U bevindt zich hier: Home » Beroepen » IT Trainee

IT Trainee worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een IT Trainee? Lees de functieomschrijving.

De IT Trainee werkt bij een organisatie en volgt daar tevens een opleiding. Deze combinatie van werken en leren wordt een traineeship genoemd. Een traineeship kan gevolgd worden na een afgeronde HBO of universitaire opleiding. Een traineeship biedt de mogelijk in de praktijk te leren en de IT Trainee zo voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De IT Trainee kan bij allerlei grote en kleinere organisatie aan de slag. De IT Trainee is werkzaam binnen de informatietechnologie (IT), dit wordt ook wel vaak de ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) genoemd. De IT Trainee kan met het traineeship opgeleid worden tot bijvoorbeeld een systeembeheerder of softwareontwikkelaar. Hierin zijn diverse mogelijkheden voor de IT Trainee. De gekozen richting is afhankelijk van de interesses en vaardigheden van de IT Trainee.

De duur van het traineeship wisselt per bedrijf en is meestal ongeveer één à twee jaar. De IT Trainee heeft een volwaardige baan en volgt daarnaast een opleidingstraject. Hoe het traineeship voor de IT Trainee precies wordt ingevuld, verschilt per organisatie. Met het volgen van het traineeship wordt de IT Trainee opgeleid tot een volwaardige werknemer binnen de organisatie en de functie. Vaak werkt de IT Trainee tijdens het traineeship aan diverse projecten om zo alles te leren en uiteindelijk een passende functie te krijgen.

Mensen vonden ons op: Job IT Trainee, Baan IT Trainee, IT Trainee Worden, Functie-eisen IT Trainee, Verantwoordelijkheden IT Trainee, Functieprofiel IT Trainee, Wat doet een IT Trainee, Werken als IT Trainee.

IT Trainee worden: Opleiding tot IT Trainee

Om aan de slag te kunnen als IT Trainee moet een HBO of universitaire opleiding gevolgd zijn. Diverse IT en ICT opleidingen zijn hiervoor geschikt. Er wordt vaak niet naar een specifieke opleiding gevraagd, maar wel naar een opleiding in deze richting. Daarnaast is vooral motivatie en gedrevenheid erg belangrijk om aangenomen te worden als IT Trainee.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor IT Trainee, IT Trainee Worden, Opleidingsniveau IT Trainee, Scholing IT Trainee, Studie IT Trainee, Bijscholing IT Trainee, Omscholing IT Trainee.

Organisaties waar een IT Trainee doorgaans werkzaam is

De IT Trainee kan bij diverse organisaties aan de slag. Vooral grotere organisaties bieden vaak diverse traineeships aan om zo toekomstige werknemers goed op te leiden. Ook zijn er werving- en selectiebureaus die traineeships aanbieden bij organisaties. Zij treden dan op als bemiddelaar en selecteren de potentiële IT Trainees.

Mensen vonden ons op: Studeren voor IT Trainee, IT Trainee Worden, Opleidingsniveau IT Trainee, Scholing IT Trainee, Studie IT Trainee, Bijscholing IT Trainee, Omscholing IT Trainee.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden IT Trainee

Omdat de IT Trainee tijdens het traineeship meewerkt als volwaardige werknemer, krijgt de IT Trainee vaak hetzelfde betaald als een starter in de IT. Dit salaris ligt meestal tussen de 2200 euro en 2500 euro, maar is ook afhankelijk van de organisatie. Daarnaast volgt de IT Trainee ook kosteloos een opleidingstraject. Na het behalen van het traineeship kan het salaris stijgen.

Mensen vonden ons op: Salaris IT Trainee, Loon IT Trainee, Wat verdien je als IT Trainee, Salarisschaal IT Trainee, Salarisindicatie IT Trainee, Bonus IT Trainee, CAO IT Trainee, Brutoloon IT Trainee, Nettoloon IT Trainee, Vakantiedagen IT Trainee, Pensioen IT Trainee.

Competenties, skills & vaardigheden it trainee

 • Analytisch
 • Discipline
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis IT Trainee, Vaardigheden IT Trainee, Attitude IT Trainee, Kwalificaties IT Trainee, Competentieprofiel IT Trainee.

Boeken voor het beroep it trainee

Wil je meer weten over het beroep it trainee? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je it trainee bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken it trainee te komen.

F*CK-it list book voor koppels | Jacob & Haver

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789463332729 | 80 pagina's

Waar het eerste en succesvolle boek zich vooral richt op jou alleen, richt dit boek zich op jullie als koppel. Want geef maar toe: ook jullie hebben een bucket list. Een lijst met dingen die jullie samen nog moeten. Maar moeten jullie niet al zoveel? En h...

Never Split the Difference | Chris Voss

Negotiating as if Your Life Depended on It - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781847941497 | 288 pagina's

'A master of persuasion.' Forbes 'This book blew my mind.' Adam Grant, bestselling author of Originals A former FBI hostage negotiator offers a new, field-tested approach to negotiating - effective in any situation. After a stint policing the rough street...

It Only Happens in the Movies | Holly Bourne

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781474921329 | 410 pagina's

The greatest love story ever told doesn't feature kissing in the snow or racing to airports. It features pain and confusion and hope and wonder and a ban on cheesy cliches. Oh, and zombies...YA star Holly Bourne tackles real love in this hugely funny and ...

Mensen vonden ons op: boeken voor IT Trainee, IT Trainee ebooks, boek IT Trainee.

Persoonstypen IT Trainee

De IT Trainee moet gedreven en ambitieus zijn (succesvolle werker). De IT Trainee  moet een succesvolle carrière nastreven. Een traineeship volgen is intensief en ambitie en gedrevenheid is hiervoor dan ook erg belangrijk.

Ook moet de IT Trainee graag willen leren en zichzelf willen verbeteren (waarnemer). Het traineeship biedt naast het werken ook een opleidingstraject. Willen leren is hiervoor belangrijk.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid IT Trainee, Karakter IT Trainee.

Netwerk IT Trainee

Binnen de organisatie waar de IT Trainee het traineeship volgt, krijgt de IT Trainee begeleiding van een directe manager of collega met veel ervaring. Deze bespreekt de voortgang van het traineeship en helpt de IT Trainee bij eventuele problemen. Als het traineeship via een werving- en selectiebureau gevolgd is, is er tijdens het traineeship vaak ook nog contact met dit bureau.

Daarnaast is er tijdens het traineeship vaak contact met andere trainees. De trainees kunnen zo ervaring uitwisselen en elkaar helpen.

Mensen vonden ons op: Collega’s IT Trainee, Medewerkers IT Trainee.

Is het beroep IT Trainee iets voor jou?

Zou je graag IT Trainee willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IT Trainee bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze IT Trainee, beroepskeuzetest IT Trainee, beroep IT Trainee kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden IT Trainee

De IT Trainee wordt tijdens het traineeship opgeleid tot volwaardige werknemer in de IT. Door het traineeship kent de IT Trainee de organisatie vaak erg goed en stroomt na het behalen van het traineeship door in de organisatie.

Om aan de slag te kunnen als IT Trainee is een goede motivatie en veel ambitie nodig. Traineeship worden vooral door grotere organisaties aangeboden, maar de plaatsen zijn wel beperkt. Organisaties zijn vaak op zoek naar zeer gedreven en goede trainees.

Arbeidsmarktperspectief score IT Trainee

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep IT Trainee. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten IT Trainee, Promotie mogelijkheden IT Trainee, Carriere IT Trainee.

Solliciteren op de functie IT Trainee

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IT Trainee dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IT Trainee belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IT Trainee. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als IT Trainee, CV IT Trainee, sollicitatie IT Trainee.

Interviews met IT Trainee

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen IT Trainee

Vacatures it trainee

Op zoek naar een nieuwe baan als IT Trainee? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor IT Trainee. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De IT Trainee werkt bij een organisatie en volgt daar tevens een opleiding. Deze combinatie van werken en leren wordt een traineeship genoemd. Een traineeship kan gevolgd worden na een afgeronde HBO of universitaire opleiding.

Beoordeling IT Trainee

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep IT Trainee' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep IT Trainee

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep