U bevindt zich hier: Home » Beroepen » IJshockey trainer

IJshockey trainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een IJshockey trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als IJshockey trainer  train je een of meerdere groepen in IJshockey . De IJshockey trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  IJshockey trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  IJshockey trainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De IJshockey trainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  IJshockey trainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De IJshockey trainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  IJshockey trainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  IJshockey trainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job IJshockey trainer, Baan IJshockey trainer, IJshockey trainer Worden, Functie-eisen IJshockey trainer, Verantwoordelijkheden IJshockey trainer, Functieprofiel IJshockey trainer, Wat doet een IJshockey trainer, Werken als IJshockey trainer.

IJshockey trainer worden: Opleiding tot IJshockey trainer

 

De IJshockey trainer kan in principe les geven in IJshockey  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  IJshockey trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de IJshockey trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  IJshockey trainer, hoe hoger het niveau van de  IJshockey trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de IJshockey trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de IJshockey trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de IJshockey trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  IJshockey trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor IJshockey trainer, IJshockey trainer Worden, Opleidingsniveau IJshockey trainer, Scholing IJshockey trainer, Studie IJshockey trainer, Bijscholing IJshockey trainer, Omscholing IJshockey trainer.

Organisaties waar een IJshockey trainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de IJshockey trainer  werkzaam is. Als de IJshockey trainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de IJshockey teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de IJshockey trainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor IJshockey trainer, IJshockey trainer Worden, Opleidingsniveau IJshockey trainer, Scholing IJshockey trainer, Studie IJshockey trainer, Bijscholing IJshockey trainer, Omscholing IJshockey trainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden IJshockey trainer

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de IJshockey trainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de IJshockey trainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de IJshockey trainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de IJshockey trainer. Als de IJshockey trainer al jaren lesgeeft in IJshockey  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere IJshockey trainers. Dan zal de IJshockey trainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris IJshockey trainer, Loon IJshockey trainer, Wat verdien je als IJshockey trainer, Salarisschaal IJshockey trainer, Salarisindicatie IJshockey trainer, Bonus IJshockey trainer, CAO IJshockey trainer, Brutoloon IJshockey trainer, Nettoloon IJshockey trainer, Vakantiedagen IJshockey trainer, Pensioen IJshockey trainer.

Competenties, skills & vaardigheden ijshockey trainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis IJshockey trainer, Vaardigheden IJshockey trainer, Attitude IJshockey trainer, Kwalificaties IJshockey trainer, Competentieprofiel IJshockey trainer.

Boeken voor het beroep ijshockey trainer

Wil je meer weten over het beroep ijshockey trainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ijshockey trainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ijshockey trainer te komen.

Voeding en Sport | Anja van Geel

een handboek voor trainers, begeleiders en (topsporters) - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789021563169 | 160 pagina's

Voeding en Sport 8e druk is een boek van Anja van Geel uitgegeven bij de Vrieseborch. ISBN 9789021563169 Sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans geven in Voeding en sport informatie over de juiste voeding voor verschillende t...

Mensen vonden ons op: boeken voor IJshockey trainer, IJshockey trainer ebooks, boek IJshockey trainer.

Persoonstypen IJshockey trainer

 

Als IJshockey trainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De IJshockey trainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor IJshockey trainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de IJshockey trainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de IJshockey trainer  een goede waarnemer is. De IJshockey trainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de IJshockey trainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid IJshockey trainer, Karakter IJshockey trainer.

Netwerk IJshockey trainer

 


De IJshockey trainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere IJshockey trainers. Zeker als de IJshockey trainer  werkzaam is op een IJshockey club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de IJshockey trainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de IJshockey trainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De IJshockey trainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 

Mensen vonden ons op: Collega’s IJshockey trainer, Medewerkers IJshockey trainer.

Is het beroep IJshockey trainer iets voor jou?

Zou je graag IJshockey trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IJshockey trainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze IJshockey trainer, beroepskeuzetest IJshockey trainer, beroep IJshockey trainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden IJshockey trainer

 

 

Voor de IJshockey trainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van IJshockey trainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de IJshockey trainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de IJshockey trainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de IJshockey trainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De IJshockey trainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Arbeidsmarktperspectief score IJshockey trainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep IJshockey trainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten IJshockey trainer, Promotie mogelijkheden IJshockey trainer, Carriere IJshockey trainer.

Solliciteren op de functie IJshockey trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IJshockey trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IJshockey trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IJshockey trainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als IJshockey trainer, CV IJshockey trainer, sollicitatie IJshockey trainer.

Interviews met IJshockey trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen IJshockey trainer

Overzicht

Vacatures ijshockey trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als IJshockey trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IJshockey trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als IJshockey trainer  train je een of meerdere groepen in IJshockey . De IJshockey trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  IJshockey trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling IJshockey trainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep IJshockey trainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep IJshockey trainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep