U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Investment Banker

Investment Banker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een investment Banker? Lees de functieomschrijving.

De Investment Banker is een financieel specialist. De kerntaken van de Investment Banker zijn het aantrekken van kapitaal, het doen van investeringen, het uitgeven van aandelen, adviseren bij fusies en het managen van verzekeringen. De Investment Banker is hiervoor werkzaam bij een grote investeringsbank of andersoortige financiële instelling.

De Investment Banker houdt zich bezig met investment banking. Investment banking is het traditionele aspect van de investeringsbank. Het gaat om het helpen van klanten in het aantrekken van geld in de kapitaalmarkt en het adviseren van fusies en overnames. Een investeringsbank helpt bedrijven en overheden in het aantrekken van geld door middel van het uitgeven en verkopen van securities in de kapitaalmarkten, zowel aandelen als obligaties. De Investment Banker heeft hier tegenwoordig voornamelijk een adviserende rol in. De Investment Banker houdt zich niet bezig met het uitgeven van individuele financiële producten. Zij ondernemen zelf vaak geen actie.

De geldbedragen waar de Investment Banker mee werkt, zijn vaak abstract en hebben een internationaal karakter. De Investment Banker moet verantwoordelijk en integer zijn. Ook moet de Investment Banker een gedegen financiële kennis en achtergrond hebben.

Mensen vonden ons op: Job Investment Banker, Baan Investment Banker, Investment Banker Worden, Functie-eisen Investment Banker, Verantwoordelijkheden Investment Banker, Functieprofiel Investment Banker, Wat doet een Investment Banker, Werken als Investment Banker.

Investment Banker worden: Opleiding tot investment Banker

De functie van Investment Banker is geen startersfunctie. De Investment Banker kan vaak pas na jaren ervaringen en het volgen van opleidingen aan de slag.  Een gedegen (financiële) opleiding is wel belangrijk. Hiervoor is een WO opleiding in de economische, bedrijfskundige of commerciële richting het best passend. Hierna kan de Investment Banker bijvoorbeeld een traineeship bij een grote bank volgen om zo de benodigde ervaring op te doen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Investment Banker, Investment Banker Worden, Opleidingsniveau Investment Banker, Scholing Investment Banker, Studie Investment Banker, Bijscholing Investment Banker, Omscholing Investment Banker.

Organisaties waar een investment Banker doorgaans werkzaam is

De Investment Banker werkt bij een grote investeringsbank of andersoortige financiële instelling. De Investment Banker kan werkzaam zijn bij allerlei soorten investeringsbanken. Deze kunnen een nationaal karakter hebben, maar ook op de internationale markt opereren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Investment Banker, Investment Banker Worden, Opleidingsniveau Investment Banker, Scholing Investment Banker, Studie Investment Banker, Bijscholing Investment Banker, Omscholing Investment Banker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden investment Banker

De functie van Investment Banker is geen startersfunctie. De Investment Banker heeft vaak een bovengemiddeld salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Investment Banker, Loon Investment Banker, Wat verdien je als Investment Banker, Salarisschaal Investment Banker, Salarisindicatie Investment Banker, Bonus Investment Banker, CAO Investment Banker, Brutoloon Investment Banker, Nettoloon Investment Banker, Vakantiedagen Investment Banker, Pensioen Investment Banker.

Competenties, skills & vaardigheden investment banker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Investment Banker, Vaardigheden Investment Banker, Attitude Investment Banker, Kwalificaties Investment Banker, Competentieprofiel Investment Banker.

Boeken voor het beroep investment banker

Wil je meer weten over het beroep investment banker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je investment banker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken investment banker te komen.

The Accidental Investment Banker | Jonathan A. Knee

Inside the Decade That Transformed Wall Street - Engels | Paperback | 9780470517345 | 288 pagina's

Entertainingly indiscreet . . . Knee's talent for wicked pen portraits is put to good use. --Financial Times Investment bankers used to be known as respectful of their clients, loyal to their firms, and chary of the financial system that allowed them to p...

Gouden Handboeien | Polly Courtney

de belevenissen van een jonge vrouwelijke investment banker in de Londense City - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789047200284 | 423 pagina's

Wie investment banker wordt in de Londense City moet niet te veel hechten aan tijdrovende hobby’s, zoals slapen of familiebezoek. Werkweken van honderd uur, moordende concurrentie buiten en binnen het bedrijf, de voetveeg zijn van je superieuren, onafgebr...

Heal Your Investments | Alexandre Arnback

A Story Your Banker Will Never Tell You - Engels | Paperback | 9781463659257 | 172 pagina's

When you know the “story your banker will never tell you,” it’s more than likely that you would never be anxious about managing your wealth again. In fact, by applying simple principles, anyone with savings can take back the reins of their own finances, a...

Mensen vonden ons op: boeken voor Investment Banker, Investment Banker ebooks, boek Investment Banker.

Persoonstypen investment Banker

De Investment Banker heeft een belangrijke (adviserende) functie. De Investment Banker moet verantwoordelijk en integer zijn (Loyalist). Ook is de wereld waarin de Investment Banker werkt een competitieve en snelle wereld. Het werk beperkt zich niet tot de kantooruren, lange werkweken en veel reizen behoren dan ook tot het werk van de Investment Banker. Het werk is wel afwisselend. De Investment Banker ontmoet vaak nieuwe mensen en komt voor financiële uitdagingen te staan (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Investment Banker, Karakter Investment Banker.

Netwerk investment Banker

De Investment Banker werkt voor klanten. Tot deze klanten horen veelal bedrijven en overheden. De Investment Banker doet zowel nationaal als internationaal vaak veel contacten op.

Mensen vonden ons op: Collega’s Investment Banker, Medewerkers Investment Banker.

Is het beroep investment Banker iets voor jou?

Zou je graag investment Banker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als investment Banker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Investment Banker, beroepskeuzetest Investment Banker, beroep Investment Banker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden investment Banker

Binnen de financiële wereld zijn goede doorstroommogelijkheden en arbeidsmarktperspectieven. De Investment Banker begint vaak in een andere functie bij een financiële instelling en kan door ervaring op te doen en aanvullende opleidingen te volgen doorgroeien tot de functie van Investment Banker.

Arbeidsmarktperspectief score investment Banker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep investment Banker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Investment Banker, Promotie mogelijkheden Investment Banker, Carriere Investment Banker.

Solliciteren op de functie investment Banker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als investment Banker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor investment Banker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als investment Banker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Investment Banker, CV Investment Banker, sollicitatie Investment Banker.

Interviews met investment Banker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen investment Banker

Vacatures investment banker

Op zoek naar een nieuwe baan als Investment Banker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Investment Banker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Investment Banker is een financieel specialist. De kerntaken van de Investment Banker zijn het aantrekken van kapitaal, het doen van investeringen, het uitgeven van aandelen, adviseren bij fusies en het managen van verzekeringen. De Investment Banker is hiervoor werkzaam bij een grote investeringsbank of andersoortige financiële instelling.

Beoordeling Investment Banker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Investment Banker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Investment Banker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep