U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Isolatiemonteur

Isolatiemonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een isolatiemonteur? Lees de functieomschrijving.

Een isolatiemonteur brengt isolatie aan in muren van huizen of andere gebouwen. Dit kan gaan om geluidsisolatie in concertzalen of studio’s, industriële isolatie of temperatuurisolatie in huizen. De isolatiemonteur brengt het materiaal aan, meestal in al bestaande wanden, maakt deze weer dicht en werkt ze eventueel af.

Mensen vonden ons op: Job Isolatiemonteur, Baan Isolatiemonteur, Isolatiemonteur Worden, Functie-eisen Isolatiemonteur, Verantwoordelijkheden Isolatiemonteur, Functieprofiel Isolatiemonteur, Wat doet een Isolatiemonteur, Werken als Isolatiemonteur.

Isolatiemonteur worden: Opleiding tot isolatiemonteur

Wanneer in vacatures wordt gevraagd om een opleiding is dit altijd een mbo-opleiding. Er wordt echter nergens gespecificeerd welke mbo-opleiding bedoeld wordt, wat het waarschijnlijk maakt dat het meer gaat om algemene ontwikkeling en beheersing van de Nederlandse taal (isolatiemonteurs staan immers veel in contact met klanten). Wel wordt vaak om vakspecifieke ervaring gevraagd, vaak minstens een jaar, soms ook drie jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Isolatiemonteur, Isolatiemonteur Worden, Opleidingsniveau Isolatiemonteur, Scholing Isolatiemonteur, Studie Isolatiemonteur, Bijscholing Isolatiemonteur, Omscholing Isolatiemonteur.

Organisaties waar een isolatiemonteur doorgaans werkzaam is

Bijna iedere fabriek heeft wel isolatiemonteurs nodig, in dienst dan wel ingehuurd, want voor een goed productieproces is een goede beheersing van temperatuur vrijwel altijd een vereiste. Een isolatiemonteur kan echter ook gewoon voor een isolatiebedrijf werken dat haar diensten levert aan particulieren, of voor een verzekeringsbedrijf dat haar kantoorpanden (beter) wil isoleren. Kortom: er zijn veel mogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Isolatiemonteur, Isolatiemonteur Worden, Opleidingsniveau Isolatiemonteur, Scholing Isolatiemonteur, Studie Isolatiemonteur, Bijscholing Isolatiemonteur, Omscholing Isolatiemonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden isolatiemonteur

Veel vacatures voor isolatiemonteurs geven aan dat de werkgever naar ervaring en opleiding betaalt. In de praktijk komt dit neer op een salaris rond de 2000 per maand, met een gemiddeld startsalaris van 1700 per maand. Het gemiddelde salaris voor iemand die jaren ervaring in de isolatiemontage heeft gaat richting de 2800 per maand, maar uitzonderingsgevallen omhoog (4000 per maand) zijn zeker denkbaar.

Mensen vonden ons op: Salaris Isolatiemonteur, Loon Isolatiemonteur, Wat verdien je als Isolatiemonteur, Salarisschaal Isolatiemonteur, Salarisindicatie Isolatiemonteur, Bonus Isolatiemonteur, CAO Isolatiemonteur, Brutoloon Isolatiemonteur, Nettoloon Isolatiemonteur, Vakantiedagen Isolatiemonteur, Pensioen Isolatiemonteur.

Competenties, skills & vaardigheden isolatiemonteur

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Isolatiemonteur, Vaardigheden Isolatiemonteur, Attitude Isolatiemonteur, Kwalificaties Isolatiemonteur, Competentieprofiel Isolatiemonteur.

Boeken voor het beroep isolatiemonteur

Wil je meer weten over het beroep isolatiemonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je isolatiemonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken isolatiemonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Isolatiemonteur, Isolatiemonteur ebooks, boek Isolatiemonteur.

Persoonstypen isolatiemonteur

Voor een isolatiemonteur is het van primair belang om doelgericht te werken, omdat een goede isolatie nu eenmaal de enige reden is dat hij ingehuurd of in dienst genomen wordt. Een goede isolatiemonteur is dus een Succesvolle werker. Echter, de isolatiemonteur is ook (deels) een Loyalist: op het praktische vlak is deze door diens behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten, en het opzetten en controleren van processen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Isolatiemonteur, Karakter Isolatiemonteur.

Netwerk isolatiemonteur

Isolatiemonteurs werken doorgaans alleen of in een team van andere installatiemonteurs. In veel gevallen hebben zij een leidinggevende, en hun verdere contact hangt dan ook af van hun werkgever. Werken zij voor een isolatiebedrijf, dan zal hun netwerk redelijk beperkt blijven, werken ze in een fabriek of ander bedrijf, dan liggen andere mogelijkheden open.

Mensen vonden ons op: Collega’s Isolatiemonteur, Medewerkers Isolatiemonteur.

Is het beroep isolatiemonteur iets voor jou?

Zou je graag isolatiemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als isolatiemonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Isolatiemonteur, beroepskeuzetest Isolatiemonteur, beroep Isolatiemonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden isolatiemonteur

Het arbeidsmarktperspectief ziet er momenteel goed uit voor isolatiemonteurs. In het kader van duurzaamheid besteden steeds meer bedrijven geld aan goede isolatie, en er lijkt momenteel meer vraag dan aanbod te zijn. Qua doorgroeimogelijkheden is er dan weer minder te bedenken voor de doorsnee isolatiemonteur. Zijn werkervaring kan hem verder helpen, maar binnen de organisaties waarin de meeste isolatiemonteurs werkzaam zijn ligt geen doorgroeitraject klaar en zijn er ook weinig functies die voor de hand liggen om naar door te stromen.

Arbeidsmarktperspectief score isolatiemonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep isolatiemonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Isolatiemonteur, Promotie mogelijkheden Isolatiemonteur, Carriere Isolatiemonteur.

Solliciteren op de functie isolatiemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als isolatiemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor isolatiemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als isolatiemonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Isolatiemonteur, CV Isolatiemonteur, sollicitatie Isolatiemonteur.

Interviews met isolatiemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen isolatiemonteur

Vacatures isolatiemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Isolatiemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Isolatiemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een isolatiemonteur brengt isolatie aan in muren van huizen of andere gebouwen. Dit kan gaan om geluidsisolatie in concertzalen of studio’s, industriële isolatie of temperatuurisolatie in huizen. De isolatiemonteur brengt het materiaal aan, meestal in al bestaande wanden, maakt deze weer dicht en werkt ze eventueel af. .

Beoordeling Isolatiemonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Isolatiemonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Isolatiemonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep