U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Illusionist

Illusionist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een illusionist? Lees de functieomschrijving.

Een Illusionist is iemand die zijn publiek dingen laat zien die eigenlijk niet mogelijk zijn. De Illusionist laat bijvoorbeeld mensen verdwijnen of zaagt hen door midden. Hij toont zijn trucs vaak op een podium voor een groot publiek.

Om zijn trucs te laten slagen, moet de Illusionist zijn publiek afleiden. Dat doet hij bijvoorbeeld door middel van mooie assistentes, wind, muziek en rook.  Hij maakt er een grote show van.

Een Illusionist is niet helemaal hetzelfde als een Goochelaar. Een Goochelaar houdt zich bezig met kleinere, vaak minder gevaarlijke trucs. Een Goochelaar doet bijvoorbeeld kaarttrucs of tovert een konijn uit een hoed. Wel kan een Illusionist doorzaag- en verdwijntrucs combineren met deze kleinere goocheltrucs. Ook kan een Illusionist illusionisme combineren met hypnose.

Mensen vonden ons op: Job Illusionist, Baan Illusionist, Illusionist Worden, Functie-eisen Illusionist, Verantwoordelijkheden Illusionist, Functieprofiel Illusionist, Wat doet een Illusionist, Werken als Illusionist.

Illusionist worden: Opleiding tot illusionist

Voor zover bekend is er geen opleiding tot Illusionist. Om een goede Illusionist te worden, is het zaak heel erg veel te oefenen. De Illusionist kan zelf trucs verzinnen, advies vragen aan andere illusionisten, workshops volgen en boeken, dvd’s en het internet raadplegen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Illusionist, Illusionist Worden, Opleidingsniveau Illusionist, Scholing Illusionist, Studie Illusionist, Bijscholing Illusionist, Omscholing Illusionist.

Organisaties waar een illusionist doorgaans werkzaam is

Een Illusionist kan in vaste dienst zijn bij zowel profit als non-profit organisaties. Hij kan bijvoorbeeld werken bij een circus. Een Illusionist kan ook als zelfstandige op tournee gaan met een eigen show.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Illusionist, Illusionist Worden, Opleidingsniveau Illusionist, Scholing Illusionist, Studie Illusionist, Bijscholing Illusionist, Omscholing Illusionist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden illusionist

Hoeveel een Illusionist verdient, is moeilijk te zeggen. Een Illusionist in vaste dienst kan waarschijnlijk rekenen op zo’n €1800,- tot €2200,- bruto per maand. Veel Illusionisten werken als freelancer. Hun inkomsten hangen onder andere af van het aantal optredens dat ze geven, de kwaliteit van de trucs en de show en het aantal mensen dat komt kijken naar hun shows. Een Illusionist kan extra geld verdienen door bijvoorbeeld workshops aan te bieden.

Een Illusionist maakt overigens veel kosten. Materialen, assistentes, de showlocatie, het vervoer van spullen, een opslagruimte en een oefenruimte kosten erg veel geld.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Illusionist, Loon Illusionist, Wat verdien je als Illusionist, Salarisschaal Illusionist, Salarisindicatie Illusionist, Bonus Illusionist, CAO Illusionist, Brutoloon Illusionist, Nettoloon Illusionist, Vakantiedagen Illusionist, Pensioen Illusionist.

Competenties, skills & vaardigheden illusionist

 • Energie
 • Analytisch
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Illusionist, Vaardigheden Illusionist, Attitude Illusionist, Kwalificaties Illusionist, Competentieprofiel Illusionist.

Boeken voor het beroep illusionist

Wil je meer weten over het beroep illusionist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je illusionist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken illusionist te komen.

De illusionist | Jeffery Deaver

Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789041762382 | 456 pagina's

In een muziekschool in New York wordt een studente vermoord. De dader verschanst zich in een lokaal. Als er een schreeuw klinkt, gevolgd door een schot, trapt de politie de deur in: het lokaal is leeg en de moordenaar lijkt in rook te zijn opgegaan. Linco...

Hocus Pocus | Paul Kieve

over illustere illusionisten en hun geniale trucs - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047505624 | 304 pagina's

Het eerst boek over magie dat ooit in het Engels verscheen heette Hocus Pocus. Daarin worden allerlei trucs uitgelegd. Mijn Hocus Pocus is totaal anders: helemaal van deze tijd, maar geïnspireerd door de grote goochelaars van weleer. In dit boek maak ik j...

Onzichtbare oorlog 2 - De illusionist | Drew Chapman

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789045209043 | 424 pagina's

De illusionist Drew Chapman ''Een must voor fans van Homeland en 24!'' – Joseph Finder De wereldeconomie staat op instorten en er is maar één man die dat kan voorkomen. Garrett Reilly ziet als enige wat anderen niet zien: cijfers, patronen en een land aan...

Mensen vonden ons op: boeken voor Illusionist, Illusionist ebooks, boek Illusionist.

Persoonstypen illusionist

Persoonstypen die passen bij een Etnograaf zijn Perfectionist en Romanticus.

De trucs moeten perfect worden, dus alle details moeten kloppen. Hiervoor moet de Illusionist heel vaak oefenen. De Illusionist is kritisch en heeft veel discipline (Perfectionist).

Tevens is een Illusionist een levensgenieter. Hij is creatief, innovatief en alternatief (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Illusionist, Karakter Illusionist.

Netwerk illusionist

Het netwerk van een Illusionist bestaat met name uit zijn publiek en zijn eventuele opdrachtgevers. Ook komt hij in contact met andere mensen die bij de shows zijn betrokken, zoals Illusionisten, Goochelaars, Decorbouwers, Geluidsmensen, Assistentes enzovoort.

Mensen vonden ons op: Collega’s Illusionist, Medewerkers Illusionist.

Is het beroep illusionist iets voor jou?

Zou je graag illusionist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als illusionist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Illusionist, beroepskeuzetest Illusionist, beroep Illusionist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden illusionist

Het arbeidsmarktperspectief voor Illusionisten is niet erg goed. Om je brood te kunnen verdienen met illusionisme moet je heel erg goed zijn, en dat zijn maar weinig mensen. De Illusionist moet een goede show neer kunnen zetten, genoeg geld hebben om te investeren in opslagruimte enzovoort, en hij moet unieke trucs bedenken. Pas als een Illusionist goede, nieuwe trucs heeft en een goede show in elkaar kan zetten, kan hij wellicht in vaste dienst gaan werken of als zelfstandige op gaan treden.

Hoe beter een Illusionist, hoe bekender hij kan worden. Hij kan dan bijvoorbeeld ook in het buitenland of op de televisie op gaan treden. Daarnaast kan een Illusionist zich ook richten op goocheltrucs. 

Arbeidsmarktperspectief score illusionist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep illusionist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Illusionist, Promotie mogelijkheden Illusionist, Carriere Illusionist.

Solliciteren op de functie illusionist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als illusionist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor illusionist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als illusionist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Illusionist, CV Illusionist, sollicitatie Illusionist.

Interviews met illusionist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen illusionist

Vacatures illusionist

Op zoek naar een nieuwe baan als Illusionist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Illusionist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Illusionist is iemand die zijn publiek dingen laat zien die eigenlijk niet mogelijk zijn. De Illusionist laat bijvoorbeeld mensen verdwijnen of zaagt hen door midden. Hij toont zijn trucs vaak op een podium voor een groot publiek.

Beoordeling Illusionist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Illusionist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Illusionist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep