U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kantonnier

Kantonnier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kantonnier? Lees de functieomschrijving.

Een Kantonnier is iemand die zich bezighoudt met het beheren en onderhouden van wegen, paden, bermen, rivieren en dijken.

Werkt een Kantonnier bij een gemeente, dan zal hij wegen, paden, parken en bermen onderhouden. De Kantonnier bekijkt of alles in het aan hem toegewezen gebied er nog goed bij ligt. Zijn er delen beschadigd of vies, dan zal de Kantonnier deze met een team herstellen en schoonmaken.

Werkt een Kantonnier bij een waterschap, dan houdt hij zich bezig met het onderhoud van rivieren, dijken, enzovoort. Ook hier zal de Kantonnier kijken of alles nog schoon, veilig en onbeschadigd is. Is dat niet zo, dan zorgt de Kantonnier ervoor dat het opgeruimd en gerepareerd wordt. 

Mensen vonden ons op: Job Kantonnier, Baan Kantonnier, Kantonnier Worden, Functie-eisen Kantonnier, Verantwoordelijkheden Kantonnier, Functieprofiel Kantonnier, Wat doet een Kantonnier, Werken als Kantonnier.

Kantonnier worden: Opleiding tot kantonnier

Er bestaat geen specifieke opleiding om Kantonnier te worden. Wel wordt minimaal VMBO werk- en denkniveau gevraagd en vaak ook enkele jaren relevante werkervaring en een rijbewijs. Een relevante opleiding om als Kantonnier bij de gemeente aan de slag te gaan is een MBO-opleiding in de richting van wegenbouw. Een relevante opleiding om als Kantonnier bij een waterschap aan de slag te gaan is een KOF (Koninklijk Onderwijs Fonds, scheepvaartopleidingen)-opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kantonnier, Kantonnier Worden, Opleidingsniveau Kantonnier, Scholing Kantonnier, Studie Kantonnier, Bijscholing Kantonnier, Omscholing Kantonnier.

Organisaties waar een kantonnier doorgaans werkzaam is

 

Een Kantonnier werkt meestal voor het waterschap of voor de gemeente. Er wordt niet gestreefd naar het behalen van zoveel mogelijk winst, dus is de Kantonnier werkzaam in de non-profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kantonnier, Kantonnier Worden, Opleidingsniveau Kantonnier, Scholing Kantonnier, Studie Kantonnier, Bijscholing Kantonnier, Omscholing Kantonnier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kantonnier

Een Kantonnier kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2700,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt bijvoorbeeld af van zijn leeftijd en ervaring.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vakantiedagen, vakantietoeslag van acht procent van het loon, een reiskostenvergoeding en een veilige werkomgeving.

Mensen vonden ons op: Salaris Kantonnier, Loon Kantonnier, Wat verdien je als Kantonnier, Salarisschaal Kantonnier, Salarisindicatie Kantonnier, Bonus Kantonnier, CAO Kantonnier, Brutoloon Kantonnier, Nettoloon Kantonnier, Vakantiedagen Kantonnier, Pensioen Kantonnier.

Competenties, skills & vaardigheden kantonnier

 • Klantgericht
 • Flexibel
 • Stressbestendig
 • Initiatiefnemend
 • Verantwoordelijk
 • Oplossingsgericht
Mensen vonden ons op: Kennis Kantonnier, Vaardigheden Kantonnier, Attitude Kantonnier, Kwalificaties Kantonnier, Competentieprofiel Kantonnier.

Boeken voor het beroep kantonnier

Wil je meer weten over het beroep kantonnier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kantonnier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kantonnier te komen.

Les cantonniers des routes | Denis Glasson

Une histoire d'émancipation - Franstalig | E-book | 9782336686912

Les cantonniers des routes sont apparus au milieu du XVIIIe siècle et remplacèrent les serfs et paysans auparavant contraints d'assurer cette corvée. Leur rôle est de maintenir en bon état les routes en cassant notamment des cailloux à mettre sous le pass...

Le cantonnier | Hendrik Conscience

Suivi de L'illusion d'une mère ( Edition intégrale ) - Franstalig | E-book | 1230002541082

Extrait: Ce que je vais vous raconter est arrivé, il y a aujourd'hui une vingtaine d'années, dans le voisinage d'une commune flamande que je désignerai sous le nom supposé de Bolderhout pour épargner à l'un de ses citoyens les plus estimés le souvenir dou...

Le Cantonnier | Conscience-H

Franstalig | Paperback | 9782019323707 | 298 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kantonnier, Kantonnier ebooks, boek Kantonnier.

Persoonstypen kantonnier

Persoonstypen die passen bij een Kantonnier zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Kantonnier is gedreven en hij werkt doelgericht en efficiënt. Ook houdt hij zich aan de Arborichtlijnen en veiligheids- en onderhoudsvoorschriften (Succesvolle Werker).

Tevens heeft de Kantonnier inzicht in zijn omgeving. Hij merkt onvolkomenheden op en hij weet hoe hij deze op kan lossen (Waarnemer). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kantonnier, Karakter Kantonnier.

Netwerk kantonnier

Een Kantonnier werkt meestal samen met andere Kantonniers aan een project. Zij plegen overleg en vervullen allemaal een eigen taak. De Kantonnier krijgt leiding van een Leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen of problemen. Bovendien zal een Kantonnier soms in contact komen met Gemeentewerkers met een andere functie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kantonnier, Medewerkers Kantonnier.

Is het beroep kantonnier iets voor jou?

Zou je graag kantonnier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kantonnier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kantonnier, beroepskeuzetest Kantonnier, beroep Kantonnier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kantonnier

Het arbeidsmarktperspectief voor een Kantonnier is gemiddeld. Hoeveel werk er is, hangt af van de periode van het jaar en de stad of het gebied waar de Kantonnier wil werken.

Bij goed functioneren kan een Kantonnier meer verantwoordelijkheden krijgen. Hij kan dan meer gebieden en werkzaamheden krijgen toegewezen en/of leiding gaan geven aan een team. 

Arbeidsmarktperspectief score kantonnier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kantonnier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kantonnier, Promotie mogelijkheden Kantonnier, Carriere Kantonnier.

Solliciteren op de functie kantonnier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kantonnier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kantonnier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kantonnier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kantonnier, CV Kantonnier, sollicitatie Kantonnier.

Interviews met kantonnier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kantonnier

Vacatures kantonnier

Op zoek naar een nieuwe baan als Kantonnier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kantonnier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Kantonnier is iemand die zich bezighoudt met het beheren en onderhouden van wegen, paden, bermen, rivieren en dijken. Werkt een Kantonnier bij een gemeente, dan zal hij wegen, paden, parken en bermen onderhouden. De Kantonnier bekijkt of alles in het aan hem toegewezen gebied er nog goed bij ligt.

Beoordeling Kantonnier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kantonnier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kantonnier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep