U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jongerenfonds assistent

Jongerenfonds assistent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jongerenfonds assistent? Lees de functieomschrijving.

Als jongerenfonds assistent beoordeel je in een team van jongeren projecten die worden ingezonden door kinderen of jongeren. De jongerenfonds assistent brengt samen met de andere jongerenfonds assistenten een advies uit aan de commissie van het desbetreffende fonds. 

Indien het project in kwestie wordt goedgekeurd door de commissie, bezoeken de jongerenfonds assistenten het project.

Het werk van een jongerenfonds assistent bestaat veel uit vergaderen met het team en de commissie en het onderhouden van het contact met de subsidieaanvragers van de projecten. De jongerenfonds assistent leest alle ingezonden projecten goed door en voordat hij-zij een oordeel velt, wordt er ook altijd gebeld met de aanvrager. De jongerenfonds assistent moet dus goed in staat zijn uit een kort telefoongesprek de juiste informatie te halen en in te schatten of de aanvragers serieus genoeg zijn. 

Mensen vonden ons op: Job Jongerenfonds assistent, Baan Jongerenfonds assistent, Jongerenfonds assistent Worden, Functie-eisen Jongerenfonds assistent, Verantwoordelijkheden Jongerenfonds assistent, Functieprofiel Jongerenfonds assistent, Wat doet een Jongerenfonds assistent, Werken als Jongerenfonds assistent.

Jongerenfonds assistent worden: Opleiding tot jongerenfonds assistent

Als jongerenfonds assistent heb je meestal nog geen studie afgerond. De meeste jongerenfonds assistenten doen dit werk tijdens hun studie. 

Het is een baan voor jongeren die het leuk vinden om bezig te zijn met hun leefomgeving en andere jongeren de kans te geven om iets te doen voor anderen. Wel moet de jongerenfonds assistent beschikken over bepaalde kwaliteiten zoals het vermogen om snel een goed oordeel te vormen over een ingezonden project. Tevens moet de jongerenfonds assistent goed samen kunnen werken met andere jongerenfonds assistenten. Het gaat dus meer om affiniteit met het werk en om bepaalde kwaliteiten dan om een bepaalde studie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jongerenfonds assistent, Jongerenfonds assistent Worden, Opleidingsniveau Jongerenfonds assistent, Scholing Jongerenfonds assistent, Studie Jongerenfonds assistent, Bijscholing Jongerenfonds assistent, Omscholing Jongerenfonds assistent.

Organisaties waar een jongerenfonds assistent doorgaans werkzaam is

Een jongerenfonds assistent is eigenlijk alleen werkzaam in de non profit sector. Meestal werkt de jongerenfonds assistent  namelijk voor goede doelen en fondsen die veelal niet op winst gericht zijn. Dit maakt dat de jongerenfonds assistent veelal nooit voor commerciele instellingen werkt. Het zou voor kunnen komen, maar dan zal dit een -weliswaar vergelijkbaar maar- andere functie zijn. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jongerenfonds assistent, Jongerenfonds assistent Worden, Opleidingsniveau Jongerenfonds assistent, Scholing Jongerenfonds assistent, Studie Jongerenfonds assistent, Bijscholing Jongerenfonds assistent, Omscholing Jongerenfonds assistent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jongerenfonds assistent

De jongerenfonds assistent werkt niet fulltime. Omdat het gaat om het werk binnen een jongerenfonds, volgen de assistenten vaak ook een studie ernaast of gaan nog naar school. Daarbij is er in de meeste gevallen geen fulltime dienstverband maar een vast aantal uren per week plus de uren die gemaakt worden bij het bezoeken van een project. En dat hangt weer af van het aantal projecten dat er is gesubsidieerd en het aantal projecten dat de jongerenfonds assistent bezoekt.

En omdat een jongerenfonds assistent vrijwel altijd in de non profit sector werkt en daarbij altijd nog vrij jong is, is het uurloon van de jongerenfonds assistent niet heel hoog. 

Mensen vonden ons op: Salaris Jongerenfonds assistent, Loon Jongerenfonds assistent, Wat verdien je als Jongerenfonds assistent, Salarisschaal Jongerenfonds assistent, Salarisindicatie Jongerenfonds assistent, Bonus Jongerenfonds assistent, CAO Jongerenfonds assistent, Brutoloon Jongerenfonds assistent, Nettoloon Jongerenfonds assistent, Vakantiedagen Jongerenfonds assistent, Pensioen Jongerenfonds assistent.

Competenties, skills & vaardigheden jongerenfonds assistent

 • Oordeelsvorming
 • Initiatief ontplooien
 • Presenteren
 • Leervermogen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Jongerenfonds assistent, Vaardigheden Jongerenfonds assistent, Attitude Jongerenfonds assistent, Kwalificaties Jongerenfonds assistent, Competentieprofiel Jongerenfonds assistent.

Boeken voor het beroep jongerenfonds assistent

Wil je meer weten over het beroep jongerenfonds assistent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jongerenfonds assistent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jongerenfonds assistent te komen.

Cormoran Strike - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789022580899 | 576 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven.br /br /br /br /Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar...

De co-assistent | Anne Hermans

Doktersroman - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789057591785 | 287 pagina's

Van De co-assistent werden sinds verschijning begin 2007 al 55.000 exemplaren verkocht. Ronald Giphart vermaakte zich zo met het boek dat hij het samen met Jeroen van Baaren tot tv-scenario bewerkte. De hoofdrollen werden weer vertolkt door Hanna Verboom,...

Handboek secretaresse assistent | Vakmedianet

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789462150980

Handboek secretaresse assistent 3e druk is een boek uitgegeven bij Vakmedianet. ISBN 9789462150980 Handboek secretaresse assistent is een boek van Vakmedianet...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jongerenfonds assistent, Jongerenfonds assistent ebooks, boek Jongerenfonds assistent.

Persoonstypen jongerenfonds assistent

Als jongerenfonds assistent is het belangrijk dat je er goed achter komt waar een aanvraag voor een bepaald project vandaan komt. In een telefoongesprek is het daarom belangrijk dat je goed luistert of waarneemt om wat voor project het gaat maar ook met wat voor mensen je te maken hebt. Vaak is luisteren naar iemand belangrijker dan het stellen van vele vragen. Ook in vergaderingen is het belangrijk eerst goed te weten waar het over gaat en wat de verschillende standpunten zijn alvorens hier een eigen mening over te geven.

De jongerenfonds assistent dient ook een bemiddelende functie te hebben. In een vergadering met meningen van verschillende jongerenfonds assistenten kan het goed zijn te bemiddelen tussen verschillende uitganspunten om zo uiteindelijk tot een goede conclusie te komen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jongerenfonds assistent, Karakter Jongerenfonds assistent.

Netwerk jongerenfonds assistent

Als jongerenfonds assistent werk je vooral veel samen met je collega jongerenfonds assistenten. Je vergadert vooral heel veel met elkaar om tot goede adviezen te komen. Tevens dien je ten alle tijd verantwoording af te leggen aan de project coördinator die het team van jongerenfonds assistenten leidt. 

Tevens heeft de jongerenfonds assistent veel contact met de organisatoren van de ingezonden projecten. Zeker als de projecten bezocht worden kan de jongerenfonds assistent veel netwerken met jongeren die vaker projecten organisren. Dat kan handig zijn omdat er ook vaak workshops gegeven worden door het jongerenfonds zelf. De jongerenfonds assistent kan dan gastsprekers uitnodigen uit zijn-haar netwerk.

Ook heeft de jongerenfonds assistent contact met de leden van de commissie van het fonds. Deze commissie beslist uiteindelijk over het wel of niet toekennen van de subsidie. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Jongerenfonds assistent, Medewerkers Jongerenfonds assistent.

Is het beroep jongerenfonds assistent iets voor jou?

Zou je graag jongerenfonds assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jongerenfonds assistent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jongerenfonds assistent, beroepskeuzetest Jongerenfonds assistent, beroep Jongerenfonds assistent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jongerenfonds assistent

Het is voor een jongerenfonds assistent lastig om in deze branche door te groeien. Ten eerste omdat het nog geen beroep is dat een bepaalde studie vereist maar meer iets wat de jongerenfonds assistent  naast de studie kan doen. Voor beroepen in het verlengde hiervan zal de jongerenfonds assistent toch een gepaste studie moeten volgen. 

Tevens is de branche van goede doelen organisaties en non profit organisaties geen sector waar momenteel heel veel werk in is. 

 

Arbeidsmarktperspectief score jongerenfonds assistent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jongerenfonds assistent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jongerenfonds assistent, Promotie mogelijkheden Jongerenfonds assistent, Carriere Jongerenfonds assistent.

Solliciteren op de functie jongerenfonds assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jongerenfonds assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jongerenfonds assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jongerenfonds assistent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jongerenfonds assistent, CV Jongerenfonds assistent, sollicitatie Jongerenfonds assistent.

Interviews met jongerenfonds assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jongerenfonds assistent

Vacatures jongerenfonds assistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Jongerenfonds assistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jongerenfonds assistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als jongerenfonds assistent beoordeel je in een team van jongeren projecten die worden ingezonden door kinderen of jongeren. De jongerenfonds assistent brengt samen met de andere jongerenfonds assistenten een advies uit aan de commissie van het desbetreffende fonds.  Indien het project in kwestie wordt goedgekeurd door de commissie, bezoeken de jongerenfonds assistenten het project.

Beoordeling Jongerenfonds assistent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jongerenfonds assistent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jongerenfonds assistent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep