U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Innovatietechnoloog

Innovatietechnoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een innovatietechnoloog? Lees de functieomschrijving.

Een innovatietechnoloog houdt zich bezig met innovatie op technisch vlak. Meestal zijn het bedrijven in de chemische sector die innovatietechnologen in dienst hebben. Deze doet daar onderzoek naar mogelijke technologische verbeteringen, geeft hierover een advies aan zijn leidinggevende(n) en helpt vaak ook mee met het implementeren van de gegeven adviezen.

Het werk van innovatietechnoloog lijkt wat op dat van de procestechnoloog en de producttechnoloog, maar in algemene zin zijn deze veel meer bezig met een product dat verkocht moet worden waar de innovatietechnoloog eerder bezig is met onderzoek naar andersoortige innovaties. Een voorbeeld hiervan is de functie van innovatietechnoloog bij een waterschap. Hier zal de innovatietechnoloog veel bezig zijn met kennisopbouw, kennisoverdacht en het bepalen van strategieën op het gebied van duurzaamheid. De innovatietechnoloog zal, waar hij ook werkt, echter altijd primair blijven werken met technisch geavanceerde onderwerpen; daar is hij een technoloog voor.

Mensen vonden ons op: Job Innovatietechnoloog, Baan Innovatietechnoloog, Innovatietechnoloog Worden, Functie-eisen Innovatietechnoloog, Verantwoordelijkheden Innovatietechnoloog, Functieprofiel Innovatietechnoloog, Wat doet een Innovatietechnoloog, Werken als Innovatietechnoloog.

Innovatietechnoloog worden: Opleiding tot innovatietechnoloog

Hbo is het minimale niveau voor de technoloog. Meestal vragen vacatures minimaal om een aantal jaren werkervaring, tenzij de sollicitant een starter is met een wo-diploma. Dit zal altijd gaan om diploma’s in technische/chemische richting, welke precies vereist is zal afhangen van de organisatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Innovatietechnoloog, Innovatietechnoloog Worden, Opleidingsniveau Innovatietechnoloog, Scholing Innovatietechnoloog, Studie Innovatietechnoloog, Bijscholing Innovatietechnoloog, Omscholing Innovatietechnoloog.

Organisaties waar een innovatietechnoloog doorgaans werkzaam is

Innovatietechnologen werken doorgaans voor chemische bedrijven, of zoals in het hierboven gegeven voorbeeld, bij een waterschap.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Innovatietechnoloog, Innovatietechnoloog Worden, Opleidingsniveau Innovatietechnoloog, Scholing Innovatietechnoloog, Studie Innovatietechnoloog, Bijscholing Innovatietechnoloog, Omscholing Innovatietechnoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden innovatietechnoloog

Veel innovatietechnologen (vergelijkbaar met procestechnologen en producttechnologen) zullen starten tussen de 2500 en de 3000 euro per maand. Doorgaans kan men vervolgens groeien naar pakweg 4500 á 5000 euro per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Innovatietechnoloog, Loon Innovatietechnoloog, Wat verdien je als Innovatietechnoloog, Salarisschaal Innovatietechnoloog, Salarisindicatie Innovatietechnoloog, Bonus Innovatietechnoloog, CAO Innovatietechnoloog, Brutoloon Innovatietechnoloog, Nettoloon Innovatietechnoloog, Vakantiedagen Innovatietechnoloog, Pensioen Innovatietechnoloog.

Competenties, skills & vaardigheden innovatietechnoloog

 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Innovatief
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Innovatietechnoloog, Vaardigheden Innovatietechnoloog, Attitude Innovatietechnoloog, Kwalificaties Innovatietechnoloog, Competentieprofiel Innovatietechnoloog.

Boeken voor het beroep innovatietechnoloog

Wil je meer weten over het beroep innovatietechnoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je innovatietechnoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken innovatietechnoloog te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Innovatietechnoloog, Innovatietechnoloog ebooks, boek Innovatietechnoloog.

Persoonstypen innovatietechnoloog

De innovatietechnoloog is een Waarnemer. Zijn of haar werk bestaat voor een groot deel uit het bestuderen van technische details en hun toepassingen. Het is dan ook van belang dat de innovatietechnoloog nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd is, en met plezier ontwikkelingen in het vakgebied volgt. Vanwege het feit dat de innovatietechnoloog vaak in contact staat met andere afdelingen zullen eigenschappen van het persoonstype Bemiddelaar hem of haar echter ook van pas komen, en gezien het werk het constant invoeren van verbeteringen inhoudt zal ook het persoonstype Perfectionist de innovatietechnoloog passen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Innovatietechnoloog, Karakter Innovatietechnoloog.

Netwerk innovatietechnoloog

Doordat de innovatietechnoloog veel bezig is met onderzoek, is het logisch dat zijn netwerk bestaat uit onderzoekers. Wanneer het aankomt op de implementatie van advies dat voortkomt uit onderzoek zal de innovatietechnoloog ook in contact komen te staan met (technisch) adviseurs, kwaliteitscontroleurs en natuurlijk managers op verschillende niveaus.

Mensen vonden ons op: Collega’s Innovatietechnoloog, Medewerkers Innovatietechnoloog.

Is het beroep innovatietechnoloog iets voor jou?

Zou je graag innovatietechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als innovatietechnoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Innovatietechnoloog, beroepskeuzetest Innovatietechnoloog, beroep Innovatietechnoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden innovatietechnoloog

De functie van innovatietechnoloog is geen veel voorkomende, en dientengevolge is het arbeidsmarktperspectief dan ook niet geweldig. Desondanks kunnen de meeste mensen die innovatietechnoloog kunnen worden ook producttechnoloog of procestechnoloog worden, en voor die beroepen bestaat een beter arbeidsmarktperspectief, en ook een beter doorgroeiperspectief.

Arbeidsmarktperspectief score innovatietechnoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep innovatietechnoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Innovatietechnoloog, Promotie mogelijkheden Innovatietechnoloog, Carriere Innovatietechnoloog.

Solliciteren op de functie innovatietechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als innovatietechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor innovatietechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als innovatietechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Innovatietechnoloog, CV Innovatietechnoloog, sollicitatie Innovatietechnoloog.

Interviews met innovatietechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen innovatietechnoloog

Vacatures innovatietechnoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Innovatietechnoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Innovatietechnoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een innovatietechnoloog houdt zich bezig met innovatie op technisch vlak. Meestal zijn het bedrijven in de chemische sector die innovatietechnologen in dienst hebben. Deze doet daar onderzoek naar mogelijke technologische verbeteringen, geeft hierover een advies aan zijn leidinggevende(n) en helpt vaak ook mee met het implementeren van de gegeven adviezen.

Beoordeling Innovatietechnoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Innovatietechnoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Innovatietechnoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep