U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Islamoloog

Islamoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een islamoloog? Lees de functieomschrijving.

De Islamoloog is een persoon die de islamologie bestudeert. De islamologie is de studie van de wetten, de cultuur, de religie, de historie en de filosofie van de islam. Het woord ‘islam’ betekent in het Arabisch overgave. De islam is een monotheïstische godsdienst en is één van de drie grotere abrahamitische relgies.

 

Islam

Een aanhanger van de islam wordt een moslim genoemd. Een moslim geeft zich over aan Gods wil en wetten. De Koran is het heilige boek en werd aan Mohammed de profeet en boodschapper doorgegeven. Ook de soenna van Mohammed is een belangrijke bron. De islam kent diverse stromingen die elk hun eigen bronnen van de soenna hebben. De Islamoloog kent de Koran, de soenna en de diverse stromingen. De Islamoloog heeft een goede en uitgebreide kennis van de islam.

 

Maatschappij

De islam is een steeds meer besproken onderwerp en er komen steeds meer moslims in Nederland. Kennis van deze religie en achtergronden van de cultuur worden daarom steeds belangrijker. De Islamoloog leert alles over de cultuur en de religie, van de geschiedenis tot het heden. Ook bestudeert de Islamoloog de religie in combinatie met andere religies en de maatschappij. De Islamoloog is de specialist op het gebied van de islam.

Mensen vonden ons op: Job Islamoloog, Baan Islamoloog, Islamoloog Worden, Functie-eisen Islamoloog, Verantwoordelijkheden Islamoloog, Functieprofiel Islamoloog, Wat doet een Islamoloog, Werken als Islamoloog.

Islamoloog worden: Opleiding tot islamoloog

Er zijn diverse opleidingen om Islamoloog te kunnen worden. Denk hierbij aan opleidingen Islam (HBO), Islam en Arabisch (WO) en Islamstudies (WO). Daarnaast worden er ook diverse cursussen over de islam georganiseerd. De verschillende opleidingen hebben vaak elk aan andere insteek, sommige richten zich voornamelijk op de godsdienst, anderen ook op de Arabische taal en weer andere op de maatschappelijke en politieke invloed.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Islamoloog, Islamoloog Worden, Opleidingsniveau Islamoloog, Scholing Islamoloog, Studie Islamoloog, Bijscholing Islamoloog, Omscholing Islamoloog.

Organisaties waar een islamoloog doorgaans werkzaam is

De Islamoloog kan voor verschillende organisaties werken, maar bijvoorbeeld ook als zelfstandige werkzaam zijn. De Islamoloog kan in verschillende branches werken, denk hierbij aan het onderwijs, de journalistiek of meer in de richting van de theologie en religie. De Islamoloog kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Islamoloog, Islamoloog Worden, Opleidingsniveau Islamoloog, Scholing Islamoloog, Studie Islamoloog, Bijscholing Islamoloog, Omscholing Islamoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden islamoloog

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Islamoloog zijn afhankelijk van de branche en de organisatie waar de Islamoloog werkt. Het is daarom lastig om hier een inschatting van te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Islamoloog, Loon Islamoloog, Wat verdien je als Islamoloog, Salarisschaal Islamoloog, Salarisindicatie Islamoloog, Bonus Islamoloog, CAO Islamoloog, Brutoloon Islamoloog, Nettoloon Islamoloog, Vakantiedagen Islamoloog, Pensioen Islamoloog.

Competenties, skills & vaardigheden islamoloog

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Sociabiliteit
 • Conflicten beheersen
Mensen vonden ons op: Kennis Islamoloog, Vaardigheden Islamoloog, Attitude Islamoloog, Kwalificaties Islamoloog, Competentieprofiel Islamoloog.

Boeken voor het beroep islamoloog

Wil je meer weten over het beroep islamoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je islamoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken islamoloog te komen.

Louis Massignon et l'islam | Pierre Rocalve

Place et rôle de l'islam et de l'islamologie dans la vie et l'oeuvre de Louis Massignon - Franstalig | E-book | 9782351594964

Pierre Rocalve, ancien ambassadeur de France dans divers pays arabes, a voulu témoigner, par son travail enrichi de son expérience, des affinités religieuses, et plus largement, philosophiques, existant entre islam et christianisme, à travers l'œuvre de L...

Islamische Geschichte und deutsche Islamwissenschaft . Islamologie und die Orientalismus-Debatte | Bassam Tibi

Islamologie und die Orientalismus-Debatte - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783838210537 | 316 pagina's

...

Islamische Geschichte und deutsche Islamwissenschaft | Bassam Tibi

Islamologie und die Orientalismus-Debatte - Duitstalig | E-book | 9783838270531

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Islamoloog, Islamoloog ebooks, boek Islamoloog.

Persoonstypen islamoloog

De Islamoloog heeft veel kennis van de islamologie en is bericht zich hierin te verdiepen en op de hoogte te blijven. De Islamoloog moet onderlinge verbanden kunnen analyseren en eventueel onderzoek doen naar ontwikkelingen (Waarnemer). Daarnaast houdt de Islamoloog rekening met andere mensen en andere geloofsovertuigingen en verhoudingen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Islamoloog, Karakter Islamoloog.

Netwerk islamoloog

De Islamoloog heeft een breed netwerk binnen de islam en afhankelijk van de organisatie waar de Islamoloog voor werkt, ook met bijvoorbeeld andere journalisten en theologen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Islamoloog, Medewerkers Islamoloog.

Is het beroep islamoloog iets voor jou?

Zou je graag islamoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als islamoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Islamoloog, beroepskeuzetest Islamoloog, beroep Islamoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden islamoloog

Er is een kleine vraag naar kundige Islamologen. Door je te blijven verdiepen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, kan de Islamoloog ook doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score islamoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep islamoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Islamoloog, Promotie mogelijkheden Islamoloog, Carriere Islamoloog.

Solliciteren op de functie islamoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als islamoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor islamoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als islamoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Islamoloog, CV Islamoloog, sollicitatie Islamoloog.

Interviews met islamoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen islamoloog

Vacatures islamoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Islamoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Islamoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Islamoloog is een persoon die de islamologie bestudeert. De islamologie is de studie van de wetten, de cultuur, de religie, de historie en de filosofie van de islam. Het woord ‘islam’ betekent in het Arabisch overgave.

Beoordeling Islamoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Islamoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Islamoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

kunnen vrouwen ook islamoloog worden?

Door: islam123

ja dat kan,je hoeft zelfs geen moslim te zijn.Gr.

Door: moh.

Kan je met dit beroep islamoloog lesgeven op school. Iemand ervaring mee.

Door: Leila

Reageer op dit beroep