U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Inside Sales Engineer

Inside Sales Engineer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een inside Sales Engineer? Lees de functieomschrijving.

Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven. Particulieren worden vaak overgelaten aan verkopers, die meestal ook niet via internet of telefoon werken.

De inside sales engineer is de werknemer die binnen dit proces de nieuwe aanvragen binnenkrijgt, hier offertes voor uitwerkt en de kleinere problemen opspoort en oplost. De inside sales engineer staat meestal onder leiding van een inside sales executive of inside sales accountmanager. Hij of zij heeft in het proces het meeste contact met de klant, en bekijkt ook alle details van de aanvraag.

Mensen vonden ons op: Job Inside Sales Engineer, Baan Inside Sales Engineer, Inside Sales Engineer Worden, Functie-eisen Inside Sales Engineer, Verantwoordelijkheden Inside Sales Engineer, Functieprofiel Inside Sales Engineer, Wat doet een Inside Sales Engineer, Werken als Inside Sales Engineer.

Inside Sales Engineer worden: Opleiding tot inside Sales Engineer

Veel grote bedrijven hebben een inside sales-afdeling. Dit betekent dat het beroep in te vullen is voor voedselproducerende bedrijven, reclamebedrijven, logistieke bedrijven en ga zo maar door. In veel gevallen zal dus voorkennis van de betreffende sector gewenst zijn, bovenop de ervaring/vaardigheden die de inside sales engineer nodig heeft. Deze voorkennis, maar ook de algemene vaardigheden voor een inside sales engineer kan opgedaan worden met veel mbo- en hbo-opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Inside Sales Engineer, Inside Sales Engineer Worden, Opleidingsniveau Inside Sales Engineer, Scholing Inside Sales Engineer, Studie Inside Sales Engineer, Bijscholing Inside Sales Engineer, Omscholing Inside Sales Engineer.

Organisaties waar een inside Sales Engineer doorgaans werkzaam is

Inside sales engineers werken bijna altijd voor grote bedrijven; banken, logistieke bedrijven, voedselproducerende bedrijven, reclame-/communicatiebedrijven, technische bedrijven, enzovoorts.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Inside Sales Engineer, Inside Sales Engineer Worden, Opleidingsniveau Inside Sales Engineer, Scholing Inside Sales Engineer, Studie Inside Sales Engineer, Bijscholing Inside Sales Engineer, Omscholing Inside Sales Engineer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden inside Sales Engineer

Een inside sales engineer zal naar verwachting starten met een salaris tussen de 1600 en de 2000 per maand. Naarmate de inside sales engineer meer ervaring opdoet, staat hier ook een beter salaris tegenover. Hoe ver dit doorgroeit hangt zeer af van hoeveel specifieke kennis er vereist is voor de verkoop van een product, het kan ophouden bij de 2400, maar evengoed doorgroeien tot 3500.

Mensen vonden ons op: Salaris Inside Sales Engineer, Loon Inside Sales Engineer, Wat verdien je als Inside Sales Engineer, Salarisschaal Inside Sales Engineer, Salarisindicatie Inside Sales Engineer, Bonus Inside Sales Engineer, CAO Inside Sales Engineer, Brutoloon Inside Sales Engineer, Nettoloon Inside Sales Engineer, Vakantiedagen Inside Sales Engineer, Pensioen Inside Sales Engineer.

Competenties, skills & vaardigheden inside sales engineer

 • Klantgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Inside Sales Engineer, Vaardigheden Inside Sales Engineer, Attitude Inside Sales Engineer, Kwalificaties Inside Sales Engineer, Competentieprofiel Inside Sales Engineer.

Boeken voor het beroep inside sales engineer

Wil je meer weten over het beroep inside sales engineer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je inside sales engineer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken inside sales engineer te komen.

De wereld volgens GIJP | Michel van Egmond

Winnaar NS Publieksprijs 2017 / Boek van het Jaar 2017 - Nederlandstalig | Ebook | 2016

In 2012 schreef Michel van Egmond de mega-bestseller GIJP, een boek over een man die de hele dag op de bank lag en naar de televisie keek. Het groeide uit tot het best verkochte Nederlandse sportboek aller tijden. Nu is er het vervolg....

Geluk komt van binnenuit | Sylvia Boorstein

Boeddistische lessen voor een vreugdevol leven - Nederlandstalig | Hardcover | 2008

'Geluk komt van binnenuit' is een met veel warmte geschreven wegwijzer naar een gelukkig(er) leven. Sylvia Boorstein gebruikt haar ¿ veertigjarige ¿ rijke praktijkervaring als boeddhistisch leraar om aan te tonen hoe we drie basisbegrippen uit het boeddhi...

De Terugkeer Van De Chaos | Sarah Chayes

Afghanistan van binnenuit - Nederlandstalig | Other Formats | 2007

Na haar aankomst in Afghanistan, waar ze als radioverslaggeefster het laatste verzet van de Taliban zou verslaan, besluit Sarah Chayes haar microfoon neer te leggen en deel uit te maken van de geschiedenis. Ze slaat haar tenten op in Kandahar, het voormal...

Mensen vonden ons op: boeken voor Inside Sales Engineer, Inside Sales Engineer ebooks, boek Inside Sales Engineer.

Persoonstypen inside Sales Engineer

Wie op de inside sales-afdeling werkt is een bemiddelaar: langdurig en intensief contact met klanten vereist een geduldige en welwillende houding. Dit geldt voor de inside sales engineer, voor de inside sales accountmanager en voor de inside sales executive. Hen past ook allen het persoonstype succesvolle werker, hun primaire doel is immers altijd nog het verkopen van producten en het zo goed mogelijk uit een deal komen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Inside Sales Engineer, Karakter Inside Sales Engineer.

Netwerk inside Sales Engineer

Het netwerk van de inside sales engineer beslaat vooral veel andere inside sales engineers en de leidinggevende, de inside sales accountmanger of inside sales executive, maar hij of zij heeft ook veel contact met andere afdelingen van een bedrijf, bijvoorbeeld de afdelingen communicatie, marketing en productie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Inside Sales Engineer, Medewerkers Inside Sales Engineer.

Is het beroep inside Sales Engineer iets voor jou?

Zou je graag inside Sales Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als inside Sales Engineer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Inside Sales Engineer, beroepskeuzetest Inside Sales Engineer, beroep Inside Sales Engineer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden inside Sales Engineer

Het arbeidsmarktperspectief voor inside sales-banen is momenteel uitstekend. Er zijn noemenswaardig veel vacatures te vinden in veel verschillende sectoren. Dit geldt voor leidinggevenden (de inside sales executive) maar evengoed voor de inside sales engineer.

Arbeidsmarktperspectief score inside Sales Engineer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep inside Sales Engineer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Inside Sales Engineer, Promotie mogelijkheden Inside Sales Engineer, Carriere Inside Sales Engineer.

Solliciteren op de functie inside Sales Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als inside Sales Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor inside Sales Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als inside Sales Engineer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Inside Sales Engineer, CV Inside Sales Engineer, sollicitatie Inside Sales Engineer.

Interviews met inside Sales Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen inside Sales Engineer

Vacatures inside sales engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Inside Sales Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inside Sales Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Inside sales is de praktijk van het verkopen via internet of telefoon (als medewerker blijf je “binnen”). De term slaat niet op telemarketing, waarbij een product aan een (relatief) vreemde eenmalig verkocht wordt, maar op het opbouwen en onderhouden van vaste klantcontacten, het afhandelen van de verkoop en alle taken die daarbij komen kijken (bemiddelen, onderzoek naar de klant doen, enzovoorts). Dit gaat vaak, maar niet noodzakelijk, om (middel)grote bedrijven.

Beoordeling Inside Sales Engineer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Inside Sales Engineer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Inside Sales Engineer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep