U bevindt zich hier: Home » Beroepen » IJsmeester

IJsmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een IJsmeester? Lees de functieomschrijving.

 

Een IJsmeester is iemand die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het ijs en de veiligheid op de ijsbaan.

Een IJsmeester die werkzaam is bij gesloten ijshal, zorgt samen met anderen voor een vloer van kunstijs. In de vloer van een ijsbaan zitten leidingen waar een gekoelde vloeistof (-14°C) doorheen loopt. De IJsmeester zorgt voor een laagje water op de vloer dat bevriest. Op deze manier worden meerdere lagen water bevroren, zodat een kunstbaan ontstaat. Dit duurt zo’n twee weken met zeven man. De IJsmeester zorgt er bij wedstrijden voor dat het ijs de juiste temperatuur heeft, er geen gaten in zitten en de vloer gedweild is.

Een IJsmeester kan ook als vrijwilliger werkzaam zijn bij een schaats- of watersportvereniging. Hij meet dan de dikte van het natuurijs en hij bepaalt wanneer het dik genoeg is om op te schaatsen. Hij kent verschillende soorten ijs en hij weet hoe ijs groeit. De IJsmeester weet hoe je wakken herkent en zet deze gevaarlijke plekken af. Ook veegt de IJsmeester de baan, voert hij kleine reparaties aan het ijs uit en zorgt hij voor bijvoorbeeld een muziekinstallatie. De IJsmeester is verder hét aanspreekpunt op de ijsvloer. Daarnaast spreekt hij gasten aan op ongewenst gedrag, zoals het midden op de ijsbaan stilstaan of het gooien van ijsballen. 

Mensen vonden ons op: Job IJsmeester, Baan IJsmeester, IJsmeester Worden, Functie-eisen IJsmeester, Verantwoordelijkheden IJsmeester, Functieprofiel IJsmeester, Wat doet een IJsmeester, Werken als IJsmeester.

IJsmeester worden: Opleiding tot IJsmeester

 

Er bestaat geen opleiding tot IJsmeester. Wel kan een cursus gevolgd worden, zoals bij het KNSB. Bij een succesvolle afronding krijg je een diploma.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor IJsmeester, IJsmeester Worden, Opleidingsniveau IJsmeester, Scholing IJsmeester, Studie IJsmeester, Bijscholing IJsmeester, Omscholing IJsmeester.

Organisaties waar een IJsmeester doorgaans werkzaam is

 

Een IJsmeester werkt bij een schaatshal (profit) of als vrijwilliger bij een schaatsvereniging of soortgelijke vereniging (non-profit). Het maken van winst is vaak niet het hoogste doel.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor IJsmeester, IJsmeester Worden, Opleidingsniveau IJsmeester, Scholing IJsmeester, Studie IJsmeester, Bijscholing IJsmeester, Omscholing IJsmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden IJsmeester

 

Veel IJsmeesters werken als vrijwilliger bij een ijsclub of soortgelijke vereniging. De IJsmeester is gepensioneerd of doet het werk naast een betalende baan. IJsmeesters in dienst van een gesloten ijshal, waar ook wedstrijden worden gereden, krijgen meestal wel een salaris. Het is niet bekend hoeveel een ijsmeester ongeveer verdient, maar waarschijnlijk is het niet erg veel. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet bekend en hangen af van de werkgever.

Mensen vonden ons op: Salaris IJsmeester, Loon IJsmeester, Wat verdien je als IJsmeester, Salarisschaal IJsmeester, Salarisindicatie IJsmeester, Bonus IJsmeester, CAO IJsmeester, Brutoloon IJsmeester, Nettoloon IJsmeester, Vakantiedagen IJsmeester, Pensioen IJsmeester.

Competenties, skills & vaardigheden ijsmeester

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Durf
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis IJsmeester, Vaardigheden IJsmeester, Attitude IJsmeester, Kwalificaties IJsmeester, Competentieprofiel IJsmeester.

Boeken voor het beroep ijsmeester

Wil je meer weten over het beroep ijsmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ijsmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ijsmeester te komen.

IJsmeester | Sanoma Media Netherlands Bv

Nederlands | Druk: 1ste Editie | Paperback | 9789058556240 | 44 pagina's

IJsmeester brengt verhalen van vroeger en nu over schaatsen. Romantiek en nostalgie staan in IJsmeester centraal. Het magazine biedt een selectie van achtergrondverhalen, columns, analyses, interviews en fotoreportages. In deze editie: - Rimpels in het IJ...

Mensen vonden ons op: boeken voor IJsmeester, IJsmeester ebooks, boek IJsmeester.

Persoonstypen IJsmeester

 

Persoonstypen die passen bij een IJsmeester zijn Gever en Loyalist.

De IJsmeester vindt het leuk om de ijsbaan voor anderen in orde te maken, zodat zij lekker kunnen schaatsen. De IJsmeester is behulpzaam, mensenlievend en betrokken (Gever).

Tevens is een goede IJsmeester betrouwbaar, verantwoordelijk en trouw (Loyalist). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid IJsmeester, Karakter IJsmeester.

Netwerk IJsmeester

Een IJsmeester komt natuurlijk veel in contact met mensen die komen schaatsen. Ook heeft de IJsmeester contact met collega’s, zoals andere IJsmeesters, Schaatsverhuurders en Horecamedewerkers die de gasten glühwein, warme chocomelk, koeken en erwtensoep verkopen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s IJsmeester, Medewerkers IJsmeester.

Is het beroep IJsmeester iets voor jou?

Zou je graag IJsmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IJsmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze IJsmeester, beroepskeuzetest IJsmeester, beroep IJsmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden IJsmeester

 

De meeste IJsmeesters oefenen hun functie uit als vrijwilliger. Zijn gepensioneerd of hebben er naast een baan waarmee ze geld verdienen. Iemand kan alleen als IJsmeester aan de slag in de winter. Bij grote ijshallen kan iemand per jaar meer maanden als IJsmeester werken. Er zijn redelijk veel mensen die IJsmeester willen zijn, dus het kan lastig zijn om IJsmeester te worden.

Er zijn ook niet veel doorgroeimogelijkheden voor een IJsmeester. Hij is meestal aangesloten bij de schaatsvereniging en kan eventueel bestuurslid worden of leidinggevende taken krijgen. De IJsmeester kan bijvoorbeeld ook wedstrijden op natuurijs gaan organiseren.  

Arbeidsmarktperspectief score IJsmeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep IJsmeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten IJsmeester, Promotie mogelijkheden IJsmeester, Carriere IJsmeester.

Solliciteren op de functie IJsmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IJsmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IJsmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IJsmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als IJsmeester, CV IJsmeester, sollicitatie IJsmeester.

Interviews met IJsmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen IJsmeester

Vacatures ijsmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als IJsmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IJsmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een IJsmeester is iemand die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het ijs en de veiligheid op de ijsbaan. Een IJsmeester die werkzaam is bij gesloten ijshal, zorgt samen met anderen voor een vloer van kunstijs. In de vloer van een ijsbaan zitten leidingen waar een gekoelde vloeistof (-14°C) doorheen loopt.

Beoordeling IJsmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep IJsmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep IJsmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep