U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kapitein Defensie

Kapitein Defensie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kapitein Defensie? Lees de functieomschrijving.

De Kapitein Defensie is in het leger de bevelhebber van een militaire eenheid. Het is de hoogste subalterne officiersrang, daarboven staan de Hoofd- en Opperofficieren. In België is er nog een hogere officiersrang namelijk de Kapitein-Commandant. De Kapitein Defensie is zowel een begrip bij de Koninklijke Landmacht als de Koninklijke Luchtmacht. Bij de Marine is de bekende functie van Kapitein ter Zee een hogere en gelijkwaardig aan de Kolonel bij Land- en Luchtmacht.

 

Mensen vonden ons op: Job Kapitein Defensie, Baan Kapitein Defensie, Kapitein Defensie Worden, Functie-eisen Kapitein Defensie, Verantwoordelijkheden Kapitein Defensie, Functieprofiel Kapitein Defensie, Wat doet een Kapitein Defensie, Werken als Kapitein Defensie.

Kapitein Defensie worden: Opleiding tot kapitein Defensie

De Nederlandse landmacht is opgedeeld in verschillende rangen en standen om de organisatiestructuur helder te krijgen. Het leger is een militaire organisatie en is hoofdzakelijk een lijnorganisatie. Dit betekent dat er van bovenaf opdrachten worden opgedragen en dat men van boven naar beneden steeds meer op het uitvoerende niveau komt. Men hoeft trouwens in de Nederlandse krijgsmacht niet geheel ‘onderaan de ladder’ te beginnen. Met de juiste vooropleiding kan men  ook in een officiersopleiding instromen waardoor een hogere opstart meteen kan beginnen.  Natuurlijk is ervaring altijd meegenomen en hebben officiers met alleen een theorieachtergrond wel een bepaalde achterstand. De Nederlandse landmacht is een organisatie met veel verschillende functies. De kwaliteit en verantwoordelijkheid van de militair is gekoppeld aan de betreffende rang.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kapitein Defensie, Kapitein Defensie Worden, Opleidingsniveau Kapitein Defensie, Scholing Kapitein Defensie, Studie Kapitein Defensie, Bijscholing Kapitein Defensie, Omscholing Kapitein Defensie.

Organisaties waar een kapitein Defensie doorgaans werkzaam is

De Kapitein Defensie werkt in een niet-winstgevende organisatie met geen enkel ander  winstoogmerk anders dan in dienst van het vaderland.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kapitein Defensie, Kapitein Defensie Worden, Opleidingsniveau Kapitein Defensie, Scholing Kapitein Defensie, Studie Kapitein Defensie, Bijscholing Kapitein Defensie, Omscholing Kapitein Defensie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kapitein Defensie

Als Kapitein Defensie verdient men zo'n € 3600 tot € 5100 bruto per maand, afhankelijk van leeftijd en ervaring.Men dient verder het Nederlanderschap te bezitten, en over voldoende lichamelijke en geestelijke geschiktheid te beschikken met betrekking tot met Militair Keuringsreglement. Als Kapitein Defensie verklaart men zich bereid om de eed of gelofte af te leggen.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Kapitein Defensie, Loon Kapitein Defensie, Wat verdien je als Kapitein Defensie, Salarisschaal Kapitein Defensie, Salarisindicatie Kapitein Defensie, Bonus Kapitein Defensie, CAO Kapitein Defensie, Brutoloon Kapitein Defensie, Nettoloon Kapitein Defensie, Vakantiedagen Kapitein Defensie, Pensioen Kapitein Defensie.

Competenties, skills & vaardigheden kapitein defensie

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Leiderschap
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Kapitein Defensie, Vaardigheden Kapitein Defensie, Attitude Kapitein Defensie, Kwalificaties Kapitein Defensie, Competentieprofiel Kapitein Defensie.

Boeken voor het beroep kapitein defensie

Wil je meer weten over het beroep kapitein defensie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kapitein defensie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kapitein defensie te komen.

De laatste strijd van kapitein Ni'mat | Mohamed Leftah

roman - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461642097 | 126 pagina's

Samen met zijn oude vrienden uit het leger brengt captain Nimat zijn tijd door in het zwembad van de chique Maadiclub in Caïro. Als op een hete augustusdag de junioren komen trainen wordt de rust in het bad verstoord. De vrienden gaan de kant op, maar de ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kapitein Defensie, Kapitein Defensie ebooks, boek Kapitein Defensie.

Persoonstypen kapitein Defensie

Een Kapitein Defensie is een Leider die nauw samenwerkt met zijn directe collega's. Hij is een Waarnemer met grote verantwoordelijkheid voor veiligheid en dienst van de land- of luchtmacht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kapitein Defensie, Karakter Kapitein Defensie.

Netwerk kapitein Defensie

Zowel het leger als de thuisbasis zijn zeer belangrijk om goed te functioneren als Kapitein Defensie. Het is immers een zeer verantwoordelijke functie waarbij grote belangenafwegingen worden gemaakt met soms evenzo grote gevolgen. Dit vereist een kapitein Defensie met een evenwichtige persoonlijkheid en netwerk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kapitein Defensie, Medewerkers Kapitein Defensie.

Is het beroep kapitein Defensie iets voor jou?

Zou je graag kapitein Defensie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kapitein Defensie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kapitein Defensie, beroepskeuzetest Kapitein Defensie, beroep Kapitein Defensie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kapitein Defensie

Als Kapitein Defensie heeft met een goed arbeidsmarktperspectief.  Men kan doorgroeien naar Hoofd- of Opperofficier binnen het leger.

Arbeidsmarktperspectief score kapitein Defensie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kapitein Defensie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kapitein Defensie, Promotie mogelijkheden Kapitein Defensie, Carriere Kapitein Defensie.

Solliciteren op de functie kapitein Defensie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kapitein Defensie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kapitein Defensie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kapitein Defensie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kapitein Defensie, CV Kapitein Defensie, sollicitatie Kapitein Defensie.

Interviews met kapitein Defensie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kapitein Defensie

 • officier, luitenant, kapitein ter zee

Overzicht

Vacatures kapitein defensie

Op zoek naar een nieuwe baan als Kapitein Defensie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kapitein Defensie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kapitein Defensie is in het leger de bevelhebber van een militaire eenheid. Het is de hoogste subalterne officiersrang, daarboven staan de Hoofd- en Opperofficieren. In België is er nog een hogere officiersrang namelijk de Kapitein-Commandant.

Beoordeling Kapitein Defensie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kapitein Defensie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kapitein Defensie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep