U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jeugdreclasseerder

Jeugdreclasseerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jeugdreclasseerder? Lees de functieomschrijving.

Een Jeugdreclasseerder helpt jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie. Via de kinderrechter of de Raad voor de Kinderbescherming komt een jongere bij de jeugdreclassering terecht. De jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en plegen diverse delicten, zoals stelen of iets vernielen. Het doel van een Jeugdreclasseerder is om de jongere een zelfstandige levenstijl aan te leren, zonder daarbij te maken te krijgen met politie of justitie.

Wanneer de jongere een straf opgelegd krijgt, wordt aan de jongere uitgelegd wat de straf inhoudt. Hierbij worden ook de ouders betrokken. Een Jeugdreclasseerder maakt een hulpverleningsplan en organiseert taakstraffen. Aan de hand van het protocol Jeugdreclassering wordt het hulpverleningsplan opgesteld. In conflictsituaties treedt de Jeugdreclasseerder bemiddelend op. Na de uitvoering van het hulpverleningsplan wordt de hulp geevalueerd. Een Jeugdreclasseerder rapporteert vervolgens de ontwikkelingen aan een kinderrechter en/of de Raad voor de Kinderbescherming en maakt hiervan een dossier.

Dit dossier wordt besproken met een team van collega's en wanneer er bij de jongere sprake is van een stoornis of handicap wordt er ook contact opgenomen met instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Een Jeugdreclasseerder kan goed met jongeren omgaan en kan ook flexibel reageren op de verschillende reacties van jongeren op het krijgen van straf.

Mensen vonden ons op: Job Jeugdreclasseerder, Baan Jeugdreclasseerder, Jeugdreclasseerder Worden, Functie-eisen Jeugdreclasseerder, Verantwoordelijkheden Jeugdreclasseerder, Functieprofiel Jeugdreclasseerder, Wat doet een Jeugdreclasseerder, Werken als Jeugdreclasseerder.

Jeugdreclasseerder worden: Opleiding tot jeugdreclasseerder

Dit beroep is uit te voeren met een van de onderstaande opleidingen:

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)

Master Jeugdzorg (HBO)

Pedagogiek (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jeugdreclasseerder, Jeugdreclasseerder Worden, Opleidingsniveau Jeugdreclasseerder, Scholing Jeugdreclasseerder, Studie Jeugdreclasseerder, Bijscholing Jeugdreclasseerder, Omscholing Jeugdreclasseerder.

Organisaties waar een jeugdreclasseerder doorgaans werkzaam is

Een Jeugdreclasseerder kan aan de slag bij Bureau Jeugdzorg, reclassering, Raad voor de Kinderbescherming of Halt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jeugdreclasseerder, Jeugdreclasseerder Worden, Opleidingsniveau Jeugdreclasseerder, Scholing Jeugdreclasseerder, Studie Jeugdreclasseerder, Bijscholing Jeugdreclasseerder, Omscholing Jeugdreclasseerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jeugdreclasseerder

Het startsalaris van een Jeugdreclasseerder is €2438 bruto per maand en kan oplopen tot €3664 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een vergoeding voor onregelmatige diensten.

Mensen vonden ons op: Salaris Jeugdreclasseerder, Loon Jeugdreclasseerder, Wat verdien je als Jeugdreclasseerder, Salarisschaal Jeugdreclasseerder, Salarisindicatie Jeugdreclasseerder, Bonus Jeugdreclasseerder, CAO Jeugdreclasseerder, Brutoloon Jeugdreclasseerder, Nettoloon Jeugdreclasseerder, Vakantiedagen Jeugdreclasseerder, Pensioen Jeugdreclasseerder.

Competenties, skills & vaardigheden jeugdreclasseerder

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Conflicten beheersen
 • Integriteit
 • Coachen
Mensen vonden ons op: Kennis Jeugdreclasseerder, Vaardigheden Jeugdreclasseerder, Attitude Jeugdreclasseerder, Kwalificaties Jeugdreclasseerder, Competentieprofiel Jeugdreclasseerder.

Boeken voor het beroep jeugdreclasseerder

Wil je meer weten over het beroep jeugdreclasseerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jeugdreclasseerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jeugdreclasseerder te komen.

Moet-willige hulpverlening | J. Choy

systeemtheoretische methodiek voor gezinsvoogden en jeugdreclasseerders - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789066655225 | 175 pagina's

Dwang en hulp lijken moeilijk te combineren, maar voor werkers in de gezinsvoogdij of jeugdreclassering is dit een dagelijkse opgave. Een complexe opgave, die verschillende vragen oproept. Hoe kunnen dwang en hulp in één methodisch kader gevat worden? Is ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jeugdreclasseerder, Jeugdreclasseerder ebooks, boek Jeugdreclasseerder.

Persoonstypen jeugdreclasseerder

Een Jeugdreclasseerder is er op gericht om de relatie tussen ouders en kinderen te vebeteren en wil graag dat de jongere op een gezonde, zelfstandige manier in het leven staat. Hij is goedaardig, ondersteunend, wil de de vrede bewaren en conflicten vermijden.(Bemiddelaar).

Een Jeugdreclasseerder is ook iemand die zich richt op het behalen van succes en handelt overeenkomstig bepaalde maastschappelijke normen. Hij is gedreven en energiek in het werk om jongeren tot een zelfstandig leven te leiden, zonder botsingen met politie of justitie. Een energieke instelling is hierbij gewenst, vanwege de moeilijke situaties die zich kunnen voordoen op het werk (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jeugdreclasseerder, Karakter Jeugdreclasseerder.

Netwerk jeugdreclasseerder

Een Jeugdreclasseerder werkt onder een leidinggevende van zijn afdeling en heeft contact met de kinderrechter en Raad voor de Kinderbescherming als kinderen aangemeld worden bij de jeugdreclassering. Dit contact wordt voortgezet zolang de jongere te maken heeft met een Jeugdreclasseerder.

Mensen vonden ons op: Collega’s Jeugdreclasseerder, Medewerkers Jeugdreclasseerder.

Is het beroep jeugdreclasseerder iets voor jou?

Zou je graag jeugdreclasseerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jeugdreclasseerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jeugdreclasseerder, beroepskeuzetest Jeugdreclasseerder, beroep Jeugdreclasseerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jeugdreclasseerder

Wanneer een Jeugdreclasseerder een aanvullende cursus of opleiding volgt, kan hij doorgroeien naar een functie in management of andere leidinggevende functie. De komende tijd zijn er veel Jeugdreclaseerders nodig, dus het arbeidsperspectief is gunstig.

.

Arbeidsmarktperspectief score jeugdreclasseerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jeugdreclasseerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jeugdreclasseerder, Promotie mogelijkheden Jeugdreclasseerder, Carriere Jeugdreclasseerder.

Solliciteren op de functie jeugdreclasseerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jeugdreclasseerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jeugdreclasseerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jeugdreclasseerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jeugdreclasseerder, CV Jeugdreclasseerder, sollicitatie Jeugdreclasseerder.

Interviews met jeugdreclasseerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jeugdreclasseerder

Vacatures jeugdreclasseerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Jeugdreclasseerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jeugdreclasseerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Jeugdreclasseerder helpt jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie. Via de kinderrechter of de Raad voor de Kinderbescherming komt een jongere bij de jeugdreclassering terecht. De jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en plegen diverse delicten, zoals stelen of iets vernielen.

Beoordeling Jeugdreclasseerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jeugdreclasseerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jeugdreclasseerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep