U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jockey

Jockey worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jockey? Lees de functieomschrijving.

Een Jockey is iemand die, meestal beroepsmatig, bij paardenrennen het paard berijdt. Een Jockey kan in een race ook andere dieren berijden, zoals een kameel, maar een paard is het meest bekend en komt het meeste voor. Het verschil tussen een Jockey en een ruiter is dat een Jockey met extreem korte beugels rijdt en in de stijgbeugels staat in plaats van zit. Ook is een Jockey zo licht mogelijk en meestal klein van postuur. Hierdoor kan het paard de Jockey makkelijker dragen en sneller rennen.

Jockey zijn is een risicovol beroep. Door de korte stijgbeugels kan een Jockey makkelijk vallen en zo zware blessures oplopen. Een Jockey rijdt dan ook altijd met een veiligheidscap, bril en beschermende kleding. Ook het op gewicht blijven, is soms een zware opgave voor een Jockey. Eetstoornissen komen dan ook geregeld voor.

Jockeys zijn meestal niet vast in dienst, maar worden ingehuurd door paardentrainers. De Jockey rijdt het paard dan tijdens de races. Een Jockey begint vaak door de renpaarden te trainen en groeit zo door tot Jockey en mag dan uiteindelijk ook echt races gaan rijden.

Mensen vonden ons op: Job Jockey, Baan Jockey, Jockey Worden, Functie-eisen Jockey, Verantwoordelijkheden Jockey, Functieprofiel Jockey, Wat doet een Jockey, Werken als Jockey.

Jockey worden: Opleiding tot jockey

Ervaring is de belangrijkste eis voor een Jockey. Een Jockey begint vaak bij een paardentrainer en gaat dan de renpaarden trainen. Later kan de Jockey aan de slag als leerling Jockey. Om echt races te mogen rijden, moet de Jockey gecertificeerd zijn. Toch zijn er ook races waar leerling Jockeys aan mee mogen doen. Als de leerling Jockey voldoende ervaring heeft opgedaan, kan de leerling Jockey aan de slag als Jockey.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jockey, Jockey Worden, Opleidingsniveau Jockey, Scholing Jockey, Studie Jockey, Bijscholing Jockey, Omscholing Jockey.

Organisaties waar een jockey doorgaans werkzaam is

De Jockey werkt meestal freelance en wordt voor races ingehuurd door paardentrainers. Er zijn maar weinig Jockeys die een vast dienstverband hebben. De paardentrainers hebben de paarden in het bezit of trainen deze voor anderen. De paardentrainer heeft het paard voorbereid op de race en de Jockey moet tijdens de race het maximale uit het paard zien te halen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jockey, Jockey Worden, Opleidingsniveau Jockey, Scholing Jockey, Studie Jockey, Bijscholing Jockey, Omscholing Jockey.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jockey

Omdat een Jockey meestal niet vast in dienst is, is het loon afhankelijk van het aantal races. De jockey krijgt per race loon uitbetaald en ontvangt vaak ook nog een deel van het eventuele prijzengeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Jockey, Loon Jockey, Wat verdien je als Jockey, Salarisschaal Jockey, Salarisindicatie Jockey, Bonus Jockey, CAO Jockey, Brutoloon Jockey, Nettoloon Jockey, Vakantiedagen Jockey, Pensioen Jockey.

Competenties, skills & vaardigheden jockey

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Jockey, Vaardigheden Jockey, Attitude Jockey, Kwalificaties Jockey, Competentieprofiel Jockey.

Boeken voor het beroep jockey

Wil je meer weten over het beroep jockey? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jockey bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jockey te komen.

Last Night a DJ Saved My Life | Author Bill Brewster

The History of the Disc Jockey - Engels | Druk: Updated, Revised ed. | Paperback | 9780802146106 | 606 pagina's

Last Night a DJ Saved My Life was the first comprehensive history of the disc jockey, a figure who has become a powerful force shaping the music industry--and since its original publication, the book has become a cult classic. Now, with five new chapters ...

Last Night a DJ Saved My Life (updated) | Bill Brewster

The History of the Disc Jockey - Engels | Druk: Rev ed | Paperback | 9780755313983 | 608 pagina's

To celebrate 100 years of DJing, Bill Brewster and Frank Broughton have expanded and updated their classic account of the history of the disc jockey. The DJ was born on Christmas Eve, 1906 when Reginald Fessenden became the first person to play a record o...

The Gentleman's New Jockey | Whitlock Publishing

Or, Farrier's Approved Guide - Engels | Paperback | 9781943115242 | 224 pagina's

The Gentleman's New Jockey is een boek van Whitlock Publishing...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jockey, Jockey ebooks, boek Jockey.

Persoonstypen jockey

Een Jockey moet klein van postuur en licht van gewicht zijn. Mentaal moet de Jockey bestand zijn tegen druk van buitenaf. Ook is het belangrijk dat de Jockey niet bang is om te vallen en om hard te gaan. Hiervoor moet de Jockey over een portie durf beschikken. Ook moet de Jockey gevoel voor het paard (of een ander dier) hebben.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jockey, Karakter Jockey.

Netwerk jockey

In races krijgen Jockeys te maken met andere Jockeys. Ook is er veel contact met de paardentrainer waar de Jockey de paarden voor uitbrengt tijdens de races. De paardentrainer is de werkgever van de Jockey.

Mensen vonden ons op: Collega’s Jockey, Medewerkers Jockey.

Is het beroep jockey iets voor jou?

Zou je graag jockey willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jockey bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jockey, beroepskeuzetest Jockey, beroep Jockey kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jockey

Paardenraces bestaan wel in Nederland, maar worden niet op grote schaal georganiseerd. De vraag naar Jockeys is daarom beperkt. Een leerling Jockey kan doorgroeien tot een volwaardige Jockey, maar verder zijn er weinig doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score jockey

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jockey. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jockey, Promotie mogelijkheden Jockey, Carriere Jockey.

Solliciteren op de functie jockey

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jockey dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jockey belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jockey. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jockey, CV Jockey, sollicitatie Jockey.

Interviews met jockey

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jockey

Vacatures jockey

Op zoek naar een nieuwe baan als Jockey? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jockey. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Jockey is iemand die, meestal beroepsmatig, bij paardenrennen het paard berijdt. Een Jockey kan in een race ook andere dieren berijden, zoals een kameel, maar een paard is het meest bekend en komt het meeste voor. Het verschil tussen een Jockey en een ruiter is dat een Jockey met extreem korte beugels rijdt en in de stijgbeugels staat in plaats van zit.

Beoordeling Jockey

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jockey' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jockey

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep