U bevindt zich hier: Home » Beroepen » IJscoman

IJscoman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een IJscoman? Lees de functieomschrijving.

De IJscoman verkoopt ijs aan voorbijgangers of bewoners. De IJscoman verkoopt het ijs vanuit een voertuig voor mobiele verkoop. Denk hierbij aan een bromfiets ijscowagen, een fiets ijscowagen of een ijscowagen bus. De IJscoman kan zijn product op verschillende plaatsen verkopen. Vaak staat de IJscoman bij stranden of andere toeristische locaties. Soms staat de IJscoman ook in een woonwijk. De IJscoman staat vaak bekend om zijn bel waarmee de IJscoman al vanuit de verte te horen is en iedereen weet dat er ijsjes gekocht kunnen worden.

De IJscoman verkoopt vaak diverse soorten ijs. De IJscoman werkt als zelfstandige en is eigen baas. De inkomsten van de IJscoman sterk afhankelijk van het weer. Vooral zomers met zonnig weer zal de IJscoman veel kunnen verkopen. Het beroep is daarmee sterk seizoens- en weersgebonden. De IJscoman zal daarom vaak ook nog een andere baan moeten hebben om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Het aantal ijsjes dat de IJscoman verkoopt hangt ook sterk af van de locatie waar de IJscoman staat. Doordat de IJscoman mobiel is, kan de IJscoman gemakkelijk verplaatsen en een betere locatie zoeken. De IJscoman moet wel goed in kunnen schatten waar hij het beste kan gaan staan om zoveel mogelijk ijs te verkopen.

Daarnaast moet de IJscoman ook een goed product leveren, klantvriendelijk zijn en zorgen dat de klanten terugkomen.

Mensen vonden ons op: Job IJscoman, Baan IJscoman, IJscoman Worden, Functie-eisen IJscoman, Verantwoordelijkheden IJscoman, Functieprofiel IJscoman, Wat doet een IJscoman, Werken als IJscoman.

IJscoman worden: Opleiding tot IJscoman

Voor de IJscoman is er geen specifieke opleiding. De IJscoman moet kennis van ondernemen hebben en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor IJscoman, IJscoman Worden, Opleidingsniveau IJscoman, Scholing IJscoman, Studie IJscoman, Bijscholing IJscoman, Omscholing IJscoman.

Organisaties waar een IJscoman doorgaans werkzaam is

De IJscoman werkt meestal als zelfstandig ondernemer. De IJscoman koopt zelf het ijs in en huurt of koopt een ijscowagen om zo zijn waar te kunnen verkopen. De IJscoman probeert hiermee winst te maken en is daarmee werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor IJscoman, IJscoman Worden, Opleidingsniveau IJscoman, Scholing IJscoman, Studie IJscoman, Bijscholing IJscoman, Omscholing IJscoman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden IJscoman

Het salaris van de IJscoman is lastig in te schatten. Dit is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ijs die de IJscoman op een dag verkoopt. Dit is weer afhankelijk van het seizoen, de locatie en het weer. In een goede, zonnige zomer zal de IJscoman aanzienlijk meer verdienen dan in een regenachtige, koelere zomer. Omdat het werk seizoensgebonden is, heeft de IJscoman vaak nog een tweede baan om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien.

Mensen vonden ons op: Salaris IJscoman, Loon IJscoman, Wat verdien je als IJscoman, Salarisschaal IJscoman, Salarisindicatie IJscoman, Bonus IJscoman, CAO IJscoman, Brutoloon IJscoman, Nettoloon IJscoman, Vakantiedagen IJscoman, Pensioen IJscoman.

Competenties, skills & vaardigheden ijscoman

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis IJscoman, Vaardigheden IJscoman, Attitude IJscoman, Kwalificaties IJscoman, Competentieprofiel IJscoman.

Boeken voor het beroep ijscoman

Wil je meer weten over het beroep ijscoman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ijscoman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ijscoman te komen.

De Gestreepte Boekjes - Groep 1 augustus: Borre en de ijscoman | Jeroen Aalbers

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789089221018 | 24 pagina's

Onderdeel van de serie De Gestreepte Boekjes. Vanaf 4 jaar. Het is zomer en het is heel erg warm. Borre moet er helemaal van zweten. Klingelingeling! Klingelingeling! Hé, daar is de ijscoman. Een ijskoud ijsje, daar heeft Borre trek in. Maar Borre heeft g...

Borre En De Ijscoman | Jeroen Aalbers

Nederlands | Druk: 0 | Hardcover | 9789099597271 | 26 pagina's

Borre en de ijscoman...

De Gestreepte Boekjes - Groep 5 Januari: Borre en het zwembad van de ijscoman | Jeroen Aalbers

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789089221148 | 24 pagina's

Onderdeel van de serie De Gestreepte Boekjes. Vanaf 8 jaar. Het heeft gevroren dat het kraakt. Op alle plassen en sloten ligt een dikke laag ijs. Niemand hoeft naar school. Iedereen heeft ijsvrij en gaat lekker schaatsen. Iedereen, behalve Borre. Die moet...

Mensen vonden ons op: boeken voor IJscoman, IJscoman ebooks, boek IJscoman.

Persoonstypen IJscoman

De IJscoman moet extravert zijn, klantvriendelijk en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen (Levensgenieter). De IJscoman moet actief aan de slag gaan om zo veel mogelijk ijs te verkopen. Daarnaast is de IJscoman ook een ondernemer en moet beschikken over goede ondernemerskwaliteiten en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid IJscoman, Karakter IJscoman.

Netwerk IJscoman

De IJscoman heeft vooral veel contact met zijn klanten. Hij heeft verder geen mensen in dienst en werkt als zelfstandige. Wel moet de IJscoman zijn waren inkopen en heeft daarmee te maken met een groothandel die ijs verkoopt.

Mensen vonden ons op: Collega’s IJscoman, Medewerkers IJscoman.

Is het beroep IJscoman iets voor jou?

Zou je graag IJscoman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IJscoman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze IJscoman, beroepskeuzetest IJscoman, beroep IJscoman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden IJscoman

Er is niet veel vraag naar IJscomannen. Er zijn slechts een beperkt aantal IJscomannen actief en het is lastig om hier een goed inkomen mee te verdienen. Ook zijn er nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score IJscoman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep IJscoman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten IJscoman, Promotie mogelijkheden IJscoman, Carriere IJscoman.

Solliciteren op de functie IJscoman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IJscoman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IJscoman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IJscoman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als IJscoman, CV IJscoman, sollicitatie IJscoman.

Interviews met IJscoman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen IJscoman

Vacatures ijscoman

Op zoek naar een nieuwe baan als IJscoman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IJscoman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De IJscoman verkoopt ijs aan voorbijgangers of bewoners. De IJscoman verkoopt het ijs vanuit een voertuig voor mobiele verkoop. Denk hierbij aan een bromfiets ijscowagen, een fiets ijscowagen of een ijscowagen bus.

Beoordeling IJscoman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep IJscoman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep IJscoman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep