U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Installatiebeheerder

Installatiebeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een installatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een installatiebeheerder, de beheerder van installaties, is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties, voor het onderhoudsplan van installaties (en de uitvoering daarvan), onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen. Hij of zij heeft veelzijdige technische kennis van de installaties, en heeft vaak al minstens een aantal jaar ervaring in zijn of haar sector. De werkzaamheden van de installatiebeheerder bestaan vaak uit het uitvoeren van controles en onderhoudswerkzaamheden. Hij of zij hoeft niet altijd te weten hoe de machines tot in detail werken, maar de installatiebeheerder moet wel weten wanneer er iets moet gebeuren om de kwaliteit van de installatie te handhaven.  Omdat de fabrieken waarin de installatiebeheerder werkzaam is vrijwel altijd veel waarde hechten aan een productieproces dat vlekkeloos verloopt is de installatiebeheerder een belangrijke werknemer.

Mensen vonden ons op: Job Installatiebeheerder, Baan Installatiebeheerder, Installatiebeheerder Worden, Functie-eisen Installatiebeheerder, Verantwoordelijkheden Installatiebeheerder, Functieprofiel Installatiebeheerder, Wat doet een Installatiebeheerder, Werken als Installatiebeheerder.

Installatiebeheerder worden: Opleiding tot installatiebeheerder

Van installatiebeheerders wordt over het algemeen minimaal mbo of hbo verwacht. Metaaltechniek of werktuigbouwkunde zijn voorbeelden van richtingen die je kunt kiezen voor een baan als installatiebeheerder, maar in principe draait het om je algemene technische kennis; de specifieke kennis wordt vaakl gevraagd in de vorm van ervaring in de betreffende sector, meestal minstens vijf jaar. De meeste technische opleidingen zullen dus volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Installatiebeheerder, Installatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Installatiebeheerder, Scholing Installatiebeheerder, Studie Installatiebeheerder, Bijscholing Installatiebeheerder, Omscholing Installatiebeheerder.

Organisaties waar een installatiebeheerder doorgaans werkzaam is

Installatiebeheerders worden veelal gevraagd in de industriële sector: staalfabrieken, werktuigproducerende fabrieken, enzovoorts. Ook in de scheepvaart zijn installatiebeheerders werkzaam.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Installatiebeheerder, Installatiebeheerder Worden, Opleidingsniveau Installatiebeheerder, Scholing Installatiebeheerder, Studie Installatiebeheerder, Bijscholing Installatiebeheerder, Omscholing Installatiebeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden installatiebeheerder

Omdat installatiebeheerder een beroep is waar in principe al werkervaring voor vereist is, ligt het startsalaris relatief hoog, in de meeste gevallen boven de 2000 euro. Veel vacatures noemen een “uitstekend” salaris, en geven aan dat de werkervaring van de werknemer een aanzienlijke rol speelt in het vaststellen van het salaris. Een installatiebeheerder met hbo-opleiding en relevante werkervaring verdient mogelijk vier- tot vijfduizend euro in de maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Installatiebeheerder, Loon Installatiebeheerder, Wat verdien je als Installatiebeheerder, Salarisschaal Installatiebeheerder, Salarisindicatie Installatiebeheerder, Bonus Installatiebeheerder, CAO Installatiebeheerder, Brutoloon Installatiebeheerder, Nettoloon Installatiebeheerder, Vakantiedagen Installatiebeheerder, Pensioen Installatiebeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden installatiebeheerder

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Installatiebeheerder, Vaardigheden Installatiebeheerder, Attitude Installatiebeheerder, Kwalificaties Installatiebeheerder, Competentieprofiel Installatiebeheerder.

Boeken voor het beroep installatiebeheerder

Wil je meer weten over het beroep installatiebeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je installatiebeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken installatiebeheerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Installatiebeheerder, Installatiebeheerder ebooks, boek Installatiebeheerder.

Persoonstypen installatiebeheerder

Gezien de technische aard van de werkzaamheden van de installatiebeheerder zal het persoonstype Waarnemer hem of haar goed passen. De installatiebeheerder heeft een oog voor detail, is onderzoekend en kritisch. Ook is de installatiebeheerder een Succesvolle Werker: hij heeft te allen tijde het goed functioneren van de installaties als doel en werkt hier iedere dag naartoe.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Installatiebeheerder, Karakter Installatiebeheerder.

Netwerk installatiebeheerder

De installatiebeheerder werkt in veel gevallen in een fabriek, en dus zal zijn netwerk zich in veel gevallen beperken tot fabriekspersoneel: installatiemonteurs, installatietechnici, machine- en procesoperators, enzovoorts.

Mensen vonden ons op: Collega’s Installatiebeheerder, Medewerkers Installatiebeheerder.

Is het beroep installatiebeheerder iets voor jou?

Zou je graag installatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als installatiebeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Installatiebeheerder, beroepskeuzetest Installatiebeheerder, beroep Installatiebeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden installatiebeheerder

Het arbeidsmarktperspectief is momenteel uitstekend voor installatiebeheerders. Vereisten zijn wel de relevante ervaring (vaak dus minstens vijf jaar) en een technische opleiding, maar voor wie in het bezit daarvan is gaat een wereld van vacatures open waarvan de meesten een uitstekend salaris bieden. Er zijn dan ook niet echt direct voor de hand liggende doorgroeimogelijkheden. De installatiebeheerder zou zich omhoog kunnen werken naar een leidinggevende technische functie (productiemanager, teamleider productie) of naar een bestuursfunctie (directeur productie, enz.).

Arbeidsmarktperspectief score installatiebeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep installatiebeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Installatiebeheerder, Promotie mogelijkheden Installatiebeheerder, Carriere Installatiebeheerder.

Solliciteren op de functie installatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als installatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor installatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als installatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Installatiebeheerder, CV Installatiebeheerder, sollicitatie Installatiebeheerder.

Interviews met installatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen installatiebeheerder

Vacatures installatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Installatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Installatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een installatiebeheerder, de beheerder van installaties, is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van installaties, voor het onderhoudsplan van installaties (en de uitvoering daarvan), onderhoudswerkzaamheden en verbeteringen. Hij of zij heeft veelzijdige technische kennis van de installaties, en heeft vaak al minstens een aantal jaar ervaring in zijn of haar sector. De werkzaamheden van de installatiebeheerder bestaan vaak uit het uitvoeren van controles en onderhoudswerkzaamheden.

Beoordeling Installatiebeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Installatiebeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Installatiebeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep