U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Inburgeringscoach

Inburgeringscoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een inburgeringscoach? Lees de functieomschrijving.

De Inburgeringscoach helpt iemand die nieuw in een stad en/of een land is. De Inburgeringscoach laat de inburgeraar kennismaken met de nieuwe omgeving, doet samen met de inburgeraar leuke activiteiten en bouwt daardoor een vriendschappelijke relatie met de inburgeraar op.

 

Taken

De Inburgeringscoach heeft verschillende taken ten opzichte van de inburgeraar:

-         de omgeving laten zien

-         samen leuke activiteiten ondernemen

-         steun bieden bij moeilijkheden van het inburgeren

-         iets bijleren over de samenleving

-         vriendschappelijke relatie opbouwen

-         helpen de juiste mensen en diensten vinden

-         het Nederlands verbeteren

De Inburgeringscoach probeert aan dit uiteenlopende takenpakket te voldoen door samen met de inburgeraar een paar keer per maand leuk dingen te doen en elkaar te leren kennen. De inburgeraar kan bij de Inburgeringscoach met al zijn of haar vragen terecht en kan morele steun bij de Inburgeringscoach zoeken. De Inburgeringscoach zoekt ervoor dat de Inburgeringscoach zo goed mogelijk ingeburgerd raakt en de belangrijkste dingen leert kennen.

 

De Inburgeringscoach moet hiervoor beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. De Inburgeringscoach moet zelf over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken, de problemen met de inburgeraar op kunnen lossen en de inburgeraar zo goed mogelijk kunnen inburgeren.

Mensen vonden ons op: Job Inburgeringscoach, Baan Inburgeringscoach, Inburgeringscoach Worden, Functie-eisen Inburgeringscoach, Verantwoordelijkheden Inburgeringscoach, Functieprofiel Inburgeringscoach, Wat doet een Inburgeringscoach, Werken als Inburgeringscoach.

Inburgeringscoach worden: Opleiding tot inburgeringscoach

De Inburgeringscoach hoeft geen speciale opleiding of cursus te volgen. Door de organisatie waar de Inburgeringscoach voor werkt, wordt vaak voorlichting gegeven. Ook kan de Inburgeringscoach hier altijd met vragen terecht.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Inburgeringscoach, Inburgeringscoach Worden, Opleidingsniveau Inburgeringscoach, Scholing Inburgeringscoach, Studie Inburgeringscoach, Bijscholing Inburgeringscoach, Omscholing Inburgeringscoach.

Organisaties waar een inburgeringscoach doorgaans werkzaam is

De Inburgeringscoach werkt vaak voor een vrijwilligersorganisatie. Dit is meestal een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Inburgeringscoach, Inburgeringscoach Worden, Opleidingsniveau Inburgeringscoach, Scholing Inburgeringscoach, Studie Inburgeringscoach, Bijscholing Inburgeringscoach, Omscholing Inburgeringscoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden inburgeringscoach

De Inburgeringscoach is meestal werkzaam als vrijwilliger. De Inburgeringscoach krijgt dan geen salaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Inburgeringscoach, Loon Inburgeringscoach, Wat verdien je als Inburgeringscoach, Salarisschaal Inburgeringscoach, Salarisindicatie Inburgeringscoach, Bonus Inburgeringscoach, CAO Inburgeringscoach, Brutoloon Inburgeringscoach, Nettoloon Inburgeringscoach, Vakantiedagen Inburgeringscoach, Pensioen Inburgeringscoach.

Competenties, skills & vaardigheden inburgeringscoach

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Inburgeringscoach, Vaardigheden Inburgeringscoach, Attitude Inburgeringscoach, Kwalificaties Inburgeringscoach, Competentieprofiel Inburgeringscoach.

Boeken voor het beroep inburgeringscoach

Wil je meer weten over het beroep inburgeringscoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je inburgeringscoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken inburgeringscoach te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Inburgeringscoach, Inburgeringscoach ebooks, boek Inburgeringscoach.

Persoonstypen inburgeringscoach

De Inburgeringscoach moet beschikken over voldoende kennis van de maatschappij en de cultuur. De Inburgeringscoach moet de inburgeraar advies kunnen geven en helpen bij problemen (Bemiddelaar). De Inburgeringscoach moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden en een vriendschappelijke band met de inburgeraar opbouwen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Inburgeringscoach, Karakter Inburgeringscoach.

Netwerk inburgeringscoach

De Inburgeringscoach heeft vooral veel contact met de inburgeraar. Daarnaast heeft de Inburgeringscoach ook contact met de organisatie waar de Inburgeringscoach voor werkt. De Inburgeringscoach kan hier altijd terecht met vragen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Inburgeringscoach, Medewerkers Inburgeringscoach.

Is het beroep inburgeringscoach iets voor jou?

Zou je graag inburgeringscoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als inburgeringscoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Inburgeringscoach, beroepskeuzetest Inburgeringscoach, beroep Inburgeringscoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden inburgeringscoach

Er is voldoende vraag naar (vrijwillige) Inburgeringscoaches. Omdat het meestal een vrijwilligersfunctie is, zijn er nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score inburgeringscoach

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep inburgeringscoach. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Inburgeringscoach, Promotie mogelijkheden Inburgeringscoach, Carriere Inburgeringscoach.

Solliciteren op de functie inburgeringscoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als inburgeringscoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor inburgeringscoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als inburgeringscoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Inburgeringscoach, CV Inburgeringscoach, sollicitatie Inburgeringscoach.

Interviews met inburgeringscoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen inburgeringscoach

Vacatures inburgeringscoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Inburgeringscoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inburgeringscoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Inburgeringscoach helpt iemand die nieuw in een stad en/of een land is. De Inburgeringscoach laat de inburgeraar kennismaken met de nieuwe omgeving, doet samen met de inburgeraar leuke activiteiten en bouwt daardoor een vriendschappelijke relatie met de inburgeraar op.   Taken De Inburgeringscoach heeft verschillende taken ten opzichte van de inburgeraar: -         de omgeving laten zien -         samen leuke activiteiten ondernemen -         steun bieden bij moeilijkheden van het inburgeren -         iets bijleren over de samenleving -         vriendschappelijke relatie opbouwen -         helpen de juiste mensen en diensten vinden -         het Nederlands verbeteren De Inburgeringscoach probeert aan dit uiteenlopende takenpakket te voldoen door samen met de inburgeraar een paar keer per maand leuk dingen te doen en elkaar te leren kennen.

Beoordeling Inburgeringscoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Inburgeringscoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Inburgeringscoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep