U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Junior Universitair Docent

Junior Universitair Docent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een junior Universitair Docent? Lees de functieomschrijving.

De Junior Universitair Docent bekleedt een tijdelijke startersfunctie bij een Universiteit. Hij heeft nog niet de basiskwalificaties die zijn vereist voor de functie van Universitair Docent en krijgt gedurende enkele jaren de tijd deze te halen. Hij combineert onderzoek met onderwijs en tracht binnen de gestelde termijn te promoveren (basiskwalificatie onderzoek) of zijn Basiskwalificatie Onderwijs te halen. Is hij hierin succesvol kan hij worden aangenomen als Universitair Docent, zo niet wordt zijn aanstelling niet verlengd.

Tot zijn takenpakket op het gebied van onderwijs horen onderwijs geven aan studenten, toetsing middels tentamens of papers en begeleiding van studenten bij o.a. het schrijven van een scriptie. Op het gebied van onderzoek wordt hij geacht een onderzoeksplan te formuleren en na goedkeuring over te gaan op de uitvoering van zijn onderzoek, waarvan hij tenslotte de resultaten publiceert in wetenschappelijke artikelen en/of een proefschrift.

 

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Junior Universitair Docent, Baan Junior Universitair Docent, Junior Universitair Docent Worden, Functie-eisen Junior Universitair Docent, Verantwoordelijkheden Junior Universitair Docent, Functieprofiel Junior Universitair Docent, Wat doet een Junior Universitair Docent, Werken als Junior Universitair Docent.

Junior Universitair Docent worden: Opleiding tot junior Universitair Docent

De Junior Universitair Docent heeft in ieder geval een Universitaire opleiding afgerond. Daarnaast is hij gepromoveerd of promoveert hij tijdens het uitvoeren van zijn functie. Ook heeft hij een Basiskwalificatie Onderwijs, of gaat hij deze tijdens zijn aanstelling halen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Junior Universitair Docent, Junior Universitair Docent Worden, Opleidingsniveau Junior Universitair Docent, Scholing Junior Universitair Docent, Studie Junior Universitair Docent, Bijscholing Junior Universitair Docent, Omscholing Junior Universitair Docent.

Organisaties waar een junior Universitair Docent doorgaans werkzaam is

De Junior Universitair Docent werkt bij een Universiteit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Junior Universitair Docent, Junior Universitair Docent Worden, Opleidingsniveau Junior Universitair Docent, Scholing Junior Universitair Docent, Studie Junior Universitair Docent, Bijscholing Junior Universitair Docent, Omscholing Junior Universitair Docent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden junior Universitair Docent

De Junior Universitair Docent zit in schaal 10 en verdient daarmee bruto tussen de  2379 en 3755 Euro per maand. Verder kennen universiteiten een vakantietoeslag (8% jaarloon), eindejaarsuitkering (8,3 %) en interessante voorwaarden rond ouderschapsverlof, deeltijd werken en levensloopregelingen. Sommige universiteiten bieden werknemers extra's als mobiele telefoons of goede regelingen rond kinderopvang.

Mensen vonden ons op: Salaris Junior Universitair Docent, Loon Junior Universitair Docent, Wat verdien je als Junior Universitair Docent, Salarisschaal Junior Universitair Docent, Salarisindicatie Junior Universitair Docent, Bonus Junior Universitair Docent, CAO Junior Universitair Docent, Brutoloon Junior Universitair Docent, Nettoloon Junior Universitair Docent, Vakantiedagen Junior Universitair Docent, Pensioen Junior Universitair Docent.

Competenties, skills & vaardigheden junior universitair docent

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Presenteren
 • Leervermogen
 • De Junior Universitair Docent weet zich zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uit te drukken.
Mensen vonden ons op: Kennis Junior Universitair Docent, Vaardigheden Junior Universitair Docent, Attitude Junior Universitair Docent, Kwalificaties Junior Universitair Docent, Competentieprofiel Junior Universitair Docent.

Boeken voor het beroep junior universitair docent

Wil je meer weten over het beroep junior universitair docent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je junior universitair docent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken junior universitair docent te komen.

Leren in maatschappelijk betrokken onderwijs | Universitaire Pers Leuven

Basisinzichten voor leraren nu en in de toekomst - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462701885 | 448 pagina's

Inzichten op het niveau van het onderwijsbestel, de school en de klas...

Sociale beinvloeding | J.M. Nuttin Jr.

toetsbaar leren denken over gedrag - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058676856 | 387 pagina's

Sociale beinvloeding 1e druk is een boek van J.M. Nuttin Jr. uitgegeven bij Universitaire Pers Leuven. ISBN 9789058676856 'Sociale beïnvloeding' biedt een eerste kennismaking met de belangrijkste facetten van de sociale psychologie. De voorbije jaren hebb...

Servois' Solutions Peu Connues de Differens Problemes de Geometrie-Pratique | Salvatore J Petrilli Jr

Engels | Druk: Annotated edition | Paperback | 9781942795971 | 134 pagina's

Servois' Solutions Peu Connues de Differens Problemes de Geometrie-Pratique is een boek van Salvatore J Petrilli Jr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Junior Universitair Docent, Junior Universitair Docent ebooks, boek Junior Universitair Docent.

Persoonstypen junior Universitair Docent

De Junior Universitair Docent heeft een duidelijk doel voor ogen en werkt daar met de nodige discipline naartoe. Hij is nauwkeurig en zorgvuldig en streeft in zijn werk naar perfectie. Hij werkt gestructureerd en heeft een strakke planning, waarin duidelijke resultaten zijn verwerkt. Hij is rationeel en objectief (Perfectonist). De Junior Universitair Docent wil begrijpen en verklaren. Hij zal zijn mening altijd kunnen onderbouwen, hecht waarde aan geïnformeerd zijn. Hij is opmerkzaam, maar verliest zich niet in details - hij weet het overzicht te behouden en het geheel te overzien. Hij is vernieuwend en analytisch (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Junior Universitair Docent, Karakter Junior Universitair Docent.

Netwerk junior Universitair Docent

De Junior Universitair Docent draait volwaardig mee op een faculteit en komt daar in aanraking met onderwijsgevende, onderzoekende en ondersteunende krachten. Op het gebied van onderwijs werkt hij samen met (Universitair) docenten, Universitaire Hoofddocetnten en promovendi. In onderzoek heeft hij te maken met andere onderzoekers en met zijn begleiders, Hoofddocenten of Hoogleraren. Zelf begeleidt hij studenten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Junior Universitair Docent, Medewerkers Junior Universitair Docent.

Is het beroep junior Universitair Docent iets voor jou?

Zou je graag junior Universitair Docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als junior Universitair Docent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Junior Universitair Docent, beroepskeuzetest Junior Universitair Docent, beroep Junior Universitair Docent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden junior Universitair Docent

De werkgelegenheid in het wetenschappelijk onderwijs is de afgelopen jaren ongeveer gelijk gebleven. Het aantal vacatures voor wetenschappelijk personeel is verhoudingsgewijs toegenomen, met name voor de 'lagere' functies. Het blijft echter lastig om zo'n functie te krijgen. Kansen voor promotie en junor docenten zijn in de Bèta- en Gammawetenschappen vele malen groter dan bij Letteren. Doorgroeien is wel goed mogelijk, de functie van Junior Universitair Docent is in principe een doorgroeifunctie naar regulier Universitair Docent. Daarna is het eventueel mogelijk om Universitair Hoofddocent en uiteindelijk Hoogleraar te worden.

Arbeidsmarktperspectief score junior Universitair Docent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep junior Universitair Docent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Junior Universitair Docent, Promotie mogelijkheden Junior Universitair Docent, Carriere Junior Universitair Docent.

Solliciteren op de functie junior Universitair Docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als junior Universitair Docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor junior Universitair Docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als junior Universitair Docent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Junior Universitair Docent, CV Junior Universitair Docent, sollicitatie Junior Universitair Docent.

Interviews met junior Universitair Docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen junior Universitair Docent

Vacatures junior universitair docent

Op zoek naar een nieuwe baan als Junior Universitair Docent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Junior Universitair Docent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Junior Universitair Docent bekleedt een tijdelijke startersfunctie bij een Universiteit. Hij heeft nog niet de basiskwalificaties die zijn vereist voor de functie van Universitair Docent en krijgt gedurende enkele jaren de tijd deze te halen. Hij combineert onderzoek met onderwijs en tracht binnen de gestelde termijn te promoveren (basiskwalificatie onderzoek) of zijn Basiskwalificatie Onderwijs te halen.

Beoordeling Junior Universitair Docent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Junior Universitair Docent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Junior Universitair Docent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep