U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kassier

Kassier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kassier? Lees de functieomschrijving.

Een Kassier is iemand die binnen een stichting, commissie of vereniging de financiën beheert. Ook houdt de Kassier toezicht op de bewaring en registratie van de contante geldmiddelen en waardedocumenten. Hij geeft opdrachten aan Subkassiers en Voorraadbeheerders.

De Kassier houdt bij of er winst gemaakt wordt en zorgt ervoor dat het geld op de goede plekken terecht komt. Ook maakt hij vaak een begroting voor een bepaalde periode en maakt hij verslagen over de financiën aan het eind van de periodes. Hij presenteert bijvoorbeeld een jaarverslag of een jaarrekening. Bovendien voert de Kassier transacties uit.

De Kassier is meestal onderdeel van het dagelijks bestuur van een bedrijf, samen met de secretaris en de voorzitter. 

Mensen vonden ons op: Job Kassier, Baan Kassier, Kassier Worden, Functie-eisen Kassier, Verantwoordelijkheden Kassier, Functieprofiel Kassier, Wat doet een Kassier, Werken als Kassier.

Kassier worden: Opleiding tot kassier

Om Kassier te worden, moet je een economische opleiding volgen op HBO- of WO-niveau. Voorbeelden zijn Accountancy en Economie. Vaak kan een net afgestudeerde niet meteen Kassier worden, maar moet hij eerst ervaring opdoen in andere financiële functies.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kassier, Kassier Worden, Opleidingsniveau Kassier, Scholing Kassier, Studie Kassier, Bijscholing Kassier, Omscholing Kassier.

Organisaties waar een kassier doorgaans werkzaam is

Een Kassier kan werken bij een bedrijf in de profitsector, maar ook bij een organisatie die bij de non-profitsector hoort. Een Kassier kan werken bij alle denkbare bedrijven die naar winst streven, maar ook bij een vereniging, commissie of stichting in de non-profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kassier, Kassier Worden, Opleidingsniveau Kassier, Scholing Kassier, Studie Kassier, Bijscholing Kassier, Omscholing Kassier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kassier

Een Kassier kan rekenen op zo’n €2500,- tot €6500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder andere af van zijn genoten opleiding, zijn ervaring en zijn leeftijd.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden doorgaans onder andere 25 vakantiedagen, vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Kassier, Loon Kassier, Wat verdien je als Kassier, Salarisschaal Kassier, Salarisindicatie Kassier, Bonus Kassier, CAO Kassier, Brutoloon Kassier, Nettoloon Kassier, Vakantiedagen Kassier, Pensioen Kassier.

Competenties, skills & vaardigheden kassier

 • Energie
 • Integriteit
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Ambitie
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
 • Visie
Mensen vonden ons op: Kennis Kassier, Vaardigheden Kassier, Attitude Kassier, Kwalificaties Kassier, Competentieprofiel Kassier.

Boeken voor het beroep kassier

Wil je meer weten over het beroep kassier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kassier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kassier te komen.

De bank des geloofs | William Huntington

God de kassier der armen - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789402904741 | 268 pagina's

Weinig mensen hebben dit boek gelezen zonder dat zij er krachtig door werden geraakt, want Huntingtons kernachtige wijze van schrijven is zowel voor het oog als voor het oor een genot. Dit ontroerende boek vertelt over de vele ontberingen die Huntington l...

De Kassiere | Anna Sam

mijn leven achter de kassa - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789047200819 | 155 pagina's

Hoe doen de mensen zich voor tegenover een caissière in een supermarkt? Zijn ze beleefd, ongeïnteresseerd of negeren zij haar volkomen. En wat weet zij van ons als ze ziet wat we kopen, als zij hoort wat we zeggen en welke vragen we stellen? De gang langs...

Cool bleiben und Dividenden kassieren | Werner H. Heussinger

Mit Aktien raus aus der Nullzins-Falle - Duitstalig | Druk: 1 | Hardcover | 9783898799577 | 255 pagina's

Deutschland ist im Immobilienfieber. Doch nicht jeder kann sich eine Immobilie leisten, noch dazu zeigt der Immobilienmarkt besonders in Deutschland die ersten Überhitzungserscheinungen. Der schlaue Anleger aber weiß: Dividenden-Aktien sind die neuen Immo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kassier, Kassier ebooks, boek Kassier.

Persoonstypen kassier

Persoonstypen die passen bij een Kassier zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Kassier werkt hard, is gedreven en werkt doelgericht en efficiënt (Succesvolle Werker).

Ook is het belangrijk dat de Kassier een goed inzicht heeft in de financiën en het overzicht kan houden. Hij is intellectueel en analytisch (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kassier, Karakter Kassier.

Netwerk kassier

Een Kassier hoort samen met de Voorzitter en de Secretaris bij het dagelijks bestuur van een organisatie. Zij overleggen en maken afspraken om het bedrijf gezond te houden. Ook legt hij verantwoording af aan de Voorzitter, de Secretaris en de Directeur.

Ook komt de Kassier in contact met financiële experts en mensen die helpen de financiën te regelen en te administreren, zoals banken en Financieel-administratief medewerkers.

Tevens werkt een Kassier samen met Subkassiers en Voorraadbeheerders. Hij geeft hen opdrachten en begeleidt hen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kassier, Medewerkers Kassier.

Is het beroep kassier iets voor jou?

Zou je graag kassier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kassier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kassier, beroepskeuzetest Kassier, beroep Kassier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kassier

Om een baan als Kassier te krijgen, moet een lange weg worden afgelegd. Je moet ambitie hebben, een financiële opleiding hebben gevolgd en veel werkervaring in de financiële wereld hebben. Ook moet een Kassier zich steeds weer laten bijscholen en een groot netwerk opbouwen.

Als je eenmaal Kassier bent, zijn er weinig hogere posities. Wellicht kan een Kassier bij steeds grotere organisaties terecht of eventueel Directeur worden van een bedrijf. 

Arbeidsmarktperspectief score kassier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kassier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kassier, Promotie mogelijkheden Kassier, Carriere Kassier.

Solliciteren op de functie kassier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kassier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kassier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kassier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kassier, CV Kassier, sollicitatie Kassier.

Interviews met kassier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kassier

Vacatures kassier

Op zoek naar een nieuwe baan als Kassier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kassier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Kassier is iemand die binnen een stichting, commissie of vereniging de financiën beheert. Ook houdt de Kassier toezicht op de bewaring en registratie van de contante geldmiddelen en waardedocumenten. Hij geeft opdrachten aan Subkassiers en Voorraadbeheerders.

Beoordeling Kassier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kassier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kassier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep