U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Infrastructuur Ontwerper

Infrastructuur Ontwerper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een infrastructuur Ontwerper? Lees de functieomschrijving.

De Infrastructuur Ontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de ondergrond, of basis, waarop software gaat rusten. De Infrastructuur is een belangrijke bouwsteen in het ontwerp van een ICT-systeem en moet daarom nauwkeurig in elkaar gezet worden. Om te zorgen dat de infrastructuur en andere elementen van het systeem goed op elkaar aansluiten, werkt de Infrastructuur Ontwerper samen met de ontwerpers van de andere componenten. De Infrastructuur Ontwerper ontwerpt weliswaar de ondergrond van een ICT-systeem, maar doet dit voor een reeds bestaand ontwerp van projectleider of klant.

Het ontwerp van opdrachtgever of projectleider moet omgezet worden naar specificaties waarmee de infrastructuur in elkaar gezet kan worden. Het ontwerp van de infrastructuur is bepalend voor de rest van het ontwerp. De Infrastructuur Ontwerper is altijd bekend met de nieuwste technologische ontwikkelingen en past deze toe in zijn werk. Zijn kennis is niet alleen up to date, maar zo breed dat hij het totaalbeeld van het ontwerp kan overzien en in kan schatten wat andere specialisten aan het systeem toevoegen.

Een Infrastructuur Ontwerper kijkt dus verder dan het eigen werkveld om de goede ICT-oplossing neer te zetten. Hierdoor komt het voor dat hij gevraagd wordt om leiding te geven aan andere ontwerpers of het contact met klanten op zich neemt. Het werk is dus niet per sé exclusief op ontwerpen gericht.

Mensen vonden ons op: Job Infrastructuur Ontwerper, Baan Infrastructuur Ontwerper, Infrastructuur Ontwerper Worden, Functie-eisen Infrastructuur Ontwerper, Verantwoordelijkheden Infrastructuur Ontwerper, Functieprofiel Infrastructuur Ontwerper, Wat doet een Infrastructuur Ontwerper, Werken als Infrastructuur Ontwerper.

Infrastructuur Ontwerper worden: Opleiding tot infrastructuur Ontwerper

Om als Infrastructuur Ontwerper aan de slag te kunnen heb je een diploma nodig in de richting van (Technische) Informatica, op minimaal HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Infrastructuur Ontwerper, Infrastructuur Ontwerper Worden, Opleidingsniveau Infrastructuur Ontwerper, Scholing Infrastructuur Ontwerper, Studie Infrastructuur Ontwerper, Bijscholing Infrastructuur Ontwerper, Omscholing Infrastructuur Ontwerper.

Organisaties waar een infrastructuur Ontwerper doorgaans werkzaam is

De Infrastructuur Ontwerper werkt bij bedrijven die ICT-systemen op maat maken en leveren en dus op projectbasis steeds bij andere oprachtgevers ICT-oplossingen invoeren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Infrastructuur Ontwerper, Infrastructuur Ontwerper Worden, Opleidingsniveau Infrastructuur Ontwerper, Scholing Infrastructuur Ontwerper, Studie Infrastructuur Ontwerper, Bijscholing Infrastructuur Ontwerper, Omscholing Infrastructuur Ontwerper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden infrastructuur Ontwerper

Het salaris van de Infrastructuur Ontwerper zal gemiddeld tussen de €3250 en €5150 per maand. Vaak is hiervoor ervaring in soortgelijke functies vereist.

Verder krijgt men vaak een laptop, mobiele telefoon of auto van de zaak en is er sprake van een bonusregeling. Bij de hogere salarissen wordt de functie vaak als Infrastructuur Architect aangeduid, maar het werk blijft hetzelfde.

Mensen vonden ons op: Salaris Infrastructuur Ontwerper, Loon Infrastructuur Ontwerper, Wat verdien je als Infrastructuur Ontwerper, Salarisschaal Infrastructuur Ontwerper, Salarisindicatie Infrastructuur Ontwerper, Bonus Infrastructuur Ontwerper, CAO Infrastructuur Ontwerper, Brutoloon Infrastructuur Ontwerper, Nettoloon Infrastructuur Ontwerper, Vakantiedagen Infrastructuur Ontwerper, Pensioen Infrastructuur Ontwerper.

Competenties, skills & vaardigheden infrastructuur ontwerper

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Discipline
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Overzicht bewaren
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Samenwerken
 • Kennis van ICT
Mensen vonden ons op: Kennis Infrastructuur Ontwerper, Vaardigheden Infrastructuur Ontwerper, Attitude Infrastructuur Ontwerper, Kwalificaties Infrastructuur Ontwerper, Competentieprofiel Infrastructuur Ontwerper.

Boeken voor het beroep infrastructuur ontwerper

Wil je meer weten over het beroep infrastructuur ontwerper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je infrastructuur ontwerper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken infrastructuur ontwerper te komen.

Zo bouw je een auto | Adrian Newey

35 jaar formule 1 door de ogen van 's werelds grootste auto-ontwerper - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789022584286 | 400 pagina's

"Eerlijk, hilarisch en inspirerend.' Motorsport Magazine Hét perfecte cadeauboek voor vaders, broers, vrienden en F1-fans voor de aankomende feestdagen Zo bouw je een auto slaagt erin tegelijkertijd een eersteklas autobiografie te zijn én een intrigerende...

Louis Vuitton | Paul-gerard Pasols

The Birth of Modern Luxury - Engels | Druk: Revised and updated ed | Hardcover | 9781419705564 | 560 pagina's

When Louis Vuitton: The Birth of Modern Luxury was published in 2004, the book was the first to describe the dramatic rise of the world's finest luxury company. Written with full access to the company's archives, it demonstrates Louis Vuitton's passion fo...

Materiaalkunde voor ontwerpers en constructeurs | P. Mourik

Nederlands | Druk: Heruitgave | Paperback | 9789065623058 | 407 pagina's

Materiaalkunde voor ontwerpers en constructeurs Heruitgavee druk is een boek van P. Mourik uitgegeven bij Vssd. ISBN 9789065623058 Het is een gemakkelijke voorspelling dat de variatie aanmaterialen, gegeven de toenemende complexiteit van concreteproducten...

Mensen vonden ons op: boeken voor Infrastructuur Ontwerper, Infrastructuur Ontwerper ebooks, boek Infrastructuur Ontwerper.

Persoonstypen infrastructuur Ontwerper

De Infrastructuur Ontwerper is er steeds op gericht om een goed eindresultaat neer te zetten en kijkt verder dan (zijn eigen taakt) het in elkaar zetten van de infrastructuur, om zo het project sucesvol af te kunnen ronden (Succesvolle werker). Omdat de infrastructuur zo'n belangrijk onderdeel is in het systeem moet de infrastructuur ontwerper er goed op letten dat alles passend in elkaar zit en functioneel is (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Infrastructuur Ontwerper, Karakter Infrastructuur Ontwerper.

Netwerk infrastructuur Ontwerper

De Infrastructuur Ontwerper kan in verschillende rollen aan een project meewerken. Vaak is de stabiele factor de projectleider, die toeziet op het werk van de Infrastructuur Ontwerper. Daarnaast werkt de hij samen met een verscheidenheid aan ontwerpers, waarover hij eventueel de leiding heeft. Hij is dus ontwerper, teamleider of collega.

In sommige functies is de Infrastructuur Ontwerper belast met klantcontact en moet hij de wensen van de klant vertalen naar het ontwerp.

Mensen vonden ons op: Collega’s Infrastructuur Ontwerper, Medewerkers Infrastructuur Ontwerper.

Is het beroep infrastructuur Ontwerper iets voor jou?

Zou je graag infrastructuur Ontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als infrastructuur Ontwerper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Infrastructuur Ontwerper, beroepskeuzetest Infrastructuur Ontwerper, beroep Infrastructuur Ontwerper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden infrastructuur Ontwerper

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Infrastructuur Ontwerper aan werk te komen. Vaak groeit men door vanuit een andere functie of heeft men een flink aantal jaren werkervaring achter de rug voor de functie van Infrastructuur Ontwerper in zicht komt. Daar geldt wel bij dat hij voldoende mogelijkheden heeft om door te groeien naar hogere functies en zo teamleider of projectmanager kan worden.

Arbeidsmarktperspectief score infrastructuur Ontwerper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep infrastructuur Ontwerper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Infrastructuur Ontwerper, Promotie mogelijkheden Infrastructuur Ontwerper, Carriere Infrastructuur Ontwerper.

Solliciteren op de functie infrastructuur Ontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als infrastructuur Ontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor infrastructuur Ontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als infrastructuur Ontwerper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Infrastructuur Ontwerper, CV Infrastructuur Ontwerper, sollicitatie Infrastructuur Ontwerper.

Interviews met infrastructuur Ontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen infrastructuur Ontwerper

Vacatures infrastructuur ontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Infrastructuur Ontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Infrastructuur Ontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Infrastructuur Ontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de ondergrond, of basis, waarop software gaat rusten. De Infrastructuur is een belangrijke bouwsteen in het ontwerp van een ICT-systeem en moet daarom nauwkeurig in elkaar gezet worden. Om te zorgen dat de infrastructuur en andere elementen van het systeem goed op elkaar aansluiten, werkt de Infrastructuur Ontwerper samen met de ontwerpers van de andere componenten.

Beoordeling Infrastructuur Ontwerper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Infrastructuur Ontwerper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Infrastructuur Ontwerper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep