U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jazzgitarist

Jazzgitarist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jazzgitarist? Lees de functieomschrijving.

De jazzgitarist speelt op professioneel niveau op de gitaar en richt zich tijdens het spelen over het algemeen vrijwel alleen op het spelen van jazzmuziek.

De jazzgitarist kan als zelfstandig jazzgitarist werken (en solo optreden), kan jazzgitarist zijn bij een band of kan met zijn gitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters of cabaretiers muzikaal ondersteunen. De jazzgitarist speelt nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de jazzgitarist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De jazzgitarist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, (jazz)cafés, theaters, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de jazzgitarist nummers opnemen in de studio. De jazzgitarist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook anderen de spotlight.

Naast goed gitaar kunnen spelen moet de jazzgitarist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Jazzgitarist, Baan Jazzgitarist, Jazzgitarist Worden, Functie-eisen Jazzgitarist, Verantwoordelijkheden Jazzgitarist, Functieprofiel Jazzgitarist, Wat doet een Jazzgitarist, Werken als Jazzgitarist.

Jazzgitarist worden: Opleiding tot jazzgitarist

Voor het beroep van jazzgitarist is geen opleiding vereist. Wel kan de jazzgitarist een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training gitaarspelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jazzgitarist, Jazzgitarist Worden, Opleidingsniveau Jazzgitarist, Scholing Jazzgitarist, Studie Jazzgitarist, Bijscholing Jazzgitarist, Omscholing Jazzgitarist.

Organisaties waar een jazzgitarist doorgaans werkzaam is

De jazzgitarist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jazzgitarist, Jazzgitarist Worden, Opleidingsniveau Jazzgitarist, Scholing Jazzgitarist, Studie Jazzgitarist, Bijscholing Jazzgitarist, Omscholing Jazzgitarist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jazzgitarist

Voor het beroep van jazzgitarist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per jazzgitarist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Jazzgitarist, Loon Jazzgitarist, Wat verdien je als Jazzgitarist, Salarisschaal Jazzgitarist, Salarisindicatie Jazzgitarist, Bonus Jazzgitarist, CAO Jazzgitarist, Brutoloon Jazzgitarist, Nettoloon Jazzgitarist, Vakantiedagen Jazzgitarist, Pensioen Jazzgitarist.

Competenties, skills & vaardigheden jazzgitarist

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Jazzgitarist, Vaardigheden Jazzgitarist, Attitude Jazzgitarist, Kwalificaties Jazzgitarist, Competentieprofiel Jazzgitarist.

Boeken voor het beroep jazzgitarist

Wil je meer weten over het beroep jazzgitarist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jazzgitarist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jazzgitarist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Jazzgitarist, Jazzgitarist ebooks, boek Jazzgitarist.

Persoonstypen jazzgitarist

De jazzgitarist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de jazzgitarist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jazzgitarist, Karakter Jazzgitarist.

Netwerk jazzgitarist

Het netwerk van de jazzgitarist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Jazzgitarist, Medewerkers Jazzgitarist.

Is het beroep jazzgitarist iets voor jou?

Zou je graag jazzgitarist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jazzgitarist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jazzgitarist, beroepskeuzetest Jazzgitarist, beroep Jazzgitarist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jazzgitarist

Het arbeidsmarktperspectief voor de jazzgitarist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De jazzgitarist die er echt hard voor werkt om van zijn gitaarspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de jazzgitarist extra geld verdienen door ook les in gitaarspel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score jazzgitarist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jazzgitarist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jazzgitarist, Promotie mogelijkheden Jazzgitarist, Carriere Jazzgitarist.

Solliciteren op de functie jazzgitarist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jazzgitarist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jazzgitarist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jazzgitarist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jazzgitarist, CV Jazzgitarist, sollicitatie Jazzgitarist.

Interviews met jazzgitarist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jazzgitarist

Vacatures jazzgitarist

Op zoek naar een nieuwe baan als Jazzgitarist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jazzgitarist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De jazzgitarist speelt op professioneel niveau op de gitaar en richt zich tijdens het spelen over het algemeen vrijwel alleen op het spelen van jazzmuziek. De jazzgitarist kan als zelfstandig jazzgitarist werken (en solo optreden), kan jazzgitarist zijn bij een band of kan met zijn gitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters of cabaretiers muzikaal ondersteunen. De jazzgitarist speelt nieuwe of bestaande melodieën en nummers.

Beoordeling Jazzgitarist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jazzgitarist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jazzgitarist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep