U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Internal Auditor

Internal Auditor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een internal Auditor? Lees de functieomschrijving.

De Internal Auditor controleert o.a.de organisatie, processen en interne rapportages  binnen een bedrijf. Ook controleert hij de veiligheidssituatie en andere ethische zaken zoals arbeidsomstandigheden en milieu. Een Internal Auditor is, zoals de naam zegt, in dienst van het bedrijf zelf, terwijl een external auditor van buitenaf komt. Een Internal Auditor komt voornamelijk bij grote instellingen, zoals overheidsinstanties en grote bedrijven in dienst. Vaak hebben Internal Auditors een hoge rang, zodat zij hun gezag eenvoudiger kunnen uitoefenen en efficiency en effectiviteit kunnen worden verhoogd. Een andere functie van de Internal Auditor is het beperken of wegnemen van risico’s.

De meeste Internal Auditors zijn lid van het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA). Sommigen zijn echter lid van Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van Register EDP Auditors (NOREA) of de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO). Met dit lidmaatschap zijn de Internal Auditors aan enkele gedragscodes gebonden, om prestaties te verhogen en controle van Internal Auditors te stimuleren. Banken in Nederland zijn verplicht een Internal Auditor in dienst te nemen, evenals ministeries. Ook de (Nederlandse) bedrijven actief op de beurs in New York zijn verplicht om een Internal Auditor in dienst te nemen.

Er zijn verschillende typen Internal Auditors, met ieder een eigen aandachtsgebied, namelijk de Operational Auditor, Financial Auditor, IT Auditor en Compliance Auditor.

Mensen vonden ons op: Job Internal Auditor, Baan Internal Auditor, Internal Auditor Worden, Functie-eisen Internal Auditor, Verantwoordelijkheden Internal Auditor, Functieprofiel Internal Auditor, Wat doet een Internal Auditor, Werken als Internal Auditor.

Internal Auditor worden: Opleiding tot internal Auditor

Om als Internal Auditor aan de slag te gaan, moet men in bezit zijn van een masterdiploma in Accounting of Bedrijfskunde (WO). Ook wordt er altijd ervaring in het bedrijfsleven vereist en een lidmaatschip van een van de genoemde organisaties geldt als een voordeel. Het spreken van Engels is meestal een vereiste, evenals het goed overweg kunnen met Excel, Word en boekhoudkundige programma's.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Internal Auditor, Internal Auditor Worden, Opleidingsniveau Internal Auditor, Scholing Internal Auditor, Studie Internal Auditor, Bijscholing Internal Auditor, Omscholing Internal Auditor.

Organisaties waar een internal Auditor doorgaans werkzaam is

Internal Auditors zijn gewild bij zowel non-profit organisaties als commerciële bedrijven. Overheidsinstellingen zijn vaak verplicht om een Internal Auditor in dienst te nemen, maar ook in het normale bedrijfsleven zijn Internal Auditors te vinden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Internal Auditor, Internal Auditor Worden, Opleidingsniveau Internal Auditor, Scholing Internal Auditor, Studie Internal Auditor, Bijscholing Internal Auditor, Omscholing Internal Auditor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden internal Auditor

Salarissen liggen tussen de €3750 (starter) en €6667 bruto per maand. Hierbij wordt drie tot vier jaar ervaring in de financiële sector gevraagd. Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en/of auto zijn niet ongebruikelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Internal Auditor, Loon Internal Auditor, Wat verdien je als Internal Auditor, Salarisschaal Internal Auditor, Salarisindicatie Internal Auditor, Bonus Internal Auditor, CAO Internal Auditor, Brutoloon Internal Auditor, Nettoloon Internal Auditor, Vakantiedagen Internal Auditor, Pensioen Internal Auditor.

Competenties, skills & vaardigheden internal auditor

 • Analytisch
 • Discipline
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Onafhankelijkheid
 • Financieel bewustzijn
 • Inzicht in omgeving
 • Initiatief ontplooien
Mensen vonden ons op: Kennis Internal Auditor, Vaardigheden Internal Auditor, Attitude Internal Auditor, Kwalificaties Internal Auditor, Competentieprofiel Internal Auditor.

Boeken voor het beroep internal auditor

Wil je meer weten over het beroep internal auditor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je internal auditor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken internal auditor te komen.

De internal auditor in het publieke domein | Mark van Twist

drijfveren en dilemma's, principes en paradoxen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462360358

Het vak van internal auditor wordt in de standaardhandboeken doorgaans beschreven als een min of meer uitgekristalliseerde praktijk die vooral om een gedegen toepassing vraagt. Dit boek neemt de vastgelegde basisbeginselen van het auditvak weliswaar als v...

ISO Internal Audit – A Plain English Guide | Dejan Kosutic

A Step-by-Step Handbook for Internal Auditors in Small Businesses - Engels | E-book | 9789538155031

Let's be realistic – it is human to make mistakes, so it's impossible to have a system with no errors; it is, however, possible to have a system that improves itself and learns from its mistakes. Internal audits are a crucial part of such a system. In thi...

Ethics and the Internal Auditor's Political Dilemma | Lynn Fountain

Tools and Techniques to Evaluate a Company's Ethical Culture - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781498767804 | 276 pagina's

This book helps auditors understand the reality of performing the internal audit role and the importance of properly understanding and managing ethical standards. It provides many examples of ethical conflicts and proposes alternative actions for the inte...

Mensen vonden ons op: boeken voor Internal Auditor, Internal Auditor ebooks, boek Internal Auditor.

Persoonstypen internal Auditor

Een Internal Auditor is een scherpe denker, objectief en volhardend. Drie eigenschappen die je nodig hebt als Internal Auditor, om onafhankelijk en objectief zijn werk te doen (Waarnemer). Hij is ook betrouwbaar en gedisciplineerd. Discipline is zeer belangrijk bij het uitvoeren van de werkzaamheden, omdat fouten grote invloed kunnen hebben. Zijn betrouwbaarheid zorgt ervoor dat de Internal Auditor geloofwaardiger overkomt bij de leiding van het bedrijf (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Internal Auditor, Karakter Internal Auditor.

Netwerk internal Auditor

Als Internal Auditor kom je veel in contact met de leiding van het bedrijf. Samen met het bestuur en de commisarissen wordt een route uitgestippeld waaraan de Internal Auditor zich houdt.  Met het team van Auditors bespreekt de Internal Auditor de zaken waardoor de effectiviteit verbeterd kan worden, terwijl met externe accountants en toezichthouders de efficiency verbeterd wordt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Internal Auditor, Medewerkers Internal Auditor.

Is het beroep internal Auditor iets voor jou?

Zou je graag internal Auditor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als internal Auditor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Internal Auditor, beroepskeuzetest Internal Auditor, beroep Internal Auditor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden internal Auditor

De laatste tijd is er, door een aantal affaires, op de markt meer aandacht ontstaan voorI nternal Auditing. Hierdoor lijkt de markt steeds interessanter te worden. Een hoog niveau is echter wel vereist en dit zorgt er mede voor dat er nog steeds genoeg mogelijkheden zijn op de abeidsmarkt. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt. Hoewel het mogelijk is om hoger in de pikorde van de Auditors te komen, bijvoorbeeld als manager, blijft het beroep hetzelfde en zijn de verschillen relatief klein.

Arbeidsmarktperspectief score internal Auditor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep internal Auditor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Internal Auditor, Promotie mogelijkheden Internal Auditor, Carriere Internal Auditor.

Solliciteren op de functie internal Auditor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als internal Auditor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor internal Auditor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als internal Auditor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Internal Auditor, CV Internal Auditor, sollicitatie Internal Auditor.

Interviews met internal Auditor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen internal Auditor

Vacatures internal auditor

Op zoek naar een nieuwe baan als Internal Auditor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Internal Auditor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Internal Auditor controleert o.a.de organisatie, processen en interne rapportages  binnen een bedrijf. Ook controleert hij de veiligheidssituatie en andere ethische zaken zoals arbeidsomstandigheden en milieu.

Beoordeling Internal Auditor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Internal Auditor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Internal Auditor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep