U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kaakchirurg

Kaakchirurg worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kaakchirurg? Lees de functieomschrijving.

Een Kaakchirurg is een tandheelkundig specialist en werkt op het raakvlak tussen de geneeskunde en de tandheelkunde. De Kaakchirurg behandelt letsel van de botten, de huid en de slijmvliezen in het gezicht. Een voorbeeld hiervan is het behandelen van gezwellen in de mondholte, of herstellen van letsel dat is ontstaan door een dergelijke behandeling. De Kaakchirurg behandelt ook aangeboren afwijkingen van het gezicht, zoals een hazenlip. Ook het aanbrengen van implantaten (kunstwortels) in de kaak wordt gedaan door een Kaakchirurg. De Kaakchirurg kan door middel van ingrepen in de kaak en de mondholte ervoor zorgen dat een kunstgebit of een beugel goed blijft zitten. De Kaakchirurg behandelt ook klachten aan het kaakgewricht en afwijkingen van de speekselklieren. Als verstandskiezen moeten worden verwijderd die moeilijk bereikbaar zijn of om een andere reden niet getrokken kunnen worden, kan de Kaakchirurg deze verwijderen.

Mensen vonden ons op: Job Kaakchirurg, Baan Kaakchirurg, Kaakchirurg Worden, Functie-eisen Kaakchirurg, Verantwoordelijkheden Kaakchirurg, Functieprofiel Kaakchirurg, Wat doet een Kaakchirurg, Werken als Kaakchirurg.

Kaakchirurg worden: Opleiding tot kaakchirurg

Een Kaakchirurg heeft de universitaire opleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde voltooid. Deze opleidingen overlappen enigszins, waardoor vrijstellingen mogelijk zijn. Hierna moet de toekomstig Kaakchirurg worden toegelaten tot een opleidingsplaats mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie in een universitair medisch centrum. Deze specialisatie duurt nog eens vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kaakchirurg, Kaakchirurg Worden, Opleidingsniveau Kaakchirurg, Scholing Kaakchirurg, Studie Kaakchirurg, Bijscholing Kaakchirurg, Omscholing Kaakchirurg.

Organisaties waar een kaakchirurg doorgaans werkzaam is

Een Kaakchirurg is werkzaam in het ziekenhuis of een kliniek. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kaakchirurg, Kaakchirurg Worden, Opleidingsniveau Kaakchirurg, Scholing Kaakchirurg, Studie Kaakchirurg, Bijscholing Kaakchirurg, Omscholing Kaakchirurg.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kaakchirurg

Het salaris van een medisch specialist zoals een Kaakchirurg, kan flink oplopen. Tijdens de opleiding tot specialist verdient een Kaakchirurg tussen de €3000 en €6000 bruto per maand. Na het afronden van de opleiding en naarmate de Kaakchirurg ervaring opdoet, bestaan de primaire arbeidsvoorwaarden uit zo'n €6000 tot €10000 bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ondere andere een vakantietoeslag van 8%. Een Kaakchirurg kan toeslagen op het salaris krijgen voor onregelmatige werktijden of bereikbaarheidsdiensten.

Mensen vonden ons op: Salaris Kaakchirurg, Loon Kaakchirurg, Wat verdien je als Kaakchirurg, Salarisschaal Kaakchirurg, Salarisindicatie Kaakchirurg, Bonus Kaakchirurg, CAO Kaakchirurg, Brutoloon Kaakchirurg, Nettoloon Kaakchirurg, Vakantiedagen Kaakchirurg, Pensioen Kaakchirurg.

Competenties, skills & vaardigheden kaakchirurg

 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Sensitiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Kaakchirurg, Vaardigheden Kaakchirurg, Attitude Kaakchirurg, Kwalificaties Kaakchirurg, Competentieprofiel Kaakchirurg.

Boeken voor het beroep kaakchirurg

Wil je meer weten over het beroep kaakchirurg? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kaakchirurg bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kaakchirurg te komen.

Mondziekten en kaakchirurgie | J. de Jong

opleiding tandartsassistent - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080397996 | 125 pagina's

Mondziekten en kaakchirurgie...

Pathologie van de mondholte | I. van der Waal

klinische, rontgenologische, histopathologische en therapeutische aspecten van de meest voorkomende aandoeningen in de mond - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789031338740 | 371 pagina's

Pathologie van de mondholte geeft een uitgebreid overzicht van de diverse aandoeningen die in de mond kunnen voorkomen. Hiertoe zijn de diverse klinische, röntgenologische en histopathologische aspecten samengebracht. Het boek is bestemd voor artsen, en v...

Mond- En Kaakziekten: Een Atlas Voor de Dagelijkse Praktijk | I. van der Waal

Een atlas voor de dagelijkse praktijk - Nederlands | Druk: 4th 2017 ed. | Hardcover | 9789036816328 | 314 pagina's

Mond- En Kaakziekten: Een Atlas Voor de Dagelijkse Praktijk 4e druk is een boek van I. van der Waal uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036816328 Aandoeningen in en rond de mond komen onder meer voor op het mondslijmvlies, de speekselklieren,...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kaakchirurg, Kaakchirurg ebooks, boek Kaakchirurg.

Persoonstypen kaakchirurg

Een Kaakchirurg kan heel nauwkeurig en geconcentreerd werken (Perfectionist). Om de lange weg af te leggen tot Kaakchirurg, zijn ambitie, doorzettingsvermogen en discipline noodzakelijk. Een Kaakchirurg draagt veel verantwoordelijkheid en moet de leiding nemen (Baas). Hij is zelfverzekerd en kan  goed delegeren.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kaakchirurg, Karakter Kaakchirurg.

Netwerk kaakchirurg

Een Kaakchirurg werkt tijdens operaties intensief samen met de Assistent Kaakchirurg. Ook werkt hij samen met de Orthodontist, deze plaatst met een beugel de tanden en kiezen in de goede stand en de Kaakchirurg brengt met een operatie de kaken in de juiste positie. Hierbij moet er tussen hen veel overlegd worden. Als de Kaakchirurg ingrepen uitvoert om een kunstgebit beter te laten zitten, werkt hij samen met een tandarts, een tandtechnicus of diegene die de prothese maakt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kaakchirurg, Medewerkers Kaakchirurg.

Is het beroep kaakchirurg iets voor jou?

Zou je graag kaakchirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kaakchirurg bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kaakchirurg, beroepskeuzetest Kaakchirurg, beroep Kaakchirurg kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kaakchirurg

Het is erg moeilijk om Kaakchirurg te worden. Naast het feit dat er twee studies gevolgd moeten worden, zijn er slechts 16 opleidingsplekken per jaar. Het arbeidsmarktperspectief van een afgestudeerd en gespecialiseerd Kaakchirurg is echter zeer goed. Een Kaakchirurg kan doorgroeien door meer ervaring op te doen of door ook leidinggevende taken op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score kaakchirurg

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kaakchirurg. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kaakchirurg, Promotie mogelijkheden Kaakchirurg, Carriere Kaakchirurg.

Solliciteren op de functie kaakchirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kaakchirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kaakchirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kaakchirurg. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kaakchirurg, CV Kaakchirurg, sollicitatie Kaakchirurg.

Interviews met kaakchirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kaakchirurg

Vacatures kaakchirurg

Op zoek naar een nieuwe baan als Kaakchirurg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kaakchirurg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Kaakchirurg is een tandheelkundig specialist en werkt op het raakvlak tussen de geneeskunde en de tandheelkunde. De Kaakchirurg behandelt letsel van de botten, de huid en de slijmvliezen in het gezicht. Een voorbeeld hiervan is het behandelen van gezwellen in de mondholte, of herstellen van letsel dat is ontstaan door een dergelijke behandeling.

Beoordeling Kaakchirurg

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kaakchirurg' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kaakchirurg

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep