U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Keeperstrainer

Keeperstrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een keeperstrainer? Lees de functieomschrijving.

 Om Keeperstrainer betaald voetbal te worden volgt men sowieso 2 trajecten via de KNVB: allereerst de Basiscursus Keeperstrainer, dit dient de cursist voor te bereiden op het begeleiden van F-, D- E- en C-jeugdkeepers. Daarna volgt de cursus Vervolgcursus Keeperstrainer. Dit bereidt de Keeperstrainer voor op het trainen en coachen van keepers die in de hoofdklasse van de KNVB uitkomen. Daarnaast voorziet de cursus ook het trainen en opleideen van vrouwenelftallen, reserve selectie-elftallen, B- en A-junioren. Sinds kort zijn in Zeist ook twaalf ex-keepers gestart met een nieuwe opleiding Keeperstraining, de zogeheten opleiding Keepercoach Pro. Een aantal voormalig keepers van het Nederlands elftal heeft hiertoe het initiatief genomen, waaronder oud-keepers Ed de Goeij, Ruud Hesp en Joop Hiele. Deze gloednieuwe opleiding is een gat in de markt omdat er binnen het betaald voetbal veel talentvolle keepers actief zijn. Dit vraagt een professionele aanpak en keeperscoaching. De Keeperstrainer heeft een aantal belangrijke taken: 1) Het geven van trainingen en coaching van spelers. 2) Taakgerichte coaching bij de wedstrijd. De opleiding Keepercoach Pro heeft tot uiteindelijke doelstelling het ontwikkelen van deze voornoemde taken met als einddoel: succesvol zijn als keeper.De keeper heeft als belangrijkste taak het voorkomen van doelpunten van de tegenstander. Het doel schoonhouden is in alle gevallen zijn hoofddoel, of dat nou met handen of voeten gebeurt is minder van belang, zolang de bal maar niet in het net terechtkomt.  De Keeperstrainer kan na het behalen van zijn diploma terecht bij een betaaldvoetbalorganisatie (BVO), als (jeugd)keeperscoach of in de Topklasse. Het uitgangspunt van de opleiding is het UEFA-specialistdiploma. De KNVB-academie wil zodoende een kwaliteits-keurmerk afgeven voor wat betreft het niveau van de opleiding als Keeperstrainer.

Mensen vonden ons op: Job Keeperstrainer, Baan Keeperstrainer, Keeperstrainer Worden, Functie-eisen Keeperstrainer, Verantwoordelijkheden Keeperstrainer, Functieprofiel Keeperstrainer, Wat doet een Keeperstrainer, Werken als Keeperstrainer.

Keeperstrainer worden: Opleiding tot keeperstrainer

Een Keeperstrainer volgt  professionele KNVB opleiding via de KNVB-academie op het gebied van wedstrijd, training en begeleiding. Het doel van deze cursus is om de cursisten voor te bereiden op het coachen van keepers in het betaald voetbal.  De KNVB opleiding voor Keeperstrainers doorloopt verschillende moeilijkheidsgraden en niveau's.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Keeperstrainer, Keeperstrainer Worden, Opleidingsniveau Keeperstrainer, Scholing Keeperstrainer, Studie Keeperstrainer, Bijscholing Keeperstrainer, Omscholing Keeperstrainer.

Organisaties waar een keeperstrainer doorgaans werkzaam is

Geen commerciëlere wereld dan die van de Voetballerij waar alles draait om het grote geld en winstbejag. In beginsel gaat het om een sportieve organisatie maar de financiële belangen waarnaartoe men werkt en begeleid zijn puur commercieel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Keeperstrainer, Keeperstrainer Worden, Opleidingsniveau Keeperstrainer, Scholing Keeperstrainer, Studie Keeperstrainer, Bijscholing Keeperstrainer, Omscholing Keeperstrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden keeperstrainer

Een Keeperstrainer verdient € 10000 tot € 12000 Bruto op jaarbasis, afhankelijk van de club waarvoor men  trainingen geeft. Echter zowel nationaal als internationaal is het een goedbetaalde baan met veel voldoening in de voetballerij.

Mensen vonden ons op: Salaris Keeperstrainer, Loon Keeperstrainer, Wat verdien je als Keeperstrainer, Salarisschaal Keeperstrainer, Salarisindicatie Keeperstrainer, Bonus Keeperstrainer, CAO Keeperstrainer, Brutoloon Keeperstrainer, Nettoloon Keeperstrainer, Vakantiedagen Keeperstrainer, Pensioen Keeperstrainer.

Competenties, skills & vaardigheden keeperstrainer

 • Analytisch
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Delegeren
Mensen vonden ons op: Kennis Keeperstrainer, Vaardigheden Keeperstrainer, Attitude Keeperstrainer, Kwalificaties Keeperstrainer, Competentieprofiel Keeperstrainer.

Boeken voor het beroep keeperstrainer

Wil je meer weten over het beroep keeperstrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je keeperstrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken keeperstrainer te komen.

Keeperstraining | Frans Hoek

instructie, training, wedstrijd - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789051210026 | 239 pagina's

Een boek dat z'n tijd ver vooruit is. Dat is de conclusie van veel experts die het 'Basisboek keeperstraining' van Frans Hoek beoordeelden. In deze uitgave geeft de huidige keeperstrainer van Ajax heel duidelijk een nieuwe ontwikkeling aan, waarmee zowel ...

Mexican Train Dominoes Score Sheet Book | David Blank Publishing

Sheet Scorepad for Mexican Train and Chicken Foot Dominoes Game Record Score Keeper Book, Chickenfoot Score Sheet Pad, Size 8.5 X 11 Inch, 110 Pages (Mexican Train Dominoes Scoresheet Games) (Volume 3) - Engels | Paperback | 9781722790110 | 112 pagina's

...

Covenant Keepers Testing and Training Manual | Major Mcintyre

Engels | Paperback | 9781546500810 | 64 pagina's

According to Pastor John Hagee’, the word Covenant is perhaps the most important word in the Bible. He described it as “the soil which allows the flowers to grow and then blossom.” The word, itself appears in the Bible over 321 times. It is because of cov...

Mensen vonden ons op: boeken voor Keeperstrainer, Keeperstrainer ebooks, boek Keeperstrainer.

Persoonstypen keeperstrainer

Een Keeperstrainer is een Waarnemer met sterke motivatie en overtuigingskracht naar zijn pupillen toe.  Hij is het aanspreekpunt en steunpilaar tijdens de opleiding maar ook tijdens een hectische wedstrijd.  Goede concentratie en samenwerking zijn eigenschappen die goed van pas komen. Ook is de Keeperstrainer een Succesvolle Werker waarvan veel verwacht wordt op het gebied van ondersteuning en reflexie. Bovendien komt de Keeperstrainer in aanraking met mede-coaches, ouders (als het om de jeugdopleiding gaat) en andere belangstellenden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Keeperstrainer, Karakter Keeperstrainer.

Netwerk keeperstrainer

De Keeperstrainer heeft uiteraard te maken met zijn leerlingen, de aankomend keepers. Daarnaast ziet hij tijdens wedstrijden zijn collega's, de mede-coaches. Ook heeft men te maken met ouders als het gaat om de training van de jeugdopleiding.

Mensen vonden ons op: Collega’s Keeperstrainer, Medewerkers Keeperstrainer.

Is het beroep keeperstrainer iets voor jou?

Zou je graag keeperstrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als keeperstrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Keeperstrainer, beroepskeuzetest Keeperstrainer, beroep Keeperstrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden keeperstrainer

Voor een goede professionele Keeperstrainer ligt er een prima loopbaan in het verschiet. Toch zal zijn netwerk een belangrijke schakel vormen om dit te bereiken. Veel uitdaging is er mogelijk en er is veel belangstelling voor het vak vanwege de specialisatie van voetbalvak. Een bekende naam in dit verband is: Ruud Hesp die onder contract staat bij FC Groningen.

Arbeidsmarktperspectief score keeperstrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep keeperstrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Keeperstrainer, Promotie mogelijkheden Keeperstrainer, Carriere Keeperstrainer.

Solliciteren op de functie keeperstrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als keeperstrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor keeperstrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als keeperstrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Keeperstrainer, CV Keeperstrainer, sollicitatie Keeperstrainer.

Interviews met keeperstrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen keeperstrainer

 • Voetbaltrainer, Keeper

Vacatures keeperstrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Keeperstrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Keeperstrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.  Om Keeperstrainer betaald voetbal te worden volgt men sowieso 2 trajecten via de KNVB: allereerst de Basiscursus Keeperstrainer, dit dient de cursist voor te bereiden op het begeleiden van F-, D- E- en C-jeugdkeepers. Daarna volgt de cursus Vervolgcursus Keeperstrainer. Dit bereidt de Keeperstrainer voor op het trainen en coachen van keepers die in de hoofdklasse van de KNVB uitkomen.

Beoordeling Keeperstrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Keeperstrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Keeperstrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Op zoek naar een baan als keeperstrainer jeugd,

Heb m,n diploma,s gehaald op dit vlak.

Verhuizen geen probleem

Door: Erwin Hissink

Reageer op dit beroep