatie. Het is de taak van deze Specialist de relevante zaken hieruit te pikken, zodat er effectief verder gegaan kan worden met de onderzoeken binnen de operationele afdelingen.

Als ICT Specialist bij de AIVD werk je aan een veiliger en aangenamer Nederland door de operationele afdelingen van de dienst te ondersteunen bij het vergaren van informatie. Aangezien de informatie waarmee gewerkt dient te worden zich op het hoogste geheimhoudingsspectrum bevindt, mag de ICT-specialist geen strafblad, criminele of extremistische vrienden, financiële problemen of verslavingen hebben. Wanneer er aan deze eisen wordt voldaan, blijft de integriteit en het aanzien van de AIVD gegarandeerd.

De ICT Specialist zal te maken krijgen met een werktijd tussen '9 en 5'. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over buitenlandse oefeningen en/of uitzendingen (zoals bij de collega's van Defensie wel het geval is).

Mensen vonden ons op: Job ICT Specialist AIVD, Baan ICT Specialist AIVD, ICT Specialist AIVD Worden, Functie-eisen ICT Specialist AIVD, Verantwoordelijkheden ICT Specialist AIVD, Functieprofiel ICT Specialist AIVD, Wat doet een ICT Specialist AIVD, Werken als ICT Specialist AIVD.

ICT Specialist AIVD worden: Opleiding tot ICT Specialist AIVD

Om in aanmerking te komen voor een functie als ICT Specialist bij de AIVD dient men in het bezit te zijn van een HBO diploma. Afhankelijk van de richting waarin men wil werken is een meer specifieke specialisatie of afstudeerrichting vereist.

Zo dient de ICT Specialist Digitale Media Analyse te beschikken over een diploma Technische Informatica met een specialisatie in Digitaal Forensisch Onderzoek, dient de specialist Large Data Streams met standaard Informatica gespecialiseerd te zijn in het verwerken van grote hoeveelheden data en dient de ICT Specialist Research een studie Technische Informatica te hebben afgerond met een specialisatie in Systeembeveiliging.

Er wordt verwacht dat de ICT Specialist beschikt over werkervaring en actuele kennis van programmering, computertalen, internetprotocol en besturings- en opslagsystemen.

Voor toelating zullen er twee onderzoeken worden gedaan naar de sollicitant: een met betrekking tot veiligheid en een met betrekking tot de psychologische gesteldheid.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor ICT Specialist AIVD, ICT Specialist AIVD Worden, Opleidingsniveau ICT Specialist AIVD, Scholing ICT Specialist AIVD, Studie ICT Specialist AIVD, Bijscholing ICT Specialist AIVD, Omscholing ICT Specialist AIVD.

Organisaties waar een ICT Specialist AIVD doorgaans werkzaam is

De ICT Specialist wordt werkzaam op de 'IOC en Research' afdeling van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. De standplaats van de functie is Zoetermeer.

De ICT-afdeling heeft een ondersteunende functie binnen de organisatie van de AIVD. Zij houdt zich bezig met het afluisteren van telefoons, het monitoren van internet- en satellietverkeer en het beveiligen van de communicatiekanalen van de dienst zelf. In het Algemeen houdt de AIVD zich bezig met het onderzoeken en voorkomen van potentiële gevaren voor de Nederlandse samenleving.

Mensen vonden ons op: Studeren voor ICT Specialist AIVD, ICT Specialist AIVD Worden, Opleidingsniveau ICT Specialist AIVD, Scholing ICT Specialist AIVD, Studie ICT Specialist AIVD, Bijscholing ICT Specialist AIVD, Omscholing ICT Specialist AIVD.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden ICT Specialist AIVD

De ICT Specialist werkt 36 uur per week. Vanaf intreding krijgt de Specialist loon betaald, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD werkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8% vakantietoeslag uitgekeerd. Het loon zal vallen in schaal 12. Dit betekent dat men tussen de €3340 en €4964 bruto per maand gaat verdienen.

Bovenop de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering gedaan, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald ouderschapsverlof te krijgen, zijn er opleidingsmogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de ICT Specialist een OV-jaarkaart 2e klas ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris ICT Specialist AIVD, Loon ICT Specialist AIVD, Wat verdien je als ICT Specialist AIVD, Salarisschaal ICT Specialist AIVD, Salarisindicatie ICT Specialist AIVD, Bonus ICT Specialist AIVD, CAO ICT Specialist AIVD, Brutoloon ICT Specialist AIVD, Nettoloon ICT Specialist AIVD, Vakantiedagen ICT Specialist AIVD, Pensioen ICT Specialist AIVD.

Competenties, skills & vaardigheden ict specialist aivd

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Conceptueel denken
 • Accuratesse
 • Technisch inzicht
 • Omgaan met details
 • Oordeelsvorming
Mensen vonden ons op: Kennis ICT Specialist AIVD, Vaardigheden ICT Specialist AIVD, Attitude ICT Specialist AIVD, Kwalificaties ICT Specialist AIVD, Competentieprofiel ICT Specialist AIVD.

Boeken voor het beroep ict specialist aivd

Wil je meer weten over het beroep ict specialist aivd? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ict specialist aivd bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ict specialist aivd te komen.

PC Desktop Technician, Desktop Support Specialist, It Service Desk Technician, Help Desk Analyst | Kumar

Just in Time Revision Guide for Success at Any Ict Support Job Interview - Engels | Paperback | 9781519068446 | 108 pagina's

...

BTEC First ICT Practitioners Curriculum Support Pack | Sharon Yull

Core Units and Selected Specialist Units for the BTEC First Certificate and Diploma for ICT Practitioners - Engels | E-book | 9781136425516 | 140 pagina's

Used alongside the students' text, BTEC First in ICT for Practitioners, this pack offers an essential suite of photocopiable handouts with student activities and case studies for the compulsory core units and selected specialist units of the 2006 BTEC Fir...

BTEC First ICT Practitioners Curriculum Support Pack | Sharon Yull

Core Units and Selected Specialist Units for the BTEC First Certificate and Diploma for ICT Practitioners - Engels | Druk: New title | Hardcover | 9780750683258 | 140 pagina's

Used alongside the students' text, BTEC First in ICT for Practitioners, this pack offers an essential suite of photocopiable handouts with student activities and case studies for the compulsory core units and selected specialist units of the 2006 BTEC Fir...

Mensen vonden ons op: boeken voor ICT Specialist AIVD, ICT Specialist AIVD ebooks, boek ICT Specialist AIVD.

Persoonstypen ICT Specialist AIVD

De ICT Specialist van de AIVD heeft een ijverige, energieke, praktische, zelfverzekerde en prestatiegerichte persoonlijkheid (Succesvolle werker) Ook is hij analytisch en scherpzinnig en kan hij goed uit de voeten met grote hoeveelheden informatie (Waarnemer).

Tijdens het garanderen van de beveiliging van alle ICT-gerelateerde zaken binnen de AIVD en het verzorgen van een werkend systeem kan de ICT Specialist zijn ingewortelde drang naar kennis en verlangen naar maatschappelijke waardering ten uiting brengen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid ICT Specialist AIVD, Karakter ICT Specialist AIVD.

Netwerk ICT Specialist AIVD

De ICT Specialist zal op zijnafdeling in samenwerking met collega ICT Specialisten of zelfstandig werkzaam worden, afhankelijk van de wensen van de teamleider. De teamleider stelt vast wie zich met wat bezig gaat houden en zal hier toezicht op houden.

De ICT Specialist komt binnen zijn ICT-werkzaamheden niet in contact met andere 'internen'. Buiten de AIVD wordt de ICT Specialist geacht op de hoogte te blijven van de nieuwste ontdekkingen in de ICT-wereld. De Specialist zal dan ook contact onderhouden met ICT ontwikkelaars om dit te bewerkstelligen.

Mensen vonden ons op: Collega’s ICT Specialist AIVD, Medewerkers ICT Specialist AIVD.

Is het beroep ICT Specialist AIVD iets voor jou?

Zou je graag ICT Specialist AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ICT Specialist AIVD bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze ICT Specialist AIVD, beroepskeuzetest ICT Specialist AIVD, beroep ICT Specialist AIVD kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden ICT Specialist AIVD

Na een jaar lang goede prestaties geleverd te hebben is het mogelijk om in plaats van het tijdelijke contract een vast contract te krijgen. Er zal voor de duur van het contract gewerkt worden binnen dezelfde functie. Het is mogelijk om op den duur verder te solliciteren binnen de organisatie van de AIVD.

Buiten de AIVD is het mogelijk om een ICT-functie te gaan bekleden bij Defensie, de overheid of binnen het bedrijfsleven, afhankelijk van de gestelde instroomeisen. (Bij Defensie worden veelal personen van maximaal 29 jaar gezocht.) De ICT Specialist wordt waarschijnlijk werkzaam op een ICT-afdeling of gaat advies verstrekken over het gebruik van ICT binnen de organisatie van de nieuwe werkgever. Het is natuurlijk ook mogelijk om als zelfstandige verder te gaan.

Momenteel heeft de AIVD nog vacatures open staan voor de ICT Specialist Research - Computer Network Exploitation, ICT Specialist  Digitale Media Analyse en de ICT Specialist Large Data Streams.

Arbeidsmarktperspectief score ICT Specialist AIVD

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep ICT Specialist AIVD. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten ICT Specialist AIVD, Promotie mogelijkheden ICT Specialist AIVD, Carriere ICT Specialist AIVD.

Solliciteren op de functie ICT Specialist AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ICT Specialist AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ICT Specialist AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ICT Specialist AIVD. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als ICT Specialist AIVD, CV ICT Specialist AIVD, sollicitatie ICT Specialist AIVD.

Interviews met ICT Specialist AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen ICT Specialist AIVD

Vacatures ict specialist aivd

Op zoek naar een nieuwe baan als ICT Specialist AIVD? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor ICT Specialist AIVD. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De ICT-specialist Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft een bureaubaan met maatschappelijke relevantie en een interessante werkomgeving. Onder leiding van de teamleider, soms in samenwerking met andere Specialisten en soms zelfstandig, zal de ICT Specialist gebruik maken van diverse soorten bronmateriaal. (De bronnen variëren van websites op het internet tot mobiele telefoons en satellietverkeer.

Beoordeling ICT Specialist AIVD

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep ICT Specialist AIVD' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep ICT Specialist AIVD

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

dankje

Door: guus

Reageer op dit beroep