U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Interieurstylist

Interieurstylist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een interieurstylist? Lees de functieomschrijving.

De Interieurstylist geeft advies over de inrichting van ruimtes. De Interieurstylist verzorgt zowel de inrichting van woonruimtes als kantoorruimtes en de inrichting van andere instellingen. De klant heeft vaak wel een idee van wat hij of zij met de ruimte wil. Met deze wensen gaat de Interieurstylist aan de slag en geeft een passend advies over de inrichting.

 

De Interieuradviseur heeft bij uitstek een creatief beroep. Aan de hand van de wensen en behoeften van de klant, ontwerpt de Interieurstylist een inrichting. Deze moet bij de stijl van de klant, het doel van de ruimte en natuurlijk ook het budget passen. De Interieurstylist neemt bij het ontwerp alles mee: van de vloerbedekking tot de gordijnen, van de verlichting tot de meubelen en van de sfeer tot de accessoires. Het is belangrijk dat de Interieurstylist op de hoogte is van de laatste trends op het gebied van interieur en mode.

 

Naast het ontwerpen, voert de Interieurstylist het ontwerpt soms ook uit. De Interieuradviseur koopt dan alle benodigde materialen en spullen en richt de ruimte in. Hierbij werkt de Interieurstylist nauwkeurig en zorgt dat het eindresultaat aan de wensen van de klant voldoet. Ook geeft de Interieurstylist advies over eventuele aanpassingen van het ontwerp naar een (nieuwe) collectie en over de verschillende mogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Job Interieurstylist, Baan Interieurstylist, Interieurstylist Worden, Functie-eisen Interieurstylist, Verantwoordelijkheden Interieurstylist, Functieprofiel Interieurstylist, Wat doet een Interieurstylist, Werken als Interieurstylist.

Interieurstylist worden: Opleiding tot interieurstylist

Er zijn diverse opleidingen en cursussen die de Interieurstylist kan volgen. Deze worden op verschillende niveaus aangeboden en zijn verschillend van duur. Veel opleidingen zijn ook gericht op het ontwerpen van meubelen naast het inrichten van ruimten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Interieurstylist, Interieurstylist Worden, Opleidingsniveau Interieurstylist, Scholing Interieurstylist, Studie Interieurstylist, Bijscholing Interieurstylist, Omscholing Interieurstylist.

Organisaties waar een interieurstylist doorgaans werkzaam is

De Interieurstylist werkt voor een bedrijf dat ruimtes inricht of werkt als zelfstandige. De Interieurstylist is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Interieurstylist, Interieurstylist Worden, Opleidingsniveau Interieurstylist, Scholing Interieurstylist, Studie Interieurstylist, Bijscholing Interieurstylist, Omscholing Interieurstylist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden interieurstylist

De hoogte van het salaris van de Interieurstylist hangt af van de werkzaamheden en ervaring. Ook maakt het uit of de Interieurstylist als zelfstandige werkt of voor een bedrijf werkt. Het is daarom moeilijk om een inschatting te maken van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Interieurstylist, Loon Interieurstylist, Wat verdien je als Interieurstylist, Salarisschaal Interieurstylist, Salarisindicatie Interieurstylist, Bonus Interieurstylist, CAO Interieurstylist, Brutoloon Interieurstylist, Nettoloon Interieurstylist, Vakantiedagen Interieurstylist, Pensioen Interieurstylist.

Competenties, skills & vaardigheden interieurstylist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Netwerken
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Interieurstylist, Vaardigheden Interieurstylist, Attitude Interieurstylist, Kwalificaties Interieurstylist, Competentieprofiel Interieurstylist.

Boeken voor het beroep interieurstylist

Wil je meer weten over het beroep interieurstylist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je interieurstylist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken interieurstylist te komen.

Interieurstylist/colorist 1 | Cristy Brandriet

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789041505835 | 147 pagina's

In deze methode wordt aandacht besteed aan de belangrijkste theoretische kennis, achtergronden en informatiebronnen voor de interieurstylist/colourist. De nadruk wordt gelegd op het oefenen van inzicht, de praktische vaardigheden en de visie waarover een ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Interieurstylist, Interieurstylist ebooks, boek Interieurstylist.

Persoonstypen interieurstylist

De Interieurstylist moet in de eerste plaats creatief zijn. Ook moet de Interieurstylist beschikken over goede communicatieve vaardigheden om de wensen en behoeften van de klant om te zetten in een goed eindproduct (Gever). Daarnaast moet de Interieurstylist een harde werker zijn, perfectie nastreven en flexibel zijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Interieurstylist, Karakter Interieurstylist.

Netwerk interieurstylist

De Interieurstylist heeft vaak een breed netwerk van andere Interieurstylisten, interieurarchitecten en deskundigen op het gebied van mode en inrichting. De Interieurstylist doet hier (nieuwe) ideeën op en kan om hulp vragen. Ook heeft de Interieurstylist veel contact met leveranciers en winkels die materialen, meubels en dergelijke aanbieden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Interieurstylist, Medewerkers Interieurstylist.

Is het beroep interieurstylist iets voor jou?

Zou je graag interieurstylist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als interieurstylist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Interieurstylist, beroepskeuzetest Interieurstylist, beroep Interieurstylist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden interieurstylist

Er is geen grote vraag naar Interieurstylisten. Wel zijn er doorgroeimogelijkheden. Zo kan de Interieurstylist door ervaring op te doen en bij te leren doorgroeien naar de functie van interieurarchitect of binnenhuisarchitect.

Arbeidsmarktperspectief score interieurstylist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep interieurstylist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Interieurstylist, Promotie mogelijkheden Interieurstylist, Carriere Interieurstylist.

Solliciteren op de functie interieurstylist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als interieurstylist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor interieurstylist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als interieurstylist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Interieurstylist, CV Interieurstylist, sollicitatie Interieurstylist.

Interviews met interieurstylist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen interieurstylist

Vacatures interieurstylist

Op zoek naar een nieuwe baan als Interieurstylist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interieurstylist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Interieurstylist geeft advies over de inrichting van ruimtes. De Interieurstylist verzorgt zowel de inrichting van woonruimtes als kantoorruimtes en de inrichting van andere instellingen. De klant heeft vaak wel een idee van wat hij of zij met de ruimte wil.

Beoordeling Interieurstylist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Interieurstylist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Interieurstylist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep