U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Isoleerder

Isoleerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een isoleerder? Lees de functieomschrijving.

De Isoleerder brengt isolatie aan op onder andere daken, muren, zolder, ketels en leidingen onder vloeren. Isoleren zorgt ervoor dat de warmte (of juist de kou) binnen de ruimte blijft. Het isoleren van huizen zorgt er bijvoorbeeld voor dat wanneer de verwarming aan is, de ruimte snel verwarmt en de warmte niet naar buiten kan gaan. Doordat de warmte in de ruimte blijft, scheelt dit in bijvoorbeeld de energiekosten.

De Isoleerder verricht isolatiewerkzaamheden aan diverse gebouwen. Vaak werkt de Isoleerder in een klein team van twee à drie personen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een spouwisoleerder en een gevelisoleerder. Een gevelisoleerder isoleert gevels door een isolatielaag langs de gevel aan te brengen. Een spouwisoleerder brengt vulmateriaal aan in spouwen van bestaande gebouwen en nieuwbouw.

Naast de daadwerkelijk isoleerwerkzaamheden voert de Isoleerder vaak ook voorbereidende werkzaamheden uit. Ook worden soms na het isoleren nog bepaalde werkzaamheden uitgevoerd om bijvoorbeeld de spouw weer goed te herstellen. Hierbij kan ook de hulp van een andere professional worden ingeschakeld.

Mensen vonden ons op: Job Isoleerder, Baan Isoleerder, Isoleerder Worden, Functie-eisen Isoleerder, Verantwoordelijkheden Isoleerder, Functieprofiel Isoleerder, Wat doet een Isoleerder, Werken als Isoleerder.

Isoleerder worden: Opleiding tot isoleerder

Om als Isoleerder aan de slag te kunnen, moet een opleiding in de bouw gevolgd worden. Vaak wordt er geen specifieke opleiding gevraagd, maar wel een opleiding of werkervaring in de bouw. Vaak wordt als must of pre wel gevraagd naar het certificaat VCA Basisveiligheid.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Isoleerder, Isoleerder Worden, Opleidingsniveau Isoleerder, Scholing Isoleerder, Studie Isoleerder, Bijscholing Isoleerder, Omscholing Isoleerder.

Organisaties waar een isoleerder doorgaans werkzaam is

De Isoleerder is meestal werkzaam voor een bouwbedrijf. Ook kan de Isoleerder werkzaam zijn voor een schildersbedrijf of een afwerkingsbedrijf. De Isoleerder werkt vaak in een team van twee à drie personen. De bedrijven waar de Isoleerder werkzaam kan zijn, zijn allen gericht op het maken van winst. De Isoleerder werkt hierdoor altijd in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Isoleerder, Isoleerder Worden, Opleidingsniveau Isoleerder, Scholing Isoleerder, Studie Isoleerder, Bijscholing Isoleerder, Omscholing Isoleerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden isoleerder

De Isoleerder heeft een startsalaris van rond de 1500,- euro. Dit salaris kan oplopen tot maximaal 2600,- naarmate meer werkervaring wordt opgedaan. Overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Isoleerder werkzaam is. Deze vallen meestal onder de CAO voor de bouwsector.

Mensen vonden ons op: Salaris Isoleerder, Loon Isoleerder, Wat verdien je als Isoleerder, Salarisschaal Isoleerder, Salarisindicatie Isoleerder, Bonus Isoleerder, CAO Isoleerder, Brutoloon Isoleerder, Nettoloon Isoleerder, Vakantiedagen Isoleerder, Pensioen Isoleerder.

Competenties, skills & vaardigheden isoleerder

 • Energie
 • Samenwerken
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Isoleerder, Vaardigheden Isoleerder, Attitude Isoleerder, Kwalificaties Isoleerder, Competentieprofiel Isoleerder.

Boeken voor het beroep isoleerder

Wil je meer weten over het beroep isoleerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je isoleerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken isoleerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Isoleerder, Isoleerder ebooks, boek Isoleerder.

Persoonstypen isoleerder

De Isoleerder moet praktisch ingesteld zijn en ijverig en gedreven zijn (succesvolle werker). Het is belangrijk dat Isoleerder netjes en secuur werkt en veel werk kan verzetten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Isoleerder, Karakter Isoleerder.

Netwerk isoleerder

De Isoleerder werkt vaak in een klein team en heeft daardoor te maken met andere Isoleerders. Verder is er vaak een opdrachtgever die de Isoleerder inhuurt om een gebouw te isoleren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Isoleerder, Medewerkers Isoleerder.

Is het beroep isoleerder iets voor jou?

Zou je graag isoleerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als isoleerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Isoleerder, beroepskeuzetest Isoleerder, beroep Isoleerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden isoleerder

Op de arbeidsmarkt is een gemiddelde vraag naar Isoleerders. Isoleerders kunnen ingezet worden bij nieuwbouwprojecten of bij het isoleren van bestaande huizen. Om het energieverbruik te verlagen, wordt steeds vaker geadviseerd huizen goed te isoleren. Hierdoor is er vraag naar Isoleerder.

Doorgroeimogelijkheden zijn er door bijvoorbeeld een eigen bedrijf te beginnen en zo als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Arbeidsmarktperspectief score isoleerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep isoleerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Isoleerder, Promotie mogelijkheden Isoleerder, Carriere Isoleerder.

Solliciteren op de functie isoleerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als isoleerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor isoleerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als isoleerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Isoleerder, CV Isoleerder, sollicitatie Isoleerder.

Interviews met isoleerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen isoleerder

Vacatures isoleerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Isoleerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Isoleerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Isoleerder brengt isolatie aan op onder andere daken, muren, zolder, ketels en leidingen onder vloeren. Isoleren zorgt ervoor dat de warmte (of juist de kou) binnen de ruimte blijft. Het isoleren van huizen zorgt er bijvoorbeeld voor dat wanneer de verwarming aan is, de ruimte snel verwarmt en de warmte niet naar buiten kan gaan.

Beoordeling Isoleerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Isoleerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Isoleerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep