U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Judotrainer

Judotrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een judotrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als judotrainer train je een of meerdere groepen in judo. De judotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de judotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de judotrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De judotrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de judotrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De judotrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de judotrainerook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de judotrainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Judotrainer, Baan Judotrainer, Judotrainer Worden, Functie-eisen Judotrainer, Verantwoordelijkheden Judotrainer, Functieprofiel Judotrainer, Wat doet een Judotrainer, Werken als Judotrainer.

Judotrainer worden: Opleiding tot judotrainer

 

De judotrainer kan in principe les geven in judo als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de judotrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de judotrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de judotrainer, hoe hoger het niveau van de judotrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de judotrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de judotrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de judotrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De judotrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Judotrainer, Judotrainer Worden, Opleidingsniveau Judotrainer, Scholing Judotrainer, Studie Judotrainer, Bijscholing Judotrainer, Omscholing Judotrainer.

Organisaties waar een judotrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de judotrainer werkzaam is. Als de judotrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor judoteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de judotrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Judotrainer, Judotrainer Worden, Opleidingsniveau Judotrainer, Scholing Judotrainer, Studie Judotrainer, Bijscholing Judotrainer, Omscholing Judotrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden judotrainer

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de  judotrainer  het werk parttime doet naast een andere baan. Als de  judotrainer  het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  judotrainer  lesgeeft en wat de werkervaring is van de  judotrainer. Als de  judotrainer  al jaren lesgeeft in judo dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere  judotrainers. Dan zal de judotrainer  ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Judotrainer, Loon Judotrainer, Wat verdien je als Judotrainer, Salarisschaal Judotrainer, Salarisindicatie Judotrainer, Bonus Judotrainer, CAO Judotrainer, Brutoloon Judotrainer, Nettoloon Judotrainer, Vakantiedagen Judotrainer, Pensioen Judotrainer.

Competenties, skills & vaardigheden judotrainer

 • Energie
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Judotrainer, Vaardigheden Judotrainer, Attitude Judotrainer, Kwalificaties Judotrainer, Competentieprofiel Judotrainer.

Boeken voor het beroep judotrainer

Wil je meer weten over het beroep judotrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je judotrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken judotrainer te komen.

Judo: boost je professionaliteit | Ariane Caplin

check of je een competente judotrainer bent! - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057184116 | 34 pagina's

Judo: boost je professionaliteit 1e druk is een boek van Ariane Caplin uitgegeven bij Academic & Scientific Publishers. ISBN 9789057184116 Check of je een competente trainer bent! gaat over de competenties (in kennis, vaardigheden en attitudes) die je, vo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Judotrainer, Judotrainer ebooks, boek Judotrainer.

Persoonstypen judotrainer

 

Als judotrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De judotrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor judotrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de judotrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de judotrainer een goede waarnemer is. De judotrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de judotrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Judotrainer, Karakter Judotrainer.

Netwerk judotrainer

 

De judotrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere judotrainers. Zeker als de judotrainer werkzaam bij een judo club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de judotrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de judotrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De judotrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Judotrainer, Medewerkers Judotrainer.

Is het beroep judotrainer iets voor jou?

Zou je graag judotrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als judotrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Judotrainer, beroepskeuzetest Judotrainer, beroep Judotrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden judotrainer

 

Voor de judotrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van judotrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de judotrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de judotrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de judotrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De judotrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Arbeidsmarktperspectief score judotrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep judotrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Judotrainer, Promotie mogelijkheden Judotrainer, Carriere Judotrainer.

Solliciteren op de functie judotrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als judotrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor judotrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als judotrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Judotrainer, CV Judotrainer, sollicitatie Judotrainer.

Interviews met judotrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen judotrainer

Vacatures judotrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Judotrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Judotrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als judotrainer train je een of meerdere groepen in judo. De judotrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de judotrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Judotrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Judotrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Judotrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep