U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kanter

Kanter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kanter? Lees de functieomschrijving.

De Kanter is werkzaam in de technieksector. De kanter vouwt plaatmateriaal in de gewenste vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vouwen van tv-steunen, onderdelen van hoogwerkers en busonderdelen.

Het vouwen van het plaatmateriaal wordt meestal met behulp van een kantbank gedaan. Deze kantbank wordt door de computer gestuurd en vouwt volgens een bepaald programma het plaatmateriaal in de gewenste vorm. Aan de hand van tekeningen moet de Kanter deze computergestuurde kantbank programmeren en de plaatwerkproducten voor de opdrachtgever produceren. Het kunnen lezen van de tekeningen en het programmeren van de computer zijn hierdoor belangrijke vaardigheden van de Kanter.

Vaak begint de Kanter in een bedrijf met het bedienen van de kantbank en leert later de computer ook daadwerkelijk programmeren. Hiermee is het een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden. Daarnaast werkt de Kanter vaak samen en moet daarom collegiaal ingesteld zijn. Ook moet de Kanter van aanpakken weten en oog voor detail hebben.

Mensen vonden ons op: Job Kanter, Baan Kanter, Kanter Worden, Functie-eisen Kanter, Verantwoordelijkheden Kanter, Functieprofiel Kanter, Wat doet een Kanter, Werken als Kanter.

Kanter worden: Opleiding tot kanter

Om Kanter te worden, kan een opleiding in de technieksector gevolgd worden. Kennis van techniek en plaatbewerking is belangrijk. Ook is er een specifieke opleiding tot CNC Kanter. Deze opleiding bereidt de Kanter voor op de werkzaamheden. Tijdens deze opleiding leert de Kanter de computer te programmeren. Vaak wordt ook al begonnen in een bedrijf. De Kanter begint dan enkel met het bedienen van de kantbank en leert later de computer ook te programmeren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kanter, Kanter Worden, Opleidingsniveau Kanter, Scholing Kanter, Studie Kanter, Bijscholing Kanter, Omscholing Kanter.

Organisaties waar een kanter doorgaans werkzaam is

Het type organisatie waar de Kanter werkzaam is, is een organisatie in de techniekbranche die aan metaalbewerking doet. Deze organisaties vouwen plaatmateriaal in opdracht van diverse opdrachtgevers. Zij zijn hiermee werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kanter, Kanter Worden, Opleidingsniveau Kanter, Scholing Kanter, Studie Kanter, Bijscholing Kanter, Omscholing Kanter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kanter

Het startsalaris van een Kanter ligt rond de 1700 euro en kan oplopen tot 2300 euro. Ervaring is een belangrijke vereiste voor Kanters en het salaris is daar dan ook van afhankelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Kanter, Loon Kanter, Wat verdien je als Kanter, Salarisschaal Kanter, Salarisindicatie Kanter, Bonus Kanter, CAO Kanter, Brutoloon Kanter, Nettoloon Kanter, Vakantiedagen Kanter, Pensioen Kanter.

Competenties, skills & vaardigheden kanter

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Kanter, Vaardigheden Kanter, Attitude Kanter, Kwalificaties Kanter, Competentieprofiel Kanter.

Boeken voor het beroep kanter

Wil je meer weten over het beroep kanter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kanter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kanter te komen.

Nederland stopt! Met roken | Pauline Dekker

Stoppen met roken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789072219329 | 240 pagina's

Dit handboek is een eye opener. De mythe van de verslaving, de tactieken van de tabaksindustrie, de gezond-heidsvoordelen voor wie stopt, maar ook de bedreigingen voor wie doorrookt alle facetten van het roken komen aan de orde. Het StoppenStappenPlan hel...

De moderne monnik | Annemarie Sips

De nieuwe handleiding van het universum - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082879704 | 256 pagina's

De auteur beschrijft hoe ze na een ongelukkig leven vol onrust en ziekte de moderne monnik werd. Dit boek is de nieuwe handleiding van het universum omdat we naar een nieuw bewustzijn transformeren. Annemarie laat je zien hoe je buiten de massa kunt leven...

Motiveren kun je leren | Pauline Dekker

Gidsen naar gezond gedrag, het handboek voor hulpverleners - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789072219497 | 175 pagina's

Motiveren kun je leren 1e druk is een boek van Pauline Dekker uitgegeven bij Thoeris, Uitgeverij. ISBN 9789072219497 Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter leggen in dit boek uit hoe het motiverende gesprek werkt, ofwel motivational interviewing (MI...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kanter, Kanter ebooks, boek Kanter.

Persoonstypen kanter

De Kanter moet van aanpakken houden en goed met computers en programmeren overweg kunnen. Ook moet de Kanter oog voor detail hebben en de tekeningen goed interpreteren en omzetten in de computer. Het is daarom belangrijk dat de Kanter productief is en doelgericht te werk gaat (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kanter, Karakter Kanter.

Netwerk kanter

De Kanter werkt vaak samen met andere Kanters. Ook is er contact met een leidinggevende en eventueel een opdrachtgever. Afhankelijk van de diversiteit van de organisatie kan er ook contact zijn met anderen die werkzaam zijn in de metaalbewerking.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kanter, Medewerkers Kanter.

Is het beroep kanter iets voor jou?

Zou je graag kanter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kanter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kanter, beroepskeuzetest Kanter, beroep Kanter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kanter

Voor de functie van Kanter zijn diverse vacatures te vinden. In deze vacatures wordt vaak wel naar ervaren Kanters gevraagd. Ervaring is in deze branche dus erg belangrijk.

Een Kanter begint vaak met enkel het bedienen van de kantbank. Later kan de Kanter ook leren om de computer te programmeren en de programma’s te schrijven aan de hand van tekeningen.

Arbeidsmarktperspectief score kanter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kanter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kanter, Promotie mogelijkheden Kanter, Carriere Kanter.

Solliciteren op de functie kanter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kanter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kanter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kanter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kanter, CV Kanter, sollicitatie Kanter.

Interviews met kanter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kanter

Vacatures kanter

Op zoek naar een nieuwe baan als Kanter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kanter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kanter is werkzaam in de technieksector. De kanter vouwt plaatmateriaal in de gewenste vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vouwen van tv-steunen, onderdelen van hoogwerkers en busonderdelen.

Beoordeling Kanter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kanter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kanter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep