U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Keurmeester van Waren

Keurmeester van Waren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een keurmeester van Waren? Lees de functieomschrijving.

Een Keurmeester van Waren is in dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Hij controleert of voedsel en waren voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals deze zijn vastgelegd in de Warenwet.  Een Keurmeester van Waren controleert bijvoorbeeld de houdbaarheid van voedselproducten in winkels, de naleving van het rookverbod in de horeca of het speelgoed in een speelgoedwinkel op veiligheid. Een Keurmeester kan dus allerlei ‘waren’ keuren, afhankelijk van zijn specialisatie. De Voedsel en Waren Autoriteit kent de afdelingen Dier, Plant, Industrie, Horeca, Ambacht, Instellingen en Retail en Productveiligheid en Import/Export.

Een Keurmeester van Waren in de horecabranche controleert (bijvoorbeeld) restaurants op de naleving van de hygiënevoorschriften en voedselveiligheid. Dit doet hij onder andere door het nemen van monsters, die later in het laboratorium onderzocht worden. Andere werkzaamheden zijn het beoordelen van verpakkingen, opslag, veiligheid en de houdbaarheidsdata van waren en het verrichten van metingen (bijvoorbeeld met weegschalen en thermometers).

De resultaten van de controles verwerkt de Keurmeester van Waren in een rapport. Wanneer de waren niet aan de gestelde voorwaarden voldoen, keurt de Keuringsmeester ze af, geeft hij een waarschuwing of neemt zo nodig waren in beslag. Wanneer er sprake is een een grote overtreding wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast licht de Keurmeester bedrijven voor over de juiste naleving van de regelgeving.

 


 

Mensen vonden ons op: Job Keurmeester van Waren, Baan Keurmeester van Waren, Keurmeester van Waren Worden, Functie-eisen Keurmeester van Waren, Verantwoordelijkheden Keurmeester van Waren, Functieprofiel Keurmeester van Waren, Wat doet een Keurmeester van Waren, Werken als Keurmeester van Waren.

Keurmeester van Waren worden: Opleiding tot keurmeester van Waren

De opleiding van een Keurmeester van Waren is afhankelijk van de sector waarin hij werkzaam is. Wanneer een Keurmeester veel machines en apparaten controleert is bijvoorbeeld de HBO opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde geschikt.

Wanneer de Keurmeester van Waren zich vooral bezighoudt met voedselkwaliteit is een opleiding in de voedingsbranche gewenst. Voorbeelden van opleidingen hiervoor zijn Voedingsmiddelentechnologie of Voeding en Diëtetiek (HBO).
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Keurmeester van Waren, Keurmeester van Waren Worden, Opleidingsniveau Keurmeester van Waren, Scholing Keurmeester van Waren, Studie Keurmeester van Waren, Bijscholing Keurmeester van Waren, Omscholing Keurmeester van Waren.

Organisaties waar een keurmeester van Waren doorgaans werkzaam is

Een Keurmeester van Waren is in dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Dit behoort tot het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De Voedsel en Waren Autoriteit is opgebouwd uit verschillende divisies: Plant,  Dier,  Industrie, Horeca, Ambacht, Instellingen en Retail en de divisie Productveiligheid en Import/Export.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Keurmeester van Waren, Keurmeester van Waren Worden, Opleidingsniveau Keurmeester van Waren, Scholing Keurmeester van Waren, Studie Keurmeester van Waren, Bijscholing Keurmeester van Waren, Omscholing Keurmeester van Waren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden keurmeester van Waren

Een Keurmeester van Waren verdient tussen de €1950 en €2700 bruto per maand. Hij is werkzaam bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en werkt dus bij het Rijk. Hier ontvang je een vakantietoeslag die 8% van het bruto maandsalaris bedraagt. Ook krijgt men een eindjaarsuitkering. Dit is 8,3% van het bruto maandsalaris.

Het salaris is afhankelijk van de opleiding en het aantal functiejaren.
 

Mensen vonden ons op: Salaris Keurmeester van Waren, Loon Keurmeester van Waren, Wat verdien je als Keurmeester van Waren, Salarisschaal Keurmeester van Waren, Salarisindicatie Keurmeester van Waren, Bonus Keurmeester van Waren, CAO Keurmeester van Waren, Brutoloon Keurmeester van Waren, Nettoloon Keurmeester van Waren, Vakantiedagen Keurmeester van Waren, Pensioen Keurmeester van Waren.

Competenties, skills & vaardigheden keurmeester van waren

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Inzicht in omgeving
 • Accuratesse
 • Integriteit
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Keurmeester van Waren, Vaardigheden Keurmeester van Waren, Attitude Keurmeester van Waren, Kwalificaties Keurmeester van Waren, Competentieprofiel Keurmeester van Waren.

Boeken voor het beroep keurmeester van waren

Wil je meer weten over het beroep keurmeester van waren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je keurmeester van waren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken keurmeester van waren te komen.

Dribbel - Waar is Dribbel? | Eric Hill

Met Leuke Flapjes - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789047515654 | Geen personage | 24 pagina's

Onderdeel van de serie Dribbel. Dit is het eerste en beroemdste avontuur van Dribbel. Als kartonboekje is het speciaal geschikt voor de allerkleinste Dribbel-fans. Het is tijd om te eten, maar waar is Dribbel? Kijk achter de flapjes en zoek Dribbel!...

Damn, Honey | Marie Lotte Hagen

Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463498029 | 92 pagina's

'Ik hoor weleens dat feministen "zure, radicaal linkse zeikerds' zijn, maar geloof me: dat beeld slaan Marie Lotte en Nydia in één keer neer.' - LINDANIEUWS.nl "Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het p...

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt | Edward van de Vendel

Gedichten waar je wat aan hebt - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789045122267 | 72 pagina's

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt? Allereerst: sorry zeggen. Daarna: met jezelf overleggen hoe je hem terug gaat laten struikelen. Pfah. Alsof dikhuiden de enigen zijn die hun gewicht mogen gebruikelen! [...] Wat doe je als je niet weet...

Mensen vonden ons op: boeken voor Keurmeester van Waren, Keurmeester van Waren ebooks, boek Keurmeester van Waren.

Persoonstypen keurmeester van Waren

Een Keurmeester van Waren moet het naleven van de wetgeving controleren. Omdat alle wetten strikt nageleefd moeten worden is het van belang dat een Keurmeester nauwkeurig werkt en een hoge standaard hanteert. Ook is hij  kritisch en vindt hij het prettig om met vastgestelde normen te werken (Perfectionist).

Hij is voortdurend bezig met controleren en is dus ook voortdurend aan het observeren. De Keurmeester is van nature analytisch ingesteld, heeft oog voor detail, maar weet hoofd- en bijzaken te scheiden (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Keurmeester van Waren, Karakter Keurmeester van Waren.

Netwerk keurmeester van Waren

Een Keurmeester van waren staat veel in contact met andere mensen. Zo is hij vaak onderweg om langs te gaan bij detaillisten of horecaondernemers. De Keurmeester controleert de bedrijven van deze mensen en adviseert over correcte naleving van de wetten. Ook kan het voorkomen dat een Keurmeester samen met een collega op pad gaat en de controle gezamelijk wordt uitgevoerd.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Keurmeester van Waren, Medewerkers Keurmeester van Waren.

Is het beroep keurmeester van Waren iets voor jou?

Zou je graag keurmeester van Waren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als keurmeester van Waren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Keurmeester van Waren, beroepskeuzetest Keurmeester van Waren, beroep Keurmeester van Waren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden keurmeester van Waren

Voor een Keurmeester van Waren zijn er vrij weinig doorgroeimogelijkheden.
 

Arbeidsmarktperspectief score keurmeester van Waren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep keurmeester van Waren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Keurmeester van Waren, Promotie mogelijkheden Keurmeester van Waren, Carriere Keurmeester van Waren.

Solliciteren op de functie keurmeester van Waren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als keurmeester van Waren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor keurmeester van Waren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als keurmeester van Waren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Keurmeester van Waren, CV Keurmeester van Waren, sollicitatie Keurmeester van Waren.

Interviews met keurmeester van Waren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen keurmeester van Waren

Vacatures keurmeester van waren

Op zoek naar een nieuwe baan als Keurmeester van Waren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Keurmeester van Waren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Keurmeester van Waren is in dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit. Hij controleert of voedsel en waren voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals deze zijn vastgelegd in de Warenwet.  Een Keurmeester van Waren controleert bijvoorbeeld de houdbaarheid van voedselproducten in winkels, de naleving van het rookverbod in de horeca of het speelgoed in een speelgoedwinkel op veiligheid.

Beoordeling Keurmeester van Waren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Keurmeester van Waren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Keurmeester van Waren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

waar vind ik vacatures voor deze job ?

Door: anton k

Probeer de NationaleVacaturebank

Door: jasper

ZOU GRAAG DE OPLEIDING KEURMEESTER HORECA WILLEN DOEN.Daar gaat mijn interesse naar uit.

Door: J.Oosterbaan

Beste J.Oosterbaan,wie houd je tegen?H.Gr.

Door: keurmeester

Mijnheer Oosterbaan,nog geen keurmeester  waarschijnlijk?Voor de opl.klikt springest.nl ,hierboven aan.en je kan er aan gaan werken.Sucses

Door: Robin

Ik heb mijn bachelor afgerond European Studies en heb vervolgens een master Food Design gedaan waar ik ervaring heb opgedaan in product onwikkeling. Mijn interesse gaat zeer sterk uit naar deze functie maar weet niet of ik met mijn profiel voldoe?

Door: R. de jongh

De functie van keurmeester bestaat niet meer. Tegenwoordig is het de functie van inspecteur. Er zijn meerdere niveau's in de functie van inspecteur met daarbij specifieke werk terreinen.

Door: Inspector

Ik zit al ruim 40 jaar in de horeca. Word dit jaar 60. Het lijkt mij mede door mijn ervaring een mooie uitdaging om keurmeester/inspecteur te worden. Zijn er nog mogelijkheden? Ik woon in Drenthe

Door: Gertjan Hubers

Reageer op dit beroep