U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kardinaal

Kardinaal worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kardinaal? Lees de functieomschrijving.

De Kardinaal is is na de Paus de titel van een van de belangrijkste binnen de Katholieke Kerk.  De Kardinaal helpt en adviseert de Paus bij het bestuur van de kerk en kiezen na zijn overlijden in het conclaaf een opvolger.  Het woord ´Kardinaal´ is nauw verwant met het Latijnse ´cardo´oftewel ´spil´. De Kardinaal heeft danook een spilfunctie binnen de Katholieke Kerk. Zij worden vaak ´de prinsen van de Kerk´genoemd. Het kardinalaat is een eretitel, geen wijding. Benoeming in bepaalde hoge kerkelijke functies brengt vrijwel automatisch het ambt van Kardinaal met zich mee. Dat geldt in ieder geval voor de belangrijkste internationale bisschopszetels en voor bepaalde sleutelposten  binnen de Romeinse Curie. Maar ook een geestelijke die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Kerk, bijvoorbeeld als theoloog, kan een eretitel van Kardinaal verkrijgen. Kardinalen dragen rode kleding als teken van hun bereidheid hun bloed te vergieten voor de Kerk. De Kardinaal onderscheidt zich met uiterlijke tekens op zijn kleding zoals een rode toog, een saffieren ring en een rode bonnet met de drie punten. De zogenoemde kardinaalshoed, een rode ronde hoed met brede rand en 15 kwasten aan weerszijden, is uitsluitend een teken van waardigheid en wordt nooit gedragen.

Mensen vonden ons op: Job Kardinaal, Baan Kardinaal, Kardinaal Worden, Functie-eisen Kardinaal, Verantwoordelijkheden Kardinaal, Functieprofiel Kardinaal, Wat doet een Kardinaal, Werken als Kardinaal.

Kardinaal worden: Opleiding tot kardinaal

Een Kardinaal wordt via de Katholieke Kerk benoemd in deze erefunctie. Hiertoe is een Kardinaal eerst  tot Priester of Bisschop in het verleden gewijd. vanuit deze laatste functie of roeping geldt een priesteropleiding van minimaal 6 à 7 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kardinaal, Kardinaal Worden, Opleidingsniveau Kardinaal, Scholing Kardinaal, Studie Kardinaal, Bijscholing Kardinaal, Omscholing Kardinaal.

Organisaties waar een kardinaal doorgaans werkzaam is

Een Kardinaal is werkzaam in de kerk als voornaamste adviseur van de Paus. Het is een niet-winstgevende organisatie, de kerk, maar wel met een belangrijke missie, namelijk het geloof verkondigen en uitdragen. In die zin valt er nog een wereld te winnen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kardinaal, Kardinaal Worden, Opleidingsniveau Kardinaal, Scholing Kardinaal, Studie Kardinaal, Bijscholing Kardinaal, Omscholing Kardinaal.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kardinaal

Een Kardinaal verdient zo'n € 7000 tot € 9000 per maand. Dit is een brutosalaris, mede afhankelijk van de middelen van het Bisdom. In sommige gevallen zijn er ook regelingen zoals eindejaarspremie en vakantiegeld. Daarnaast kan een Kardinaal aanspraak maken op een reiskostenvergoeding. Dit is per Kardinaal en/of Bisdom variabel.

Mensen vonden ons op: Salaris Kardinaal, Loon Kardinaal, Wat verdien je als Kardinaal, Salarisschaal Kardinaal, Salarisindicatie Kardinaal, Bonus Kardinaal, CAO Kardinaal, Brutoloon Kardinaal, Nettoloon Kardinaal, Vakantiedagen Kardinaal, Pensioen Kardinaal.

Competenties, skills & vaardigheden kardinaal

 • Samenwerken
 • Ambitie
 • Oordeelsvorming
 • Luisteren
 • Leervermogen
 • Overtuigen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Kardinaal, Vaardigheden Kardinaal, Attitude Kardinaal, Kwalificaties Kardinaal, Competentieprofiel Kardinaal.

Boeken voor het beroep kardinaal

Wil je meer weten over het beroep kardinaal? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kardinaal bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kardinaal te komen.

Jack Ryan 5 - Kardinaal van het kremlin | Tom Clancy

Jack Ryan deel 3 (ook los te lezen) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022999370 | 400 pagina's

Onderdeel van de serie Jack Ryan. In Amerika werken geleerden aan het geheime defensieproject `Tea Clipper´ terwijl in de Russische heuvels vlak bij Afghanistan een buitenaards aandoend complex van zuilen en torens verrijst. Beide wereldmachten werken ona...

Koken voor kardinalen | Bartolomeo Scappi

het kookboek van de renaissance - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789025300708 | 424 pagina's

'Een vakkundige en competente meester-kok streeft naar een goed begin, een beter middendeel en een best einde. Hij gaat te werk als een bedachtzame architect die na het maken van een goede tekening een stevige fundering legt en daarop een nuttig en fraai ...

Kardinaal De Jong | Henk van Osch

heldhaftig en behoudend - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089539373 | 360 pagina's

Kardinaal De Jong was fel gekant tegen het nationaalsocialisme en een criticaster van de bezettende macht van Nederland. Een biografie van een spraakmakende kerkvader. Van 1936 tot aan zijn overlijden stond Johannes de Jong (1885-1955) aan het hoofd van d...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kardinaal, Kardinaal ebooks, boek Kardinaal.

Persoonstypen kardinaal

Een Kardinaal is een Gever met een betrokkenheid voor de noden en behoeftes van anderen. Daarnaast is een Kardinaal een Loyalist die betrouwbaar en loyaal is naar al diegenen die hem omringen en in allerhoogste functie is dat de Paus.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kardinaal, Karakter Kardinaal.

Netwerk kardinaal

Bisschop, Kerk, Curie, Paus

Een Kardinaal heeft zijn directe contact met het Bisdom van Rome. Een deel van de Kardinalen woont ook in Rome. Daarnaast is een Kardinaal onderdeel van het zogenaamde Kardinalencollege, een groep gelijkgestemde zielen met een Kardinaal-Deken als voorzitter.In breder verband heeft een Kardinaal altijd te maken met de Kerk als instituut.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kardinaal, Medewerkers Kardinaal.

Is het beroep kardinaal iets voor jou?

Zou je graag kardinaal willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kardinaal bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kardinaal, beroepskeuzetest Kardinaal, beroep Kardinaal kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kardinaal

Een Kardinaal kan doorgroeien naar het hoogste ambt binnen de Katholieke Kerk van Paus.

Arbeidsmarktperspectief score kardinaal

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kardinaal. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kardinaal, Promotie mogelijkheden Kardinaal, Carriere Kardinaal.

Solliciteren op de functie kardinaal

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kardinaal dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kardinaal belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kardinaal. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kardinaal, CV Kardinaal, sollicitatie Kardinaal.

Interviews met kardinaal

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kardinaal

 • Bischop, Priester,

Vacatures kardinaal

Op zoek naar een nieuwe baan als Kardinaal? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kardinaal. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kardinaal is is na de Paus de titel van een van de belangrijkste binnen de Katholieke Kerk.  De Kardinaal helpt en adviseert de Paus bij het bestuur van de kerk en kiezen na zijn overlijden in het conclaaf een opvolger.  Het woord ´Kardinaal´ is nauw verwant met het Latijnse ´cardo´oftewel ´spil´.

Beoordeling Kardinaal

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kardinaal' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kardinaal

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep