U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jurist Arbeidszaken

Jurist Arbeidszaken worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jurist Arbeidszaken? Lees de functieomschrijving.

Een Jurist Arbeidsrecht is werkzaam binnen een juridisch team van Advocaten. De vakkennis ligt met name op het terrein van Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Men adviseert aan zakelijke clientèle, met name MKB-organisaties maar ook in het Openbaar Bestuur. De Jurist Arbeidszaken heeft een vooruitziende blik in het bedrijf van de klant om zodoende problemen te voorkomen. Het is een beroep met een belangrijke specialiteit op het gebied van wet- en regelgeving: deze is voortdurend aan verandering onderhevig en de belangen zijn voor de betrokkenen aanzienlijk. Als Jurist Arbeidsrecht heeft men duurzame relaties met personeelsfunctionarissen van talloze grote en middelgrote ondernemingen en instellingen. Men is  volledig vertrouwd met die organisaties en kennen hun wensen en behoeften. Op die wijze kan snel worden gehandeld en tot het gewenste resultaat worden gekomen. Het persoonlijk contact met de klant is erg voornaam en hoogwaardige kwaliteit leveren is danook erg belangrijk. De Jurist Arbeidsrecht is bezig met het in kaart brengen en beheersen van risico's. Het gaat met name om zaken als arbeidsovereenkomsten- en voorwaarden, ontslagen, reorganisaties,ziekte en arbeidsongeschiktheid. Hierdoor zal door het ontstaan van juridische conflicten moeten worden geprocedeerd. Kortom: het beroep van Jurist Arbeidsrecht is een functie waarbij veel verschillende kwaliteiten gewenst zijn en van pas komen. Een goede sociale vaardigheid vanwege het contact met cliënten is zeer belangrijk evenals de anticiperende juridische kwaliteiten op het vakgebied Arbeidsrecht.

Mensen vonden ons op: Job Jurist Arbeidszaken, Baan Jurist Arbeidszaken, Jurist Arbeidszaken Worden, Functie-eisen Jurist Arbeidszaken, Verantwoordelijkheden Jurist Arbeidszaken, Functieprofiel Jurist Arbeidszaken, Wat doet een Jurist Arbeidszaken, Werken als Jurist Arbeidszaken.

Jurist Arbeidszaken worden: Opleiding tot jurist Arbeidszaken

Als Jurist Arbeidszaken heeft men de studie Nederlands Recht met goed resultaat doorlopen.  Relevante werkervaring binnen het Arbeidsrecht van 4 tot 6 jaar is vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jurist Arbeidszaken, Jurist Arbeidszaken Worden, Opleidingsniveau Jurist Arbeidszaken, Scholing Jurist Arbeidszaken, Studie Jurist Arbeidszaken, Bijscholing Jurist Arbeidszaken, Omscholing Jurist Arbeidszaken.

Organisaties waar een jurist Arbeidszaken doorgaans werkzaam is

Als Jurist Arbeidszaken is men werkzaam op een advocaat- of notariskantoor. Ook kan men werkzaam zijn bij de overheid en bijvoorbeeld juridische zaken behandelen voor een ministerie of gemeentelijke instelling.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jurist Arbeidszaken, Jurist Arbeidszaken Worden, Opleidingsniveau Jurist Arbeidszaken, Scholing Jurist Arbeidszaken, Studie Jurist Arbeidszaken, Bijscholing Jurist Arbeidszaken, Omscholing Jurist Arbeidszaken.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jurist Arbeidszaken

Een Jurist Arbeidszaken verdient tussen de € 3500 en € 4500 bruto per maand.  Er zijn uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van leeftijd en ervaring.  Verdere ontwikkeling door studie is zeker mogelijk, zo ook om in de toekomst een partnerschap aan te gaan.

Mensen vonden ons op: Salaris Jurist Arbeidszaken, Loon Jurist Arbeidszaken, Wat verdien je als Jurist Arbeidszaken, Salarisschaal Jurist Arbeidszaken, Salarisindicatie Jurist Arbeidszaken, Bonus Jurist Arbeidszaken, CAO Jurist Arbeidszaken, Brutoloon Jurist Arbeidszaken, Nettoloon Jurist Arbeidszaken, Vakantiedagen Jurist Arbeidszaken, Pensioen Jurist Arbeidszaken.

Competenties, skills & vaardigheden jurist arbeidszaken

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Conceptueel denken
 • Conflicten beheersen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Jurist Arbeidszaken, Vaardigheden Jurist Arbeidszaken, Attitude Jurist Arbeidszaken, Kwalificaties Jurist Arbeidszaken, Competentieprofiel Jurist Arbeidszaken.

Boeken voor het beroep jurist arbeidszaken

Wil je meer weten over het beroep jurist arbeidszaken? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jurist arbeidszaken bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jurist arbeidszaken te komen.

Onderzoeksvaardigheden = Research skills | Ian Curry-Sumner

instructie voor juristen = instruction for lawyers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069167046 | 132 pagina's

Onderzoeksvaardigheden = Research skills 1e druk is een boek van Ian Curry-Sumner uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN 9789069167046 In de fase van het bachelor afstudeerwerk is gebleken dat studenten veel problemen ondervinden bij het for...

Boom Juridische studieboeken - Jaarrekeninglezen voor juristen | Peter de Geus

Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789462906525 | 298 pagina's

Dit is een inleiding in het jaarrekeninglezen die speciaal is geschreven voor juristen. Naast economische aspecten wordt er aandacht besteed aan juridische en fiscale aspecten. Juristen krijgen vroeg of laat met cijfers te maken. Veel zaken die de jurist ...

Ars Aequi Taalgids voor juristen | Eric Tiggeler

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069169811 | 90 pagina's

Ars Aequi Taalgids voor juristen 1e druk is een boek van Eric Tiggeler uitgegeven bij Juridische Uitgeverij Ars Aequi. ISBN 9789069169811 Taal is het belangrijkste instrument van de jurist. Wie wil slagen in de rechtspraktijk moet ingewikkelde problemen b...

Mensen vonden ons op: boeken voor Jurist Arbeidszaken, Jurist Arbeidszaken ebooks, boek Jurist Arbeidszaken.

Persoonstypen jurist Arbeidszaken

Een Jurist Arbeidszaken is een Succesvolle Werker die zelfverzekerd en zeer doelgericht te werk gaat. Immers: de belangen die op het spel staan zijn voor zijn of haar cliënten van enorm groot belang, bijvoorbeeld op het gebied van ontslagrecht.   Daarnaast is een Jurist Arbeidszaken een Waarnemer met analytische vaardigheden en ervaring met sociale werkomgeving van zijn of haar cliënten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jurist Arbeidszaken, Karakter Jurist Arbeidszaken.

Netwerk jurist Arbeidszaken

Klanten, Bedrijven, Rechtbank, Juristen

Als Jurist Arbeidszaken komt men in contact met de particuliere clientèle waarvoor juridische bijstand wordt gevraagd.  Het kan echter ook gaan om een bedrijf wat moet procederen. In ieder geval staat een Jurist Arbeidszaken regelmatig in de rechtbank om zijn cliënten juridisch bij te staan. Tot slot heeft men als Jurist Arbeidszaken veel te maken met collega-juristen op kantoor en daarbuiten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Jurist Arbeidszaken, Medewerkers Jurist Arbeidszaken.

Is het beroep jurist Arbeidszaken iets voor jou?

Zou je graag jurist Arbeidszaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jurist Arbeidszaken bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jurist Arbeidszaken, beroepskeuzetest Jurist Arbeidszaken, beroep Jurist Arbeidszaken kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jurist Arbeidszaken

Het arbeidsmarktperspectief voor een Jurist Arbeidszaken is goed.   Via voldoende opleidingsmogelijkheden kan men verder doorgroeien naar de functie van Senior Jurist.

Arbeidsmarktperspectief score jurist Arbeidszaken

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jurist Arbeidszaken. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jurist Arbeidszaken, Promotie mogelijkheden Jurist Arbeidszaken, Carriere Jurist Arbeidszaken.

Solliciteren op de functie jurist Arbeidszaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jurist Arbeidszaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jurist Arbeidszaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jurist Arbeidszaken. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jurist Arbeidszaken, CV Jurist Arbeidszaken, sollicitatie Jurist Arbeidszaken.

Interviews met jurist Arbeidszaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jurist Arbeidszaken

 • Juridisch Medewerker, Bedrijfsjurist HRM

Vacatures jurist arbeidszaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Jurist Arbeidszaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jurist Arbeidszaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Jurist Arbeidsrecht is werkzaam binnen een juridisch team van Advocaten. De vakkennis ligt met name op het terrein van Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Men adviseert aan zakelijke clientèle, met name MKB-organisaties maar ook in het Openbaar Bestuur.

Beoordeling Jurist Arbeidszaken

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jurist Arbeidszaken' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jurist Arbeidszaken

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep