U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kapitein/manager Binnenvaart

Kapitein/manager Binnenvaart worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kapitein/manager Binnenvaart? Lees de functieomschrijving.

Als kapitein ben je degene die de rederij vertegenwoordigd en ben je daarnaast ook eindverantwoordelijk voor alles aan boord, zoals het personeel. Eigenlijk heb je dezelfde taken als de schipper maar heb je ook een ondernemersdiploma wat betekend dat je zelfstandig ondernemer kan worden. Je kunt natuurlijk ook gewoon in loondienst bij een rederij gaan werken. Verder ben jij degene die de beslissingen over de bedrijfsvoering neemt. Je bent als kapitein bezig met het leiding geven aan de bemanning. Daarnaast zorg je voor de navigatie, de veiligheid van de opvarenden en ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het schip en het laden en lossen van de lading. Verder regel je administratieve zaken zoals documenten voor de douane en vrachtbrieven. Het is wel essentieel dat je als kapitein in het bezit bent van een groot vaarbewijs en/of rijnpatent. 

Mensen vonden ons op: Job Kapitein/manager Binnenvaart, Baan Kapitein/manager Binnenvaart, Kapitein/manager Binnenvaart Worden, Functie-eisen Kapitein/manager Binnenvaart, Verantwoordelijkheden Kapitein/manager Binnenvaart, Functieprofiel Kapitein/manager Binnenvaart, Wat doet een Kapitein/manager Binnenvaart, Werken als Kapitein/manager Binnenvaart.

Kapitein/manager Binnenvaart worden: Opleiding tot kapitein/manager Binnenvaart

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kapitein/manager Binnenvaart, Kapitein/manager Binnenvaart Worden, Opleidingsniveau Kapitein/manager Binnenvaart, Scholing Kapitein/manager Binnenvaart, Studie Kapitein/manager Binnenvaart, Bijscholing Kapitein/manager Binnenvaart, Omscholing Kapitein/manager Binnenvaart.

Organisaties waar een kapitein/manager Binnenvaart doorgaans werkzaam is

Je bent als kapitein of werkzaam bij een rederij of werkzaam als zelfstandig ondernemer. Allebei zijn ze profit organisaties. Het kan zijn dat je bij een grote rederij werkt maar het kan ook zijn dat je bij een wat kleinschaligere rederij werkzaam bent. Ben je zelfstandig ondernemer dan zal je vaak je eigen schip hebben en hangt het er maar net van af hoeveel je kan vervoeren hoe groot je bedrijf is. Naarmate je meer vervoert zul je succesvoller worden en zul je misschien ook weer meer schepen erbij kunnen kopen om je bedrijf uit te breiden. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kapitein/manager Binnenvaart, Kapitein/manager Binnenvaart Worden, Opleidingsniveau Kapitein/manager Binnenvaart, Scholing Kapitein/manager Binnenvaart, Studie Kapitein/manager Binnenvaart, Bijscholing Kapitein/manager Binnenvaart, Omscholing Kapitein/manager Binnenvaart.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kapitein/manager Binnenvaart

Over de arbeidsvoorwaarden van een kapitein is niet veel met zekerheid te zeggen. Dit zal vooral afhankelijk zijn van de rederij waar je werkzaam bent. Werk je bij een grote rederij die veel goederen vervoert dan zal je salaris hoger zijn dan bij een kleinschaligere rederij. Het maakt natuurlijk ook verschil als je zelfstandig ondernemer bent want dan zal je salaris afhankelijk zijn van de winst die je maakt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Kapitein/manager Binnenvaart, Loon Kapitein/manager Binnenvaart, Wat verdien je als Kapitein/manager Binnenvaart, Salarisschaal Kapitein/manager Binnenvaart, Salarisindicatie Kapitein/manager Binnenvaart, Bonus Kapitein/manager Binnenvaart, CAO Kapitein/manager Binnenvaart, Brutoloon Kapitein/manager Binnenvaart, Nettoloon Kapitein/manager Binnenvaart, Vakantiedagen Kapitein/manager Binnenvaart, Pensioen Kapitein/manager Binnenvaart.

Competenties, skills & vaardigheden kapitein/manager binnenvaart

 • Samenwerken
 • Ondernemerschap
 • Stressbestendigheid
 • Coachen
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Kapitein/manager Binnenvaart, Vaardigheden Kapitein/manager Binnenvaart, Attitude Kapitein/manager Binnenvaart, Kwalificaties Kapitein/manager Binnenvaart, Competentieprofiel Kapitein/manager Binnenvaart.

Boeken voor het beroep kapitein/manager binnenvaart

Wil je meer weten over het beroep kapitein/manager binnenvaart? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kapitein/manager binnenvaart bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kapitein/manager binnenvaart te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kapitein/manager Binnenvaart, Kapitein/manager Binnenvaart ebooks, boek Kapitein/manager Binnenvaart.

Persoonstypen kapitein/manager Binnenvaart

Als kapitein is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je moet namelijk wel je bemanning kunnen aansturen en ervoor zorgen dat ze naar je luisteren(Baas). Daarnaast is loyaliteit ook belangrijk om te zorgen dat je een goede band houd met je bemanning en de sfeer aan boord goed is(Baas). Ijverig zijn is ook iets wat een pluspunt is als je kapitein bent. Het zal namelijk hard werken zijn om te zorgen dat alles goed verloopt en dan is het niet verkeerd als je ijverig aan gelegd bent van nature(Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kapitein/manager Binnenvaart, Karakter Kapitein/manager Binnenvaart.

Netwerk kapitein/manager Binnenvaart

Als kapitein sta je vooral in contact met je bemanning en de schipper. Met hen heb je veel contact over hoe alles moet verlopen en zorg je samen met elkaar dat ook alles daadwerkelijk goed verloopt. De schipper  heeft uiteindelijk samen met jou de meeste verantwoordelijkheid over het verloop van alles dus met hem zul je ook het meest in contact staan. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Kapitein/manager Binnenvaart, Medewerkers Kapitein/manager Binnenvaart.

Is het beroep kapitein/manager Binnenvaart iets voor jou?

Zou je graag kapitein/manager Binnenvaart willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kapitein/manager Binnenvaart bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kapitein/manager Binnenvaart, beroepskeuzetest Kapitein/manager Binnenvaart, beroep Kapitein/manager Binnenvaart kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kapitein/manager Binnenvaart

Over het arbeidsmarktperspectief van een kapitein is weinig met zekerheid te zeggen. Dit zal toch vooral afhankelijk zijn van de economie. Gaat het daar namelijk goed mee dan zal er uiteindelijk ook meer vraag zijn naar een kapitein omdat de handel op gang is gekomen en er dus meer goederen vervoerd worden. De doorgroeimogelijkheden als kapitein zijn beperkt want je zit al aan de top van de bedrijfstak. Een andere baan betekend dan ook vaak een extra opleiding

Arbeidsmarktperspectief score kapitein/manager Binnenvaart

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kapitein/manager Binnenvaart. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kapitein/manager Binnenvaart, Promotie mogelijkheden Kapitein/manager Binnenvaart, Carriere Kapitein/manager Binnenvaart.

Solliciteren op de functie kapitein/manager Binnenvaart

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kapitein/manager Binnenvaart dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kapitein/manager Binnenvaart belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kapitein/manager Binnenvaart. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kapitein/manager Binnenvaart, CV Kapitein/manager Binnenvaart, sollicitatie Kapitein/manager Binnenvaart.

Interviews met kapitein/manager Binnenvaart

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kapitein/manager Binnenvaart

Vacatures kapitein/manager binnenvaart

Op zoek naar een nieuwe baan als Kapitein/manager Binnenvaart? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kapitein/manager Binnenvaart. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als kapitein ben je degene die de rederij vertegenwoordigd en ben je daarnaast ook eindverantwoordelijk voor alles aan boord, zoals het personeel. Eigenlijk heb je dezelfde taken als de schipper maar heb je ook een ondernemersdiploma wat betekend dat je zelfstandig ondernemer kan worden. Je kunt natuurlijk ook gewoon in loondienst bij een rederij gaan werken.

Beoordeling Kapitein/manager Binnenvaart

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kapitein/manager Binnenvaart' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kapitein/manager Binnenvaart

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep