U bevindt zich hier: Home » Beroepen » International Controller

International Controller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een international Controller? Lees de functieomschrijving.

Het werk van een International Controller komt grotendeels overeen met dat van een reguliere controller. Het grote verschil is dat een controller zijn taken binnen een organisatie uitvoert, terwijl een International Controller binnen een internationaal veld opereert. Hij moet onder andere de planning en control cyclus opstellen. Dit houdt onder andere in: het opstellen van de  financiële rapportages, investeringsanalyses, kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarrekening en meerjarenplanningen voor een internationaal opererende organisatie. Een andere taak is het maken van bedrijfseconomische analyses, die hij op een duidelijke manier moet vertalen naar het bedrijf.

Een International Controller analyseert, consodileert en maakt alle rapportages van management en directie op. Regelmatig voert hij audits uit, waardoor processen geoptimaliseerd worden. Hiernaast moet een International Controller een goed contact onderhouden met de CFO en eventuele dochtermaatschappijen. Andere taken van een International Controller zijn het verbeteren van het management. Eventueel maakt hij hiervoor een planning.

Mensen vonden ons op: Job International Controller, Baan International Controller, International Controller Worden, Functie-eisen International Controller, Verantwoordelijkheden International Controller, Functieprofiel International Controller, Wat doet een International Controller, Werken als International Controller.

International Controller worden: Opleiding tot international Controller

Voor de functie van International Controller heb je minimaal een HBO diploma nodig in de richting van Bedrijfskunde of Accountancy. Ook vijf jaar werkervaring is een mininumeis. Daarnaast moet  hij goede kennis hebben van de Engelse taal.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor International Controller, International Controller Worden, Opleidingsniveau International Controller, Scholing International Controller, Studie International Controller, Bijscholing International Controller, Omscholing International Controller.

Organisaties waar een international Controller doorgaans werkzaam is

Hoewel bedrijven die in verschillende landen opereren lang niet altijd georiënteerd zijn op enkel het maken van winst, werken International Controllers vrijwel altijd voor een profit organistie. Dat is vrij logisch, aangezien een van de belangrijkste taken van een Inational Controller het verbeteren van het resultaat is, oftewel het verhogen van de winst. Een International Controller vind je niet in een specifieke sector, zowel bij banken als industriebedrijven komen ze voor. De bedrijven zijn over het algemeen bedrijven met een grote omzet die in ieder geval internationaal opereren en in meedere landen hele grote verstigingen hebben.

Mensen vonden ons op: Studeren voor International Controller, International Controller Worden, Opleidingsniveau International Controller, Scholing International Controller, Studie International Controller, Bijscholing International Controller, Omscholing International Controller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden international Controller

Het salaris van een Internnational Controller zal variëren tussen €3500 en €6000. Dit hangt vooral af van ervaring, grootte van het bedrijf en omvang van zijn afdeling. Bonussen zijn vaak van toepassing, evenals andere uitkeringen als een 13de maand en/of vakantietoeslag. Ook worden er vaak kortingen gegeven aan de International Controller. Het leasen van auto, telefoon en laptop is niet ongebruikelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris International Controller, Loon International Controller, Wat verdien je als International Controller, Salarisschaal International Controller, Salarisindicatie International Controller, Bonus International Controller, CAO International Controller, Brutoloon International Controller, Nettoloon International Controller, Vakantiedagen International Controller, Pensioen International Controller.

Competenties, skills & vaardigheden international controller

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Visie
 • Presenteren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis International Controller, Vaardigheden International Controller, Attitude International Controller, Kwalificaties International Controller, Competentieprofiel International Controller.

Boeken voor het beroep international controller

Wil je meer weten over het beroep international controller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je international controller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken international controller te komen.

Programmable Logic Controllers: Pearson International Edition | James A. Rehg

Pearson New International Edition - Engels | Druk: 2nd edition | Paperback | 9781292040561 | 576 pagina's

Programmable Logic Controllers: Pearson International Edition 2e editie is een boek van James A. Rehg uitgegeven bij Pearson Education Limited. ISBN 9781292040561 For courses in Programmable Logic Controllers where the Allen/Bradley programmable logic con...

A Passion for Space | Marianne J. Dyson

Adventures of a Pioneering Female NASA Flight Controller - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9783319202570 | 381 pagina's

Marianne J. Dyson recounts for us a time when women were making the first inroads into space flight control, a previously male-dominated profession. The story begins with the inspiration of the Apollo 11 landing on the Moon and follows the challenges of p...

Memory Controllers for Mixed-Time-Criticality Systems | Sven Goossens

Architectures, Methodologies and Trade-offs - Engels | Druk: 1st ed. 2016 | Hardcover | 9783319320939 | 202 pagina's

This book discusses the design and performance analysis of SDRAM controllers that cater to both real-time and best-effort applications, i.e. mixed-time-criticality memory controllers. The authors describe the state of the art, and then focus on an archite...

Mensen vonden ons op: boeken voor International Controller, International Controller ebooks, boek International Controller.

Persoonstypen international Controller

Een International Controller is een echte waarnemer. Hij is analytisch sterk en ontdekt zo eerder fouten en/of mogelijkheden dan anderen. Ook is hij kritisch en zal hij zijn best doen om een organisatie te verbeteren. Hij is scherp en beschouwt zaken van alle kanten (Waarnemer). Daarnaast is hij zeer gedisciplineerd en maakt hij zijn werk altijd af. Met zijn ordelijkheid kan hij zijn verschillende taken goed scheiden, waardoor hij goede resultaten blijft halen. Een International Controller is betrouwbaar en het bestuur geeft hem daarom veel vrijheid (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid International Controller, Karakter International Controller.

Netwerk international Controller

Een International Controller komt veel in contact met het management van zijn afdeling. Samen met het management werkt hij aan projecten om het resultaat te verbeteren en het management levert de gegevens die hij moet analyseren. De veranderingen of oplossingen die hij bedenkt worden via datzelfde management ingevoerd. Hij komt ook veel in contact met de CFO of andere leden van het bestuur. Hij rappoort aan hen, terwijl zij hem opdrachten geven. Eventueel komt hij ook in contact met andere International Controllers, die een andere divisie onder hun hoede hebben en waarmee hij het jaarverslag maakt.

Mensen vonden ons op: Collega’s International Controller, Medewerkers International Controller.

Is het beroep international Controller iets voor jou?

Zou je graag international Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als international Controller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze International Controller, beroepskeuzetest International Controller, beroep International Controller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden international Controller

Een International Controller is in principe een controller. Daardoor zijn er genoeg arbeidsmogelijkheden. Voor specifiek het beroep International Controller is het perspectief wat minder, maar door de redelijk hoge eisen is de concurrentie beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn beter. Een Inational Controller heeft genoeg mogelijkheden om hoger in rang te komen. Zo kan hij controller of financial controller worden van het gehele bedrijf. Ook is er mogelijkheid door te groeien naar een bestuursfunctie of zelfs de positie van CFO, maar deze kans is natuurlijk minimaal.

Ook kan de International Controller met toenemende ervaring ook meer bevoegdheden krijgen, zonder een andere functie te bemachtigen.

Arbeidsmarktperspectief score international Controller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep international Controller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten International Controller, Promotie mogelijkheden International Controller, Carriere International Controller.

Solliciteren op de functie international Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als international Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor international Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als international Controller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als International Controller, CV International Controller, sollicitatie International Controller.

Interviews met international Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen international Controller

Vacatures international controller

Op zoek naar een nieuwe baan als International Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor International Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het werk van een International Controller komt grotendeels overeen met dat van een reguliere controller. Het grote verschil is dat een controller zijn taken binnen een organisatie uitvoert, terwijl een International Controller binnen een internationaal veld opereert. Hij moet onder andere de planning en control cyclus opstellen.

Beoordeling International Controller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep International Controller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep International Controller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep