U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Karate trainer

Karate trainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een karate trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als karatetrainer train je een of meerdere groepen in karate. De karatetrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de karatetrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de karatetrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De karatetrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de karatetrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De karatetrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de karatetrainer  ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat dekaratetrainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Karate trainer, Baan Karate trainer, Karate trainer Worden, Functie-eisen Karate trainer, Verantwoordelijkheden Karate trainer, Functieprofiel Karate trainer, Wat doet een Karate trainer, Werken als Karate trainer.

Karate trainer worden: Opleiding tot karate trainer

 

De karatetrainer kan in principe les geven in karate als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de karatetrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j karatetrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de karatetrainer, hoe hoger het niveau van de karatetrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de karatetrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de karatetrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de karatetrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De karatetrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Karate trainer, Karate trainer Worden, Opleidingsniveau Karate trainer, Scholing Karate trainer, Studie Karate trainer, Bijscholing Karate trainer, Omscholing Karate trainer.

Organisaties waar een karate trainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de karatetrainer werkzaam is. Als de karatetrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor karateteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de karatetrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Karate trainer, Karate trainer Worden, Opleidingsniveau Karate trainer, Scholing Karate trainer, Studie Karate trainer, Bijscholing Karate trainer, Omscholing Karate trainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden karate trainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de karatetrainer  het werk parttime doet naast een andere baan. Als de   karatetrainerhet werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  karatetrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de   karatetrainer. Als de   karatetrainer al jaren lesgeeft in karate  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere   karatetrainers. Dan zal de karatetrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Karate trainer, Loon Karate trainer, Wat verdien je als Karate trainer, Salarisschaal Karate trainer, Salarisindicatie Karate trainer, Bonus Karate trainer, CAO Karate trainer, Brutoloon Karate trainer, Nettoloon Karate trainer, Vakantiedagen Karate trainer, Pensioen Karate trainer.

Competenties, skills & vaardigheden karate trainer

 • Energie
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Karate trainer, Vaardigheden Karate trainer, Attitude Karate trainer, Kwalificaties Karate trainer, Competentieprofiel Karate trainer.

Boeken voor het beroep karate trainer

Wil je meer weten over het beroep karate trainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je karate trainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken karate trainer te komen.

KARATE. EEN HANDBOEK VOOR TRAINER, COACH EN KARATEKA | O. Roethof

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060761922 | 159 pagina's

...

Miyagi-do Karate | Gcjournals Karate Journals

Dot Grid Journal - Miyagi-do Karate Martial Arts Fighter Trainer Coach Gift - Black Dotted Diary, Planner, Gratitude, Writing, Travel, Goal, Bullet Notebook - Engels | Paperback | 9781076568106 | 122 pagina's

...

Miyagi-do Karate | Gcjournals Karate Journals

Lined Journal - Miyagi-do Karate Martial Arts Fighter Trainer Coach Gift - Red Ruled Diary, Prayer, Gratitude, Writing, Travel, Notebook For Men Women - Engels | Paperback | 9781076515735 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Karate trainer, Karate trainer ebooks, boek Karate trainer.

Persoonstypen karate trainer

 

Als karatetrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De karatetrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor karatetrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de karatetrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de karatetrainer een goede waarnemer is. De karatetrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de karatetrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Karate trainer, Karakter Karate trainer.

Netwerk karate trainer

 

De karatetrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere karatetrainers. Zeker als de karatetrainer werkzaam bij een karateclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de karatetrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de karatetrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De karatetrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Karate trainer, Medewerkers Karate trainer.

Is het beroep karate trainer iets voor jou?

Zou je graag karate trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als karate trainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Karate trainer, beroepskeuzetest Karate trainer, beroep Karate trainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden karate trainer

 

Voor de karatetrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van karatetrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de karatetrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de karatetrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de karatetrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De karatetrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

 

Arbeidsmarktperspectief score karate trainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep karate trainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Karate trainer, Promotie mogelijkheden Karate trainer, Carriere Karate trainer.

Solliciteren op de functie karate trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als karate trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor karate trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als karate trainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Karate trainer, CV Karate trainer, sollicitatie Karate trainer.

Interviews met karate trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen karate trainer

 • Judo trainer
 • Thaiboks trainer
 • Kickboks trainer

Vacatures karate trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Karate trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Karate trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als karatetrainer train je een of meerdere groepen in karate. De karatetrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de karatetrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Karate trainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Karate trainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Karate trainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep