U bevindt zich hier: Home » Beroepen » J2ee Developer

J2ee Developer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een J2ee Developer? Lees de functieomschrijving.

De J2ee Developer ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt diverse applicaties die gemaakt zijn met behulp van J2ee. J2ee staat voor Java 2 Enterprise Edition en is een uitbreiding van de programmeertaal Java. Bij het gebruik van Javaprogramma’s wordt ook vaak J2ee gebruikt. J2ee is een methode voor het ontwikkelen, onderhouden en gebruiken van bedrijfsapplicaties.

J2ee is een uitbreiding van Java en is bedoeld om bepaalde zaken toe te voegen die nodig zijn om applicaties voor een zakelijke omgeving te ontwikkelen. J2ee maakt hiervoor in tegenstelling tot Java gebruik van API’s. Op basis van een API (Application Programming Interface) kan een computerprogramma communiceren met een ander programma of een ander onderdeel. De J2ee Developer ontwikkelt kleinere, lichtere applicaties maar kan ook zwaardere applicaties ontwikkelen.

De J2ee Developer werkt vaak binnen een team van andere ontwikkelaars en zal ook veel samenwerken met de JAVA Developer omdat J2ee een uitbreiding van JAVA is. Ook kunnen deze functies gecombineerd zijn en is de J2ee Developer ook werkzaam als JAVA Developer. De J2ee Developer kan werkzaam zijn voor een bedrijf die zijn eigen applicaties en programma’s ontwikkelt of kan voor een organisatie werken die programma’s en applicaties voor anderen ontwikkelt. 

Mensen vonden ons op: Job J2ee Developer, Baan J2ee Developer, J2ee Developer Worden, Functie-eisen J2ee Developer, Verantwoordelijkheden J2ee Developer, Functieprofiel J2ee Developer, Wat doet een J2ee Developer, Werken als J2ee Developer.

J2ee Developer worden: Opleiding tot J2ee Developer

Om J2ee Developer te kunnen worden, moet een opleiding gericht op de ICT gevolgd worden op HBO of WO niveau. Binnen deze opleiding leert de J2ee Developer programmeren en diverse programmeertalen waaronder Java en J2ee. Daarnaast kan ook een cursus of training gevolgd worden die speciaal gericht is op J2ee. Deze trainingen en cursussen worden ook vaak door de organisatie aangeboden waar de J2ee Developer werkzaam is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor J2ee Developer, J2ee Developer Worden, Opleidingsniveau J2ee Developer, Scholing J2ee Developer, Studie J2ee Developer, Bijscholing J2ee Developer, Omscholing J2ee Developer.

Organisaties waar een J2ee Developer doorgaans werkzaam is

De J2ee Developer kan werkzaam zijn voor een organisatie die applicaties voor anderen ontwikkelt en onderhoudt of kan werken voor een bedrijf die zijn eigen applicaties ontwikkelt. In beide gevallen is de J2ee Developer werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor J2ee Developer, J2ee Developer Worden, Opleidingsniveau J2ee Developer, Scholing J2ee Developer, Studie J2ee Developer, Bijscholing J2ee Developer, Omscholing J2ee Developer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden J2ee Developer

Het salaris van een J2ee Developer komt overeen met het salaris van bijvoorbeeld een JAVA Developer. Het startsalaris ligt meestal rond de 2500 euro en kan oplopen tot 4500 euro als de J2ee Developer meer ervaring opdoet. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de J2ee Developer voor werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris J2ee Developer, Loon J2ee Developer, Wat verdien je als J2ee Developer, Salarisschaal J2ee Developer, Salarisindicatie J2ee Developer, Bonus J2ee Developer, CAO J2ee Developer, Brutoloon J2ee Developer, Nettoloon J2ee Developer, Vakantiedagen J2ee Developer, Pensioen J2ee Developer.

Competenties, skills & vaardigheden j2ee developer

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis J2ee Developer, Vaardigheden J2ee Developer, Attitude J2ee Developer, Kwalificaties J2ee Developer, Competentieprofiel J2ee Developer.

Boeken voor het beroep j2ee developer

Wil je meer weten over het beroep j2ee developer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je j2ee developer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken j2ee developer te komen.

Hibernate | Will Iverson

A J2Ee Developer'S Guide - Engels | Druk: 3 | Paperback | 9780321268198 | 384 pagina's

Hibernate is a popular open source object/relational persistence and querysystem and an alternative to Enterprise Java Beans. Compared to EJB,Hibernate is less complex, more easily portable and more powerful for linkingJava with traditional relational dat...

JDBC 4.0 and Oracle JDeveloper for J2EE Development | Deepak Vohra

A J2ee Developer's Guide for Using Oracle Jdeveloper's Integrated Database Features to Build Data-driven Applications - Engels | Paperback | 9781847194305 | 444 pagina's

Being a quick reference guide, this book has a focused approach. You will learn to develop J2EE applications with JDBC and JDeveloper in no time. The book covers lot of practical examples, which makes it developer-friendly learning material. The book is s...

WebSphere Studio Application Developer 5.0 | Igor Livshin

Practical J2EE Development - Engels | Druk: Softcover reprint of the original 1st ed. | Paperback | 9781590591208 | 656 pagina's

The author provides a practical, step-by-step approach in teaching how to use the IBM J2EE server side development tool called WebSphere Studio Application Developer (WSAD) for developing J2EE distributed applications....

Mensen vonden ons op: boeken voor J2ee Developer, J2ee Developer ebooks, boek J2ee Developer.

Persoonstypen J2ee Developer

De J2ee Developer moet analytisch ingesteld zijn en een goed inzicht hebben in de complexe programmeertalen en applicaties (waarnemer). Ook moet de J2ee Developer doelgericht kunnen werken en willen presteren (succesvolle werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid J2ee Developer, Karakter J2ee Developer.

Netwerk J2ee Developer

De J2ee Developer werkt vaak in en team van meerdere ontwikkelaars. Hierdoor is samenwerken belangrijk en ook het delen van kennis is binnen het team een belangrijk punt. De ontwikkelaars kunnen zo elkaar helpen bij de complexe problemen die zij soms tegenkomen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s J2ee Developer, Medewerkers J2ee Developer.

Is het beroep J2ee Developer iets voor jou?

Zou je graag J2ee Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als J2ee Developer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze J2ee Developer, beroepskeuzetest J2ee Developer, beroep J2ee Developer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden J2ee Developer

Er is voldoende vraag naar ontwikkelaars van computerprogramma’s en applicaties. J2ee is echter wel een meer specifieke richting en de functie van J2ee Developer wordt daarom vaak  gecombineerd met de functie van JAVA Developer.

De J2ee Developer kan beginnen als trainee en zo de werkzaamheden in de praktijk leren. Na het traineeship kan de J2ee Developer als volwaardige medewerker aan de slag. Het is mogelijk dat de J2ee Developer tot leider van het team van ontwikkelaars doorgroeit en dan het hele team aan gaat sturen.  

Arbeidsmarktperspectief score J2ee Developer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep J2ee Developer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten J2ee Developer, Promotie mogelijkheden J2ee Developer, Carriere J2ee Developer.

Solliciteren op de functie J2ee Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als J2ee Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor J2ee Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als J2ee Developer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als J2ee Developer, CV J2ee Developer, sollicitatie J2ee Developer.

Interviews met J2ee Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen J2ee Developer

Vacatures j2ee developer

Op zoek naar een nieuwe baan als J2ee Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor J2ee Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De J2ee Developer ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt diverse applicaties die gemaakt zijn met behulp van J2ee. J2ee staat voor Java 2 Enterprise Edition en is een uitbreiding van de programmeertaal Java. Bij het gebruik van Javaprogramma’s wordt ook vaak J2ee gebruikt.

Beoordeling J2ee Developer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep J2ee Developer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep J2ee Developer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep