U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Inkoper zorg

Inkoper zorg worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een inkoper zorg? Lees de functieomschrijving.

Een inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een organisatie. De inkoper bepaalt wat de organisatie nodig heeft en zorgt er in contacten met leveranciers voor dat hij de best mogelijke deal krijgt. ‘Inkoper zorg’ verwijst naar een inkoper die werkzaam is bij een zorginstelling: een ziekenhuis, verzorgingstehuis of andere instelling.

De Inkoper stelt in overleg vast welke goederen precies in gekocht moeten worden en zoekt hier de meest passende leveranciers bij. De inkoper selecteert leveranciers op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.  Daarna onderhandelt hij met de verkopers en begeleidt het leveringsproces, terwijl andere mensen de administratie afhandelen. De inkoper balanceert tussen het sluiten van de beste deal voor de instelling en het behoud van een goede relatie met de leverancier. Hij heeft dan ook strategisch inzicht, dat samen met actuele kennis van product, levering en leverancier de ideale inkoper maakt. Informatie en tactiek zijn onontbeerlijk bij (prijs)onderhandelingen.

Een inkoper in de zorg zal zich bezighouden met de inkoop van medische producten: materiaal als verband en andere producten voor eenmalig gebruik, medicijnen, voedsel, diensten, investeringsgoederen en mogelijk ook nieuwe apparatuur.

Mensen vonden ons op: Job Inkoper zorg, Baan Inkoper zorg, Inkoper zorg Worden, Functie-eisen Inkoper zorg, Verantwoordelijkheden Inkoper zorg, Functieprofiel Inkoper zorg, Wat doet een Inkoper zorg, Werken als Inkoper zorg.

Inkoper zorg worden: Opleiding tot inkoper zorg

Hoewel een mbo-opleiding samen met relevante werkervaring je vaardig genoeg maakt voor het werk, vragen veel organisaties van inkopers minimaal een hbo-opleiding. Omdat het werk veel kennis van financiële processen vereist is een opleiding die dit onderwerp behandelt (bijvoorbeeld bedrijfseconomie) gewenst. Hetzelfde geldt voor wo-niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Inkoper zorg, Inkoper zorg Worden, Opleidingsniveau Inkoper zorg, Scholing Inkoper zorg, Studie Inkoper zorg, Bijscholing Inkoper zorg, Omscholing Inkoper zorg.

Organisaties waar een inkoper zorg doorgaans werkzaam is

Inkopers in de zorg zijn vanzelfsprekend altijd werkzaam in de zorg. Kleine instellingen zoals een huisartsenpraktijk hebben vaak geen afdeling inkoop, dus meestal gaat het om ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of klinieken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Inkoper zorg, Inkoper zorg Worden, Opleidingsniveau Inkoper zorg, Scholing Inkoper zorg, Studie Inkoper zorg, Bijscholing Inkoper zorg, Omscholing Inkoper zorg.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden inkoper zorg

Het gemiddelde startsalaris voor een inkoper in de zorg ligt rond de 2300 per maand, het gemiddelde maximumsalaris rond de 3500 per maand. Uitzonderingen naar boven en naar beneden zijn natuurlijk denkbaar.

Mensen vonden ons op: Salaris Inkoper zorg, Loon Inkoper zorg, Wat verdien je als Inkoper zorg, Salarisschaal Inkoper zorg, Salarisindicatie Inkoper zorg, Bonus Inkoper zorg, CAO Inkoper zorg, Brutoloon Inkoper zorg, Nettoloon Inkoper zorg, Vakantiedagen Inkoper zorg, Pensioen Inkoper zorg.

Competenties, skills & vaardigheden inkoper zorg

 • Oordeelsvorming
 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
 • Overzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Inkoper zorg, Vaardigheden Inkoper zorg, Attitude Inkoper zorg, Kwalificaties Inkoper zorg, Competentieprofiel Inkoper zorg.

Boeken voor het beroep inkoper zorg

Wil je meer weten over het beroep inkoper zorg? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je inkoper zorg bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken inkoper zorg te komen.

Formule X | Jurriaan Kamer

hoe zorg je voor extreme versnelling in je organisatie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047012924 | 224 pagina's

"Formule X' van Jurriaan Kamer en Rini van Solingen is een verhalend managementboek over snelheid, leiderschap en organisatieverandering. Veel organisaties worstelen met het feit dat de wereld sneller is geworden. Voor bedrijven en professionals voelt het...

Doelgerichte SEO | Tonny Loorbach

Zorg ervoor dat uw website succesvol gevonden wordt! - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789059054745 | 184 pagina's

Doelgerichte SEO 1e druk is een boek van Tonny Loorbach uitgegeven bij Visual Steps B.V.. ISBN 9789059054745 Ze zeggen dat je een lange adem moet hebben om succes te behalen met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Want als het zo gemakkelijk was om met je web...

Methodisch werken en kwaliteitsverbetering in de zorg voor het mbo met datzaljeleren.nl | Iris Verhagen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789043036306 | 272 pagina's

Methodisch werken is de basis van verpleegkundige zorg en de sleutel tot het verbeteren van de kwaliteit van zorgprocessen. Methodisch werken en kwaliteitsverbetering in de zorg biedt je de benodigde hulpmiddelen voor planmatig en doelgericht werken. Meth...

Mensen vonden ons op: boeken voor Inkoper zorg, Inkoper zorg ebooks, boek Inkoper zorg.

Persoonstypen inkoper zorg

De inkoper is voortdurend bezig met onderhandelen en omschakelen en moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Naast goede communicatieve vaardigheden, waarmee de inkoper anderen voor zich wint, is er steeds een nieuwe uitdaging waarvoor hij zich in kan zetten (Levensgenieter). Bij het onderhandelen staan de eigen belangen voorop en zorgt de inkoper er altijd voor dat hij zelf als beste uit de koop komt (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Inkoper zorg, Karakter Inkoper zorg.

Netwerk inkoper zorg

Het is belangrijk dat de inkoper goed contact onderhoudt met leveranciers, om op de hoogte te blijven van markt en aanbod en om goede deals te kunnen sluiten. Ander personeel helpt de inkoper bij het vaststellen van de benodigdheden, binnen of buiten de organisatie, en bij de administratieve afwikkeling. Vaak werken inkopers in teams, ook in de zorg, en zullen de inkopers dus vooral in contact staan met meer inkopers. Deze heeft vaak wel een leidinggevende, als zijn of haar beroep een aparte naam heeft is dat vaak hoofd inkoop.

Mensen vonden ons op: Collega’s Inkoper zorg, Medewerkers Inkoper zorg.

Is het beroep inkoper zorg iets voor jou?

Zou je graag inkoper zorg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als inkoper zorg bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Inkoper zorg, beroepskeuzetest Inkoper zorg, beroep Inkoper zorg kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden inkoper zorg

Voor inkopers in het algemeen is het arbeidsmarktperspectief redelijk tot goed; beperkt een inkoper zich tot de zorg dan wordt het aanbod aan vacatures vanzelfsprekend kleiner. Sowieso is het voor een inkoper goed om zich voor meerdere branches open te stellen, wanneer hij of zij een baan in de zorg ambiëert kan hij beter een baan zoeken in een sector waar men geen werkervaring vereist en daar ervaring opdoen, zodat hij op een gegeven moment over kan stappen wanneer hij een geschikte werkplek bij een zorginstelling vindt.

Arbeidsmarktperspectief score inkoper zorg

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep inkoper zorg. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Inkoper zorg, Promotie mogelijkheden Inkoper zorg, Carriere Inkoper zorg.

Solliciteren op de functie inkoper zorg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als inkoper zorg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor inkoper zorg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als inkoper zorg. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Inkoper zorg, CV Inkoper zorg, sollicitatie Inkoper zorg.

Interviews met inkoper zorg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen inkoper zorg

Vacatures inkoper zorg

Op zoek naar een nieuwe baan als Inkoper zorg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inkoper zorg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een organisatie. De inkoper bepaalt wat de organisatie nodig heeft en zorgt er in contacten met leveranciers voor dat hij de best mogelijke deal krijgt. ‘Inkoper zorg’ verwijst naar een inkoper die werkzaam is bij een zorginstelling: een ziekenhuis, verzorgingstehuis of andere instelling.

Beoordeling Inkoper zorg

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Inkoper zorg' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Inkoper zorg

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep