U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Lees de functieomschrijving.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkt als toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder voor een gerechtsdeurwaarder.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder verricht ambtshandelingen namens de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd. In principe is dit beroep vrijwel gelijk aan het beroep van gerechtsdeurwaarder. Het enige verschil zit dus meer in de organisatorische dan in de uitvoerende kant (zoals bij bijvoorbeeld notaris en kandidaat notaris, alhoewel daar wel andere regels gelden).

Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder ben je openbaar ambtenaar en zelfstandig ondernemer ineen. Je roept (namens de gerechtsdeurwaarder) mensen op voor de rechtbank en brengt gerechtelijke vonnissen ten uitvoer. Meer informatie over het beroep vindt u bij gerechtsdeurwaarder.

Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan als gerechtsdeurwaarder worden benoemd als hij minimaal een jaar voor een gerechtsdeurwaarder heeft gewerkt. De kandidaat-gerechtsdeurwaarder schrijft vervolgens een ondernemingsplan en levert dit in bij de Commissie Van Deskundigen, dat uit gerechtsdeurwaarders bestaat. Als de commissie het met het plan eens is, en er geen rechtszaken tegen de kandidaat-gerechtsdeurwaarder in kwestie lopen (of als de kandidaat-gerechtsdeurwaarder geen gedragsregels heeft overgeschreden en dus een tuchtzaak tegen zich heeft lopen) kan hij benoeming aanvragen bij het Ministerie van Justitie, waar eerst de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG) vragen of er bezwaren tegen de benoeming zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt de kandidaat-gerechtsdeurwaarder benoemd tot gerechtsdeurwaarder.

 

Mensen vonden ons op: Job Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Baan Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Kandidaat-gerechtsdeurwaarder Worden, Functie-eisen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Verantwoordelijkheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Functieprofiel Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Wat doet een Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Werken als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Kandidaat-gerechtsdeurwaarder worden: Opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder

De opleiding voor kandidaat-gerechtsdeurwaarder is in de meeste gevallen een afstudeerrichting van een HBO studie Rechten. Deze studie is over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Kandidaat-gerechtsdeurwaarder Worden, Opleidingsniveau Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Scholing Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Studie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Bijscholing Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Omscholing Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Organisaties waar een kandidaat-gerechtsdeurwaarder doorgaans werkzaam is

Als kandidaat-gerechtsdeurwaarder ben je toegevoegd bij een gerechtsdeurwaarder en meestal werkzaam binnen een gerechtsdeurwaarderskantoor of een incassobureau.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Kandidaat-gerechtsdeurwaarder Worden, Opleidingsniveau Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Scholing Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Studie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Bijscholing Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Omscholing Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Afhankelijk van de aantal jaren werkervaring en gevolgde opleiding kan de kandidaat gerechtsdeurwaarder tussen de €1500,- en €4000,- bruto per maand verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Loon Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Wat verdien je als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Salarisschaal Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Salarisindicatie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Bonus Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, CAO Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Brutoloon Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Nettoloon Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Vakantiedagen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Pensioen Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Competenties, skills & vaardigheden kandidaat-gerechtsdeurwaarder

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Luisteren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Vaardigheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Attitude Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Kwalificaties Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Competentieprofiel Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Boeken voor het beroep kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wil je meer weten over het beroep kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kandidaat-gerechtsdeurwaarder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kandidaat-gerechtsdeurwaarder te komen.

Selection - De kroon | Kiera Cass

35 kandidaten begonnen aan de selectie. Wie zal haar hart winnen? - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000345205 | 240 pagina's

Onderdeel van de serie De Selectie. Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. Eadlyn had n...

Selection 5 - De kroon | Kiera Cass

35 kandidaten begonnen aan de selectie. Wie zal haar hart winnen? - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789000345212 | 204 pagina's

Onderdeel van de serie De Selectie. Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. Eadlyn had n...

De kandidaat | Roel Thijssen

spionageroman over een bedrieglijke samenzwering - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789460682407 | 314 pagina's

In 1980 is de Vietnamoorlog alweer vijf jaar voorbij. CIA-agent Graham Marquand is nog steeds actief in Cambodja en organiseert de vlucht van twee Amerikaanse krijgsgevangenen. Hun plotselinge verschijnen roept vragen op. Zijn het wel verloren zonen? Of z...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Kandidaat-gerechtsdeurwaarder ebooks, boek Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Persoonstypen kandidaat-gerechtsdeurwaarder

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder moet geduldig en stressbestendig zijn. Hij komt in aanmerking met mensen met problemen die niet zomaar op te lossen zijn en moet daarom goed naar deze mensen luisteren, vriendelijk zijn en kunnen overtuigen dat hij de juiste persoon is om de mensen te helpen. De kandidaat-gerechtsdeurwaarder is behulpzaam en wil de mensen helpen met hun juridische problemen (loyalist, perfectionist, succesvolle werker).

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan grote verantwoordelijkheden op zich nemen en hiermee omgaan, kan voor de gerechtsdeurwaarder werken en acties en werkzaamheden verklaren. (bemiddelaar)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Karakter Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Netwerk kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Het netwerk van een kandidaat-gerechtsdeurwaarder bestaat uit de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd en de mensen die hij met hun juridische problemen moet helpen en begeleiden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Medewerkers Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Is het beroep kandidaat-gerechtsdeurwaarder iets voor jou?

Zou je graag kandidaat-gerechtsdeurwaarder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, beroepskeuzetest Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Het arbeidsmarktperspectief voor een kandidaat-gerechtsdeurwaarder is gemiddeld; er zijn altijd wel vonnissen die ten uitvoer moeten worden gebracht maar de werkgelegenheid is ook afhankelijk van het economische klimaat (omdat er in tijden van crisis meer mensen met schulden zijn en er dus meer mensen zijn die geholpen moeten worden).

De kandidaat-gerechtsdeurwaarder kan, na minimaal een jaar werkervaring, tot gerechtsdeurwaarder worden benoemd.

Arbeidsmarktperspectief score kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kandidaat-gerechtsdeurwaarder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Promotie mogelijkheden Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Carriere Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Solliciteren op de functie kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kandidaat-gerechtsdeurwaarder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kandidaat-gerechtsdeurwaarder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, CV Kandidaat-gerechtsdeurwaarder, sollicitatie Kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

Interviews met kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Vacatures kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Op zoek naar een nieuwe baan als Kandidaat-gerechtsdeurwaarder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder werkt als toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder voor een gerechtsdeurwaarder. Een kandidaat-gerechtsdeurwaarder verricht ambtshandelingen namens de gerechtsdeurwaarder bij wie hij is toegevoegd. In principe is dit beroep vrijwel gelijk aan het beroep van gerechtsdeurwaarder.

Beoordeling Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep