U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jachtinterieurbouwer

Jachtinterieurbouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jachtinterieurbouwer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Jachtinterieurbouwer maakt of repareert het interieur van jachten. Het gaat dan om tafels, plafonds, kasten, bedden, enzovoort. Een Jachtinterieurbouwer werkt bijvoorbeeld met kunststof- of houten materialen.

Eerst leest de Jachtinterieurbouwer de werktekening. Hij weet dan precies waar welk materiaal hoort en wat de afmetingen ervan moeten zijn. Vervolgens maakt hij alle onderdelen op maat (of hij krijgt ze aangeleverd), schuurt ze, brengt een beschermlaag (zoals lak of beits) aan en zet ze als ze droog zijn in elkaar. De Jachtinterieurbouwer plaatst daarna handgrepen, scharnieren en deurkrukken. Dan monteert de Jachtinterieurbouwer het meubel in het jacht. Bevindt het jacht zich op een andere locatie, dan zorgt de Jachtinterieurbouwer ervoor dat het meubel veilig en ongeschonden op de plek van bestemming aankomt. Hij zal het meubelstuk dus zorgvuldig inpakken en het vervolgens op locatie plaatsen.

Moet het interieur van een jacht gerepareerd of vervangen worden, dan bedenkt de Jachtinterieurbouwer samen met collega’s hoe dit zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zo worden onderdelen van meubels vervangen en onderdelen opnieuw geverfd en van een beschermlaag voorzien.

Het is belangrijk dat de Jachtinterieurbouwer te allen tijden rekening houdt met bijvoorbeeld schuine wanden en water- en elektriciteitsleidingen. Ook werkt hij zeer nauwkeurig. Jachten zijn luxe en moeten dus ook een interieur van zeer goede kwaliteit hebben.

Het is belangrijk dat een Jachtinterieurbouwer veilig werkt. Hij weet hoe hij de gereedschappen veilig kan gebruiken en draagt vaak oordoppen, een mondkapje en een gezichtsmasker.

Mensen vonden ons op: Job Jachtinterieurbouwer, Baan Jachtinterieurbouwer, Jachtinterieurbouwer Worden, Functie-eisen Jachtinterieurbouwer, Verantwoordelijkheden Jachtinterieurbouwer, Functieprofiel Jachtinterieurbouwer, Wat doet een Jachtinterieurbouwer, Werken als Jachtinterieurbouwer.

Jachtinterieurbouwer worden: Opleiding tot jachtinterieurbouwer

 

Om Jachtinterieurbouwer te worden, kan bijvoorbeeld de MBO-opleiding Meubelmaker/(Scheeps)Interieurbouwer gedaan worden. Deze opleiding duurt twee, drie of vier jaar, afhankelijk van het niveau van de opleiding. Bij de opleiding op MBO 4-niveau leert de leerling niet alleen alles over de bewerkingstechnieken van verschillende materialen en het maken van constructies, maar ook leert hij een goede planning en werkvoorbereiding te maken, leiding te geven en spullen in te kopen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jachtinterieurbouwer, Jachtinterieurbouwer Worden, Opleidingsniveau Jachtinterieurbouwer, Scholing Jachtinterieurbouwer, Studie Jachtinterieurbouwer, Bijscholing Jachtinterieurbouwer, Omscholing Jachtinterieurbouwer.

Organisaties waar een jachtinterieurbouwer doorgaans werkzaam is

Een Jachtinterieurbouwer werkt bij een jachtbouwbedrijf, een rederij, een jachtservicebedrijf of een bergingsbedrijf. Deze bedrijven streven naar het maken van winst en horen dus bij de profitsector.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jachtinterieurbouwer, Jachtinterieurbouwer Worden, Opleidingsniveau Jachtinterieurbouwer, Scholing Jachtinterieurbouwer, Studie Jachtinterieurbouwer, Bijscholing Jachtinterieurbouwer, Omscholing Jachtinterieurbouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jachtinterieurbouwer

 

Een Jachtinterieurbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van zijn leeftijd en ervaring.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een reiskostenvergoeding, vergoedingen voor gereedschappen en een veilige werkomgeving. 

Mensen vonden ons op: Salaris Jachtinterieurbouwer, Loon Jachtinterieurbouwer, Wat verdien je als Jachtinterieurbouwer, Salarisschaal Jachtinterieurbouwer, Salarisindicatie Jachtinterieurbouwer, Bonus Jachtinterieurbouwer, CAO Jachtinterieurbouwer, Brutoloon Jachtinterieurbouwer, Nettoloon Jachtinterieurbouwer, Vakantiedagen Jachtinterieurbouwer, Pensioen Jachtinterieurbouwer.

Competenties, skills & vaardigheden jachtinterieurbouwer

 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Accuratesse
 • Technisch inzicht
 • Handig
 • Geduldig
 • Zelfstandig
 • Ruimtelijk inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Jachtinterieurbouwer, Vaardigheden Jachtinterieurbouwer, Attitude Jachtinterieurbouwer, Kwalificaties Jachtinterieurbouwer, Competentieprofiel Jachtinterieurbouwer.

Boeken voor het beroep jachtinterieurbouwer

Wil je meer weten over het beroep jachtinterieurbouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jachtinterieurbouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jachtinterieurbouwer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Jachtinterieurbouwer, Jachtinterieurbouwer ebooks, boek Jachtinterieurbouwer.

Persoonstypen jachtinterieurbouwer

 

Persoonstypen die passen bij een Jachtinterieurbouwer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Jachtinterieurbouwer is gedreven, heeft veel energie, is handig en heeft een goed technisch en ruimtelijk inzicht (Succesvolle Werker).

Bovendien werkt een Jachtinterieurbouwer heel nauwkeurig. Hij is veeleisend en gedisciplineerd, want er mogen geen fouten zitten in het interieur van een luxe jacht. Ook moet alles goed vast staan, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jachtinterieurbouwer, Karakter Jachtinterieurbouwer.

Netwerk jachtinterieurbouwer

 

Een Jachtinterieurbouwer werkt samen met andere Jachtinterieurbouwers. Hij krijgt leiding van een leidinggevende, bij wie hij tevens terecht kan bij vragen en problemen. Verder heeft een Jachtinterieurbouwer te maken met andere mensen die zich bezighouden met het bouwen of repareren van een jacht, zoals Jachtinterieurbouwers, Monteurs en Jachtschilders. Bovendien komt een Jachtinterieurbouwer soms in aanraking met de opdrachtgever. Samen nemen zij bijvoorbeeld de wensen en planning door. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Jachtinterieurbouwer, Medewerkers Jachtinterieurbouwer.

Is het beroep jachtinterieurbouwer iets voor jou?

Zou je graag jachtinterieurbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jachtinterieurbouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jachtinterieurbouwer, beroepskeuzetest Jachtinterieurbouwer, beroep Jachtinterieurbouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jachtinterieurbouwer

 

Het aantal vacatures voor Jachtinterieurbouwers is niet heel groot. Het vinden van een baan is lastiger in economisch slechte tijden dan in economisch goede tijden, ook in de jachtbouw. Het kan zijn dat een werknemer moet verhuizen voor zijn baan.

Bij goed functioneren kan een Jachtinterieurbouwer meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij bijvoorbeeld een team aan gaan sturen. Eventueel kan hij later ook een eigen jacht(interieur)bouwbedrijf oprichten.
 

Arbeidsmarktperspectief score jachtinterieurbouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jachtinterieurbouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jachtinterieurbouwer, Promotie mogelijkheden Jachtinterieurbouwer, Carriere Jachtinterieurbouwer.

Solliciteren op de functie jachtinterieurbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jachtinterieurbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jachtinterieurbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jachtinterieurbouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jachtinterieurbouwer, CV Jachtinterieurbouwer, sollicitatie Jachtinterieurbouwer.

Interviews met jachtinterieurbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jachtinterieurbouwer

Vacatures jachtinterieurbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Jachtinterieurbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jachtinterieurbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Jachtinterieurbouwer maakt of repareert het interieur van jachten. Het gaat dan om tafels, plafonds, kasten, bedden, enzovoort. Een Jachtinterieurbouwer werkt bijvoorbeeld met kunststof- of houten materialen.

Beoordeling Jachtinterieurbouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jachtinterieurbouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jachtinterieurbouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep