U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Installatiemonteur

Installatiemonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een installatiemonteur? Lees de functieomschrijving.

De installatiemonteur installeert, afhankelijk van zijn sector, “installaties” en dergelijke bij bedrijven of particulieren. Voorbeelden hiervan zijn telefoon- of internetaansluitingen, cv-ketels, airconditioningsystemen, enzovoorts. De installatiemonteur werkt in vrijwel alle gevallen bij klanten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de installatiebeheerder. De installatiemonteur werkt vaak alleen, of in een team van twee of drie andere installatiemonteurs, afhankelijk van de grootte van de klus, en zijn werkdag bestaat uit het afgaan van klanten in een bepaalde stad of regio, of zelfs het hele land, eveneens afhankelijk van de sector.

Mensen vonden ons op: Job Installatiemonteur, Baan Installatiemonteur, Installatiemonteur Worden, Functie-eisen Installatiemonteur, Verantwoordelijkheden Installatiemonteur, Functieprofiel Installatiemonteur, Wat doet een Installatiemonteur, Werken als Installatiemonteur.

Installatiemonteur worden: Opleiding tot installatiemonteur

In vacatures wordt doorgaans gevraagd om een voor de sector relevante mbo-opleiding. Voor de installatiemonteur is het belangrijk dat deze de klant niet langer bezig houdt dan nodig (je werkt tenslotte bij hem of haar thuis), en dus dat deze snel en effectief kan werken. Hierom wordt vaak ook om minstens één jaar relevante werkervaring gevraagd. Hiernaast is een rijbewijs B in vrijwel alle gevallen een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Installatiemonteur, Installatiemonteur Worden, Opleidingsniveau Installatiemonteur, Scholing Installatiemonteur, Studie Installatiemonteur, Bijscholing Installatiemonteur, Omscholing Installatiemonteur.

Organisaties waar een installatiemonteur doorgaans werkzaam is

Installatiemonteurs werken altijd voor commerciële organisaties. De producten die deze bedrijven installeren kunnen echter cv-ketels, beveiligingscamera’s, telefoonaansluitingen, internetaansluitingen, computers, huishoudelijke apparaten, koel- en vriesapparaten en ga zo maar door zijn. Kortom: de installatiemonteur kan werken voor vele verschillende soorten bedrijven. Sommige installatiemonteurs beginnen ook hun eigen bedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Installatiemonteur, Installatiemonteur Worden, Opleidingsniveau Installatiemonteur, Scholing Installatiemonteur, Studie Installatiemonteur, Bijscholing Installatiemonteur, Omscholing Installatiemonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden installatiemonteur

Hoewel het salaris natuurlijk per sector verschilt, verdienen de meeste installatiemonteurs tussen de 1700 en de 2800 per maand. Hogere salarissen zijn mogelijk, bijvoorbeeld in de mobiele telefoonbranche of de beveiligingsapparatuur, maar ver boven de 3000 per maand zal het salaris van een installatiemonteur niet uitkomen.

Mensen vonden ons op: Salaris Installatiemonteur, Loon Installatiemonteur, Wat verdien je als Installatiemonteur, Salarisschaal Installatiemonteur, Salarisindicatie Installatiemonteur, Bonus Installatiemonteur, CAO Installatiemonteur, Brutoloon Installatiemonteur, Nettoloon Installatiemonteur, Vakantiedagen Installatiemonteur, Pensioen Installatiemonteur.

Competenties, skills & vaardigheden installatiemonteur

 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Aanpassingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Installatiemonteur, Vaardigheden Installatiemonteur, Attitude Installatiemonteur, Kwalificaties Installatiemonteur, Competentieprofiel Installatiemonteur.

Boeken voor het beroep installatiemonteur

Wil je meer weten over het beroep installatiemonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je installatiemonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken installatiemonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Installatiemonteur, Installatiemonteur ebooks, boek Installatiemonteur.

Persoonstypen installatiemonteur

De installatiemonteur past het persoonstype Succesvolle werker, omdat in de meeste gevallen het resultaat het enige is dat telt. De installatie moet gebeuren, en het liefst zo effectief mogelijk. Natuurlijk heeft de installatiemonteur rekening te houden met de plek waar hij werkt en de mensen die daar rondlopen, dus misschien kunnen er wat eigenschappen van de Gever of de Romanticus bespeurd worden, maar algemeen genomen past de installatiemonteur niet binnen het plaatje van deze persoonstypen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Installatiemonteur, Karakter Installatiemonteur.

Netwerk installatiemonteur

Installatiemonteurs werken of alleen (eigen bedrijf), of voor een groter bedrijf. In het laatste geval zal hun netwerk vooral bestaan uit andere installatiemonteurs. Ook zullen zij in dit geval contact hebben met een leidinggevende, maar doordat zij niet op de locatie van het bedrijf werken zullen ze daar weinig gelegenheid hebben om een netwerk op te bouwen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Installatiemonteur, Medewerkers Installatiemonteur.

Is het beroep installatiemonteur iets voor jou?

Zou je graag installatiemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als installatiemonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Installatiemonteur, beroepskeuzetest Installatiemonteur, beroep Installatiemonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden installatiemonteur

Het arbeidsmarktperspectief is momenteel goed voor installatiemonteurs. De vacaturesites lijken vol te staan met vacatures voor het beroep. De doorgroeimogelijkheden liggen vooral  in de ervaring die de installatiemonteur opdoet. De technische kennis die hij opdoet kan hij inzetten in een andere functie bij hetzelfde of een vergelijkbaar bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score installatiemonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep installatiemonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Installatiemonteur, Promotie mogelijkheden Installatiemonteur, Carriere Installatiemonteur.

Solliciteren op de functie installatiemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als installatiemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor installatiemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als installatiemonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Installatiemonteur, CV Installatiemonteur, sollicitatie Installatiemonteur.

Interviews met installatiemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen installatiemonteur

Vacatures installatiemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Installatiemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Installatiemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De installatiemonteur installeert, afhankelijk van zijn sector, “installaties” en dergelijke bij bedrijven of particulieren. Voorbeelden hiervan zijn telefoon- of internetaansluitingen, cv-ketels, airconditioningsystemen, enzovoorts. De installatiemonteur werkt in vrijwel alle gevallen bij klanten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de installatiebeheerder.

Beoordeling Installatiemonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Installatiemonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Installatiemonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep