U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jazzdance trainer

Jazzdance trainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jazzdance trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Jazzdance trainer  train je een of meerdere groepen in Jazzdance . De Jazzdance trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Jazzdance trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Jazzdance trainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Jazzdance trainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Jazzdance trainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Jazzdance trainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Jazzdance trainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Jazzdance trainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Jazzdance trainer, Baan Jazzdance trainer, Jazzdance trainer Worden, Functie-eisen Jazzdance trainer, Verantwoordelijkheden Jazzdance trainer, Functieprofiel Jazzdance trainer, Wat doet een Jazzdance trainer, Werken als Jazzdance trainer.

Jazzdance trainer worden: Opleiding tot jazzdance trainer

 

De Jazzdance trainer kan in principe les geven in Jazzdance  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Jazzdance trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Jazzdance trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Jazzdance trainer, hoe hoger het niveau van de  Jazzdance trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Jazzdance trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Jazzdance trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Jazzdance trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Jazzdance trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jazzdance trainer, Jazzdance trainer Worden, Opleidingsniveau Jazzdance trainer, Scholing Jazzdance trainer, Studie Jazzdance trainer, Bijscholing Jazzdance trainer, Omscholing Jazzdance trainer.

Organisaties waar een jazzdance trainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Jazzdance trainer  werkzaam is. Als de Jazzdance trainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Jazzdance teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Jazzdance trainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jazzdance trainer, Jazzdance trainer Worden, Opleidingsniveau Jazzdance trainer, Scholing Jazzdance trainer, Studie Jazzdance trainer, Bijscholing Jazzdance trainer, Omscholing Jazzdance trainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jazzdance trainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Jazzdance trainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Jazzdance trainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Jazzdance trainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Jazzdance trainer. Als de Jazzdance trainer al jaren lesgeeft in Jazzdance  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Jazzdance trainers. Dan zal de Jazzdance trainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Jazzdance trainer, Loon Jazzdance trainer, Wat verdien je als Jazzdance trainer, Salarisschaal Jazzdance trainer, Salarisindicatie Jazzdance trainer, Bonus Jazzdance trainer, CAO Jazzdance trainer, Brutoloon Jazzdance trainer, Nettoloon Jazzdance trainer, Vakantiedagen Jazzdance trainer, Pensioen Jazzdance trainer.

Competenties, skills & vaardigheden jazzdance trainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Jazzdance trainer, Vaardigheden Jazzdance trainer, Attitude Jazzdance trainer, Kwalificaties Jazzdance trainer, Competentieprofiel Jazzdance trainer.

Boeken voor het beroep jazzdance trainer

Wil je meer weten over het beroep jazzdance trainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jazzdance trainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jazzdance trainer te komen.

Voeding en Sport | Anja van Geel

een handboek voor trainers, begeleiders en (topsporters) - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789021563169 | 160 pagina's

Voeding en Sport 8e druk is een boek van Anja van Geel uitgegeven bij de Vrieseborch. ISBN 9789021563169 Sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans geven in Voeding en sport informatie over de juiste voeding voor verschillende t...

De sportleider als trainer coach | Patrick Tummers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037226454 | 308 pagina's

De sportleider als trainer coach 1e druk is een boek van Patrick Tummers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037226454 Angerenstein Sport en bewegen is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstein Sport en be...

Van deskundige naar trainer | Karin de Galan

trainen als tweede beroep - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789462720107 | 192 pagina's

Van deskundige naar trainer 6e druk is een boek van Karin de Galan uitgegeven bij Uitgeverij Thema. ISBN 9789462720107 Geef je trainingen over je vak en wil je meer resultaat bereiken, meer interactie krijgen én er meer plezier aan beleven? In dit boek le...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jazzdance trainer, Jazzdance trainer ebooks, boek Jazzdance trainer.

Persoonstypen jazzdance trainer

 

Als Jazzdance trainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Jazzdance trainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Jazzdance trainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Jazzdance trainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Jazzdance trainer  een goede waarnemer is. De Jazzdance trainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Jazzdance trainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jazzdance trainer, Karakter Jazzdance trainer.

Netwerk jazzdance trainer

 

De Jazzdance trainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Jazzdance trainer. Zeker als de Jazzdance trainer  werkzaam is op een Jazzdance club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Jazzdance trainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Jazzdance trainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Jazzdance trainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Jazzdance trainer, Medewerkers Jazzdance trainer.

Is het beroep jazzdance trainer iets voor jou?

Zou je graag jazzdance trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jazzdance trainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jazzdance trainer, beroepskeuzetest Jazzdance trainer, beroep Jazzdance trainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jazzdance trainer

 

Voor de Jazzdance trainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Jazzdance trainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Jazzdance trainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Jazzdance trainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Jazzdance trainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Jazzdance trainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Arbeidsmarktperspectief score jazzdance trainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jazzdance trainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jazzdance trainer, Promotie mogelijkheden Jazzdance trainer, Carriere Jazzdance trainer.

Solliciteren op de functie jazzdance trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jazzdance trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jazzdance trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jazzdance trainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jazzdance trainer, CV Jazzdance trainer, sollicitatie Jazzdance trainer.

Interviews met jazzdance trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jazzdance trainer

Overzicht

Vacatures jazzdance trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Jazzdance trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jazzdance trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Jazzdance trainer  train je een of meerdere groepen in Jazzdance . De Jazzdance trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Jazzdance trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Jazzdance trainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jazzdance trainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jazzdance trainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep