U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Interieurverzorger

Interieurverzorger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een interieurverzorger? Lees de functieomschrijving.

Een Interieurverzorger verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, het interieur. ‘Interieurverzorger’ is eigenlijk een modernere benaming voor ‘Schoonmaker’.

De Interieurverzorger kan schoonmaken in universiteiten, kantoren, hotels, bioscopen enzovoort, maar ook bij particulieren thuis. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het vegen en dweilen van vloeren, stoffen, het schoonmaken van de toiletten en het legen van prullenbakken. De precieze taken hangen natuurlijk af van de werkplek. Zo maken Interieurverzorgers in hotels ook bedden op.

Interieurverzorgers hebben meestal weinig aanzien, terwijl het van groot belang is dat (werk)ruimtes schoon en goed onderhouden zijn. Interieurverzorgers nemen veel taken uit handen van een bedrijf. Meestal is een Interieurverzorger ’s avonds aan het werk, zodat hij de werknemers niet in de weg loopt.

Mensen vonden ons op: Job Interieurverzorger, Baan Interieurverzorger, Interieurverzorger Worden, Functie-eisen Interieurverzorger, Verantwoordelijkheden Interieurverzorger, Functieprofiel Interieurverzorger, Wat doet een Interieurverzorger, Werken als Interieurverzorger.

Interieurverzorger worden: Opleiding tot interieurverzorger

Om Interieurverzorger te worden, heb je meestal geen opleiding nodig. Wel is het van belang dat je secuur werkt en oog hebt voor details. Bij sommige werkplekken kan een cursus nodig zijn. Zo kan het zijn dat een Interieurverzorger die werkt in een hotel, eerst een cursus krijgt waarin hij leert hoe hij bepaalde werkzaamheden aan moet pakken, zoals het opmaken van bedden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Interieurverzorger, Interieurverzorger Worden, Opleidingsniveau Interieurverzorger, Scholing Interieurverzorger, Studie Interieurverzorger, Bijscholing Interieurverzorger, Omscholing Interieurverzorger.

Organisaties waar een interieurverzorger doorgaans werkzaam is

Een Interieurverzorger kan bij allerlei soorten bedrijven in de profit- of non-profitsector aan de slag. Zo kan hij werkzaam zijn bij kantoren of horecagelegenheden, maar ook bij scholen of universiteiten. Bovendien kan een Interieurverzorger aan de slag bij particulieren in huis.

Een Interieurverzorger kan tevens zijn eigen schoonmaakbedrijf beginnen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Interieurverzorger, Interieurverzorger Worden, Opleidingsniveau Interieurverzorger, Scholing Interieurverzorger, Studie Interieurverzorger, Bijscholing Interieurverzorger, Omscholing Interieurverzorger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden interieurverzorger

Een Interieurverzorger kan rekenen op zo’n €1400,- tot €3000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de leeftijd, ervaring en precieze werkzaamheden van de Interieurverzorger. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de Interieurverzorger is en hoe meer ervaring hij heeft, hoe hoger zijn loon zal zijn. Ook geldt vaak dat hoe ingewikkelder de schoonmaakwerkzaamheden zijn en hoe meer verantwoordelijkheid een Interieurverzorger heeft, hoe meer salaris hij zal ontvangen. Als een Interieurverzorger een cursus heeft gevolgd en/of zich heeft gespecialiseerd, kan zijn loon ook hoger zijn dan gemiddeld.

Als een Interieurverzorger een eigen bedrijf heeft, hangen zijn verdiensten onder andere af van het aantal klussen dat hij krijgt en het aantal werknemers dat hij in dienst heeft.

Tevens gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als een vakantietoeslag van 8%, toeslagen bij het werken in avonduren, weekenden of op feestdagen en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Interieurverzorger, Loon Interieurverzorger, Wat verdien je als Interieurverzorger, Salarisschaal Interieurverzorger, Salarisindicatie Interieurverzorger, Bonus Interieurverzorger, CAO Interieurverzorger, Brutoloon Interieurverzorger, Nettoloon Interieurverzorger, Vakantiedagen Interieurverzorger, Pensioen Interieurverzorger.

Competenties, skills & vaardigheden interieurverzorger

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Interieurverzorger, Vaardigheden Interieurverzorger, Attitude Interieurverzorger, Kwalificaties Interieurverzorger, Competentieprofiel Interieurverzorger.

Boeken voor het beroep interieurverzorger

Wil je meer weten over het beroep interieurverzorger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je interieurverzorger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken interieurverzorger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Interieurverzorger, Interieurverzorger ebooks, boek Interieurverzorger.

Persoonstypen interieurverzorger

Persoonstypen die passen bij een Interieurverzorger zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Interieurverzorger is gedreven, hardwerkend, efficiënt en doelgericht. Ook heeft hij veel energie, want schoonmaakwerk kan erg zwaar zijn. (Succesvolle Werker).

Voor een echt schone locatie is het belangrijk dat de Interieurverzorger heel nauwkeurig werkt. Hij heeft veel discipline en heeft veel aandacht voor hygiëne (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Interieurverzorger, Karakter Interieurverzorger.

Netwerk interieurverzorger

Het netwerk van een Interieurverzorger hangt af van wat voor soort ruimtes hij schoonmaakt. Werkt hij bij een particulier in huis, dan heeft hij vaak contact met deze particulier. Werkt een Interieurverzorger in een kantoor, dan kan het zijn dat hij in aanraking komt met de mensen die in dit kantoor werken. Werkt een Interieurverzorger in een hotel, dan komt hij onder andere in contact met gasten en ander hotelpersoneel, zoals serveersters. Kortom: overal ontmoet de Interieurverzorger andere mensen. Bovendien werkt hij vaak samen met andere Interieurverzorgers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Interieurverzorger, Medewerkers Interieurverzorger.

Is het beroep interieurverzorger iets voor jou?

Zou je graag interieurverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als interieurverzorger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Interieurverzorger, beroepskeuzetest Interieurverzorger, beroep Interieurverzorger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden interieurverzorger

Er zijn veel vacatures voor Interieurverzorgers. Het arbeidsmarktperspectief is dus prima. Wel worden weinig fulltime banen aangeboden. De meeste banen betreffen functies op parttime- of oproepbasis. Vaak wordt een gebouw namelijk niet elke dag schoongemaakt.

Een Interieurverzorger heeft niet veel doorgroeimogelijkheden. Door middel van cursussen kan hij zich specialiseren, bijvoorbeeld in het schoonmaken van fabrieksonderdelen. Ook kan hij leidinggevende worden of een eigen bedrijf beginnen.

Arbeidsmarktperspectief score interieurverzorger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep interieurverzorger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Interieurverzorger, Promotie mogelijkheden Interieurverzorger, Carriere Interieurverzorger.

Solliciteren op de functie interieurverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als interieurverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor interieurverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als interieurverzorger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Interieurverzorger, CV Interieurverzorger, sollicitatie Interieurverzorger.

Interviews met interieurverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen interieurverzorger

Vacatures interieurverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Interieurverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Interieurverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Interieurverzorger verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, het interieur. ‘Interieurverzorger’ is eigenlijk een modernere benaming voor ‘Schoonmaker’. De Interieurverzorger kan schoonmaken in universiteiten, kantoren, hotels, bioscopen enzovoort, maar ook bij particulieren thuis.

Beoordeling Interieurverzorger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Interieurverzorger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Interieurverzorger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep